Фентъзи и фантастика - Тема 15

• 54 937
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
Angel_dust, пускам поръчка за третата от първия закон и заедно с нея отмъщението на Монца, Герои и Червена страна. Така ли трябва да се четат? И след това внезапни завършеци и разбитото море?

Иначе, довърших втората - още повече ми хареса и преводът е чуден. Има си всичко - битки, боеве на дребно, засади, обсада, политика, развиващи се герои, любовни истории, всичко ми хареса. Само Баиз и Кай са ми като подменени, нищо общо с първата книга.

# 331
С извинение, че изземвам ролята на Angel_dust, но да, така трябва да се четат: основната трилогия, Монца, Герои, Червена страна, Внезапни завършеци. Разбито море си е съвсем отделна поредица от друг свят, няма общо с Първия закон, просто е от същия автор.

# 332
  • Майничка
След тридневни мъки с Timeline на Майкъл Крайтън на английски, открих, че не само е преведена на български  и я имам на хартия, ами и съм я чела!!! ooooh!
Нали някой скоро питаше за пътуване във времето - силно я препоръчвам.

# 333
Само да кажа, че я има и в гугълбукс на български.

# 334
Записвам се и аз. Heart Eyes
С поредицата от книги на Елена Звездная-Академия на проклятията.
Страхотни книжки ,чакам с нетърпение да преведат и последните 7- ма и 8- ма книга.

# 335
  • Пловдив
Аз пък да се похваля,че се възползвах от промоцията на Озон 4 за 3 .Взех си 4 книги на Касандра Клеър-4-та част на "Реликвите на смъртните" и трилогията "Адски устройства".Реликвите я започнах вече,но аз съм сигурна,че ще ми хареса,защото си падам по такъв тип леки тийн истории,а и първите 3 бяха интересни.

# 336
Аз пък да се похваля,че се възползвах от промоцията на Озон 4 за 3 .Взех си 4 книги на Касандра Клеър-4-та част на "Реликвите на смъртните" и трилогията "Адски устройства".Реликвите я започнах вече,но аз съм сигурна,че ще ми хареса,защото си падам по такъв тип леки тийн истории,а и първите 3 бяха интересни.
Реликвите и Адските устройства стават донякъде. Следващите 10-15 книги от нефилимската сага се очАртава да са пълнеж.

# 337
Дали някой е открил поредицата "Богове от кръв и барут"? Останах очарован от Браян Маклелан, след като прочетох трилогията "Барутният маг", ведно с разказите и новелите от нейния свят, така че с удоволствие бих се потопил в продължението.

# 338
  • България
Приключих с "Остриетата на кардинала".
Хареса ми. През цялото време си мислех за рептилите.
Скрит текст:
Не че са споменати в трилогията, но добре ми пасват като наследници на драконите.

# 339
не, не съм чул. Мисля, че МБГ държат правата (поне издадоха първата трилогия), а напоследсък ги е ударила липсата откъм преводи, необяснимо защо. 2012-2013 започнаха много силно, издадоха Ририя, почти целите Полуорки, и Живите кораби и...спряха рязко. сега чат-пат поиздадат нещо.
Според мен или имат парични затруднения, но щат да си признаят, или е проблем с преводача, а той им е щатен.

# 340
  • София
Аз пак май се позарибих пак с Ририя, точно такова лвко и неангажиращо нещо ми се искаше, продължавам с the viscoueand the witch и натам после до където стигна, може би докрая ако не ме затормозят на английски, така или иначе, гледам само първите две май са превеждани на роден език.

# 341
Откровиенията на Ририя са преведени и 6-те. Хрониките на Ририя- само първите 2 от 6-те. А доколкото знам има и още един цикъл - Първата империя, непреведен, но не знам дали има нещо общо. Вероятно е прелюдия?

# 342
Трилогията  "Барутният маг" определено ми хареса, с удоволствие я прочетох и със сигурност ще я номинирам. Към третата книга имам малко забележки, историята в един момент се повтори донякъде със ситуация във втората книга, но като цяло много ми хареса. Определено добро фентъзи. Продължих с "Мечове и черна магия" на Фриц Лейбър, не бях чела нищо от автора. Три новели за Сивия мишелов и Фафрд. След голямо чудене сега чета "Демонска стража" на Конрад Мейсън за която не знам защо реших, че е самостоятелна книга, а тя се оказа част от поредица, която със сигурност няма да бъде продължена при положение, че книгата е излязла през 2013 година. След това мисля да продължа или с Майкъл Дж.Съливан -Откровенията на Ририя или с  Йън Йрвайн- Кладенецът на времето.

# 343
не, не съм чул. Мисля, че МБГ държат правата (поне издадоха първата трилогия), а напоследсък ги е ударила липсата откъм преводи, необяснимо защо. 2012-2013 започнаха много силно, издадоха Ририя, почти целите Полуорки, и Живите кораби и...спряха рязко. сега чат-пат поиздадат нещо.
Според мен или имат парични затруднения, но щат да си признаят, или е проблем с преводача, а той им е щатен.
Определено не бих чакал и залагал надежди на МБГ, независимо, че преводът беше чудесен. Ще си ги прочета в оригинал, а при условие, че първите две части от новата трилогия са издадени - реших да продължа, докато съм на тази вълна, но нещо не ги откривам, затова се допитах тук, ако някой вече ги е намерил и прочел.
Впрочем, преди по-малко от седмица е излязал новият му роман "War Cry" - отново военно фентъзи, в което главният герой е магьосник видоменител.

# 344
Определено не бих чакал и залагал надежди на МБГ, независимо, че преводът беше чудесен. Ще си ги прочета в оригинал, а при условие, че първите две части от новата трилогия са издадени - реших да продължа, докато съм на тази вълна, но нещо не ги откривам, затова се допитах тук, ако някой вече ги е намерил и прочел.
Впрочем, преди по-малко от седмица е излязал новият му роман "War Cry" - отново военно фентъзи, в което главният герой е магьосник видоменител.
Скрит текст:
Втората /Wrath of Empire/ я има в рулит на английски - http://www.rulit.me/series/gods-of-blood-and-powder  но е в скапания epub (не го харесвам този формат)

Общи условия

Активация на акаунт