Фентъзи и фантастика - Тема 15

• 55 008
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
  • Вестерос
То няма нищо общо тогава. Виж сериала.

# 391
  • Разпиляна във въображението
Да, нищо общо. Да не говорим кои са Бека и Али в книгата, а кои са в сериала. Освен Кларк, Белами, О и канцлера, останалите са новоизмислени. Уелс не го броя. Глас и Люк - не ги знам в сериала Simple Smile Книгата обхваща сигурно първите няколко епизода.

# 392
Обичам Абъркромби, доставя ми голямо удоволствие да го чета. Дори и Полу трилогията му, която сравнена с другите му книги е по- лековата. Въвлича те в историята плавно, приятно, чета и не ми се иска книгата  да свършва. Дори и любовната история не ме подразни, а повечето от вас знаят колко мразя любовните трепети във фентъзи романите.
Редактирам, за да не пускам последователни постове. Бард започват нова поредица на Фийст - "Легенда за огнегривия". Първата книга "Крал на пепелища" вече е налична.Харесвам Фийст и се чудя дали да не започна да събирам книгите, но като ги знам Бард, може да си остана с недовършена поредица. Чудя се и за една поредица на Артлайн - Стийлхейвън, първата книга е излязла през 2015, сега са пуснали предварителна продажба за втората. Изкушавам се доста да ги взема, но третата дали ще излезе и кога.

Последна редакция: пн, 10 сеп 2018, 16:35 от Меган

# 393
Аз да питам някой знае ли кога ще излиза третият Легион?

# 394
18.09.2018 според сайта на Сандърсън.

# 395
Фийст категорично си заслужава, фен съм му отдавна и имам и десетте му поредици. И аз забелязах, че днес е обявената дата за първата част от трилогията му "Легенда за огнегривия", но мисля да довърша окончателно Маклелън, че изнамерих още няколко новели от света на "Барутният маг" и искам да приключа с тях, преди да изчета трилогията на Фийст (комично или не - намерих 2 пъти повече, отколкото са обявени в сайта на Браян Маклелън и в Уикипедия).

# 396
Фийст категорично си заслужава, фен съм му отдавна и имам и десетте му поредици. И аз забелязах, че днес е обявената дата за първата част от трилогията му "Легенда за огнегривия", но мисля да довърша окончателно Маклелън, че изнамерих още няколко новели от света на "Барутният маг" и искам да приключа с тях, преди да изчета трилогията на Фийст (комично или не - намерих 2 пъти повече, отколкото са обявени в сайта на Браян Маклелън и в Уикипедия).
Ако не те затруднявам и имаш желание пиши ми на лични или в скрит текст има ли новела за Таниел и Ка поел. Интересно ми е какво се е случило с тях.

# 397
Половината от тях са за Ерика и Тамас - Ерика е още 17 годишна, бягството и от Кез, омразата с Никслаус, познанството с Тамас, който е още капитан, издигането му в йерархията до фелдмаршал и т.н., останалите са за Таниел - проследяват детството му, приятелството с Бо, запознанството с Влора и т.н. В момента чета една новела, която се разказва за периода, в който Таниел е наемник във войната за независимост във Фатрастан и силно се надявам там да се появи и Ка-поел. А има и една новела, която е изцяло посветена на Адамат.

# 398
  • Майничка
Да похваля "Нощен летец" на Мартин - добра, старомодна, научно-космическа фантастика с философски уклон, разкази, при това. Какво повече може да желае човек (е, може и една яхта...)!
Сега съм подхванала "12-те вятъра", която май е повече приключенски трилър, отколкото фантастика, но да кажем, доближава се.

# 399
  • София
Меган - радвам се, че на още някой в тази тма му харесва Разбитото море, все си мислех, че нещо съм дефектна, че само на мен ми допада поредицата (има си труски за дялкане, но все пак).

18.09.2018 според сайта на Сандърсън.
В ГР пише Expected publication: November 30th 2018 by Subterranean Press (first published September 20th 2018)

Още една красива корица, нямам търпение Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 сеп 2018, 22:18 от Angel_Dust

# 400
Доста трудно се преборвам със себе си да прочета нещо от някой, който съм приел, че пише в конкретен жанр и вече ме е очаровал с уменията си в него. От Мартин искам фентъзи, а примерно от Бюджолд - очаквам Бараяр Joy

А относно Абъркромби - не мисля, че има фентъзи фен, който да не го чете с ентусиазъм.

# 401
Ааххх Бюджолд. Искам още да пише за Бараяр, и не само. Да пише просто

# 402
С какви очи да гледам на "Шалион" или "Споделящият нож", когато имам очи само за света на Бараяр? Joy Нищо, че избирам фентъзито пред научната фантастика!

# 403
Аа, хубави са си, четох си ги по два пъти. Рядко препрочитам автор, но тя ми е много приятна за четене. Е, Бараяр повече пъти го препрочитах Wink
Ох, дочете ми се пак Simple Smile

# 404
  • София
Elrond - да, ама не точно, понеже тази поредица е малко по-различна понеже се води young adult на много хора не се харесва Simple Smile

Меган - The Face in the Window е за Таниел и Ка поел, поне по описанието
Taking place two years before the events in Promise of Blood, “The Face in the Window” relates the story of Taniel’s trip to Fatrasta and his first meeting with a mysterious girl named Ka-poel.

Общи условия

Активация на акаунт