МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 64-та ТЕМА

  • 71 889
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 145
Имам същата, прави чудесен хляб!

# 196
  • Мнения: 1 932
Много се извинявам за спама.
peshshko ако чете темата да си махне забраната за получаване на лични съобщения.

# 197
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 271
по-добре виж в коя тема този потребител пише и там му сигнализирай .

# 198
  • Мнения: 1 932
Там е работата, че никъде не е писал, а иска инфо за хлебопекарната ми Краун.

# 199
  • Мнения: 100
Здравейте. От вчера и аз съм горд собственик на хлебопекарната от Лидъл. За първи път притежавам хлебопекарна и имам няколко въпроса? На всички ли се вади и поставя казанчето трудно,или аз не правя нещо както трябва?Какво значи бъркалките да се поставят на 180 градуса?Чак ме е срам,че зададох този въпрос? Искам за първи път да направя обикновен бял хляб,но в книжката типа на брашното е дадено за стандартите в Германия.Някъде из форума бях срещала таблица,която пояснява типовете брашна в различните държави.Ако някой разполага с тази таблица,моля да я публикува.Също така моля и за рецепта за обикновен бял хляб - 1 кг.Благодаря!

# 200
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 271
отиди на първа страница от темата.
добре е , че казанчето се вади по-трудно.  Laughing

# 201
  • там, където ми харесва
  • Мнения: 1 254
Аз днес направих Трабзон хляба на Ердинч. Моята също е Лидълска от преди 1г. и нещо. Ето една негова рецепта за Йогурт хляб ( с мляко):
Йогурт хляб -1 кг.
210 мл. вода
1/3 ч.ч. кисело мляко
1с.л. краве масло разтопено или омекотено
1+1/2ч.л. сол от (мерителните към хлебопекарната)
1 бр. яйце
600гр. брашно или 4 ч.ч.
1 ч.л. мая суха (мерителна)
Успех!

# 202
  • Мнения: 847
Бъркалките се поставят на 180 гр.една спрямо друга т.е.в две противоположни посоки.Казанчето на този модел наистина се слага и изважда по-трудно в сравнение с др.марки машини!Пробвайте диагонално да го поставяте,така е малко по-лесно!

# 203
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 808
И аз съм с Лидлска пекарна и казанчето се слага трудно. Работи си добре вече година и половина. Бъркалките ги слагам да сочат в една посока. При мен така работи добре. Но ще пробвам и в противоположни посоки да ги сложа.
Моята рецепта за хляб 1 кг, по която винаги правя и става супер, е:
-340 мл вода /ако ще се прави на бърза програма, водата е топла, ако ли не - студена, машината си я топли/;
-1 1/2 малка лъжичка сол;
-1 1/2 голяма лъжичка захар;
- 2-3 супени лъжици олио/зехтин или разтопено масло;
-600 гр. бяло брашно;
-1/2 пакетче суха мая Йоткер от 7 гр.
-семки и ядки по желание до 50 гр /слънчоглед суров, тиквено семе, сусам, ленено семе, маково семе/
По същата рецепта правя и с различни брашна, само гледам грамажа да е 600 гр. Слагам понякога трици, овесени ядки, пшеничен зародиш и т.н., като отново спазвам грамажа. Единствено семената са ми над тези 600 гр., защото те не попиват от водата и не влияят на тестото.
Хлябът винаги е хубав и не сменям пропорциите. Може в началото да следиш как се държи тестото - да не маже под бъркалките или да не е много твърдо, особено ако сменяш брашната. Много рядко се налага да коригирам с малко брашно, но в 99 % от случаите рецептата е точна.

# 204
  • Мнения: 100
Много Ви благодаря за съветите и рецептите.След обяд ще заредя по рецептата на blue.angel,след това ще опитам и рецептата на lina2. Обещавам да покажа и снимки,независимо от крайният резултат.
blue.angel с това количество захар не сладнее ли хляба?Под голяма лъжица предполагам имаш предвид супена.
lina2 в твоята рецепта не виждам захар, а нали тя активира маята. Пропуск ли е или наистина няма изобщо захар?

# 205
  • София
  • Мнения: 1 272
yoyo, изобщо не е необходимо да се слага захар.
Аз единствените провали, които съм имала, е заради сухата мая. Затова използвам само жива - около 1/5 кубче на хляб.

# 206
  • там, където ми харесва
  • Мнения: 1 254
Цитат

Много Ви благодаря за съветите и рецептите.След обяд ще заредя по рецептата на blue.angel,след това ще опитам и рецептата на lina2. Обещавам да покажа и снимки,независимо от крайният резултат.
blue.angel с това количество захар не сладнее ли хляба?Под голяма лъжица предполагам имаш предвид супена.
lina2 в твоята рецепта не виждам захар, а нали тя активира маята. Пропуск ли е или наистина няма изобщо захар?

+1 С.Л. захар ( мерителна в комплекта )

Извинявай, това е риска на преписването. Smiley
А може и да пуснеш хляба на млечната програма , защото е с мляко в упътването на машината го пише.

# 207
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 808
Аз ползвам кафява и тя не е много сладка, но и с бяла не слади. Солта балансира добре.

# 208
  • Мнения: 100
Ето го и първият ми хляб. По рецептата на blue.angel.Малко е бледолик,но на вкус е разкошен. Следващият ще бъде по рецептата на lina2.Благодаря на всички Ви за съветите и рецептите.Kissing Heart

# 209
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 808
Радвам се, че ти е харесал. Бял ли е или си го нашарила с друго брашно?

Общи условия

Активация на акаунт