Фентъзи и фантастика - Тема 15

• 53 805
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз нещо пропуснах  какво са обявявали до края на годината, че ще издават и сега не мога и да го намеря...
Както и да е - тотално няма да я купувам на български, чудя се дали изобщо да й отделя време да я дочитам на английски.

# 181
Аз дори не я почнах, а съм фен
Няма да я купувам, чакам по сериозни неща Simple Smile

# 182
Аз нещо пропуснах  какво са обявявали до края на годината, че ще издават и сега не мога и да го намеря...
Както и да е - тотално няма да я купувам на български, чудя се дали изобщо да й отделя време да я дочитам на английски.

2-3 неща хващат окото, т.е. 1 и 2 от Predator Cities на Филип Рийв*, “Everless” на Сара Холанд може и да става.
На 14 декември тази година излиза и филмът по първата част

* -дано издадат и останалите две - Infernal Devices и A Darkling Plain.

п.п. ♥ HAPPY ♥, 3,5 на Дворовете не си струва четенето самостоятелно. Поредните духовни терзания на фамилията Арчерън в стил тукашния подфорум "Семейни отношения". Лошото е, че не виждам как ще е връзка между дворовете и втората трилогия, освен ако втората не е за Касиан и Неста (нещо, което не ми се чете)

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 19:29 от Аниш

# 183
  • София
Мерси, аз така и не зачетох тази поредица на Вероника Рот, чакам да излязат всички, но все пак е в списъкът ми, така че се радвам, че я продължават , същото важи за Кристин Уайт, детето ще е ултращастливо от Златната кула, Everless за сега хваща окото, Predator Cities  също... има какво да чакам явно от тях Simple Smile Обаче не виждам Kingdom of Ash Sad все пак се надявам да я вмъкнат до края на годината.

# 184
И аз не съм фен на Неста
Ще видим
Сара Дж Маас има бебче, та не знам дали и какво ще напише Simple Smile

# 185
  • София
ха, не знаех - да и е живо и здраво, тогава... е когато-тогава Simple Smile има си напълно оправдателна причина ако се позабави Simple Smile

# 186
Мерси, аз така и не зачетох тази поредица на Вероника Рот, чакам да излязат всички, но все пак е в списъкът ми, така че се радвам, че я продължават , същото важи за Кристин Уайт, детето ще е ултращастливо от Златната кула, Everless за сега хваща окото, Predator Cities  също... има какво да чакам явно от тях Simple Smile Обаче не виждам Kingdom of Ash Sad все пак се надявам да я вмъкнат до края на годината.
Първата на Predator Cities - Mortal Engines вече е издавана веднъж на български. Има я в читанката. И доста се учудих, че Егмонт ще я преиздават, но предполагам е заради филма.
Kingdom of Ash я чакам на български най-рано през февруари/март догодина. Не виждам как ще я преведат за по-малко от три месеца.

# 187
  • София
Ха, супер мерси за инфото, значи ще я пробвам пък ако ми хареса вече натам ще видя как и откъде ще я чета.
Аз всъщност Маас изобщо не я чакам на български, т.е. нея си я чета в оригинал. Просто мислих, че тя е купувана и я бързат по принцип с преводи и т.н.
А за преиздаването не се учудвам, в смисъл ако не е била издавана цялата поредица и сега те плануват всичките книги...
Виж повече ме учуди мен как преиздават Монца на Абъркромби и особено това, че отново не са я взели Колибри, при все, че те издават всичките му останали книги.

# 188
  • София
Дворовете съм ги набелязала, но може би ще са към зимата.... Имам доста други неща за четене преди това.
Алената кралица я харесах, но втората книга нещоооо.... под очакванията ми беше. Третата ме чака все още, нямам голям мерак.
Ген на Крайтън го харесах, може би заради стила на автора - безобразни фантасмагории, динамика и висока социална компетентност Heart Почти всичко негово съм изчела Simple Smile
Започнах едно фентъзи - Сърцето на скиталеца отвъд, до средата съм. Не си бях дала сметка доколко съм зациклила със сериозните четива, докато не стигнах 60-70 страници.... Ей това ми трябваше, приключение, но не нахалост..... Само се чудя как да се скатая вечер, за да почета Simple Smile

# 189
  • София

Обожавам Крайтън... И да, и Ген ми хареса.

# 190
И аз съм фен на Крайтън. Глас за Ген.

# 191
Майкъл Крайтън е страхотен автор (трудно ми е да говоря за него в минало време, макар този ноември да се навършват 10 г. от кончината му). При него обаче има един шаблон – някакви хора се събират на едно място и са поставени под някаква заплаха – Джурасик парк, Конго, Микро, Сфера, Щамът Андромеда и др. Но истинското му майсторство проличава в Големия влаков обир. Много готина книга. Чел съм му всичко, издадено на български. Изключителен ерудит, майстор на трилъра. Тъгувам за трепета от всяка предстояща негова книга.

# 192
не бих казал, че това е шаблон на Крайтън, струва ми се че е типично за повечето американски писатели и сценаристи днес.. Като гледал ситкома "Приятели" навремето ми бе много характерно - правят каквото правят, накрая всички се събират в една стая. не мисля че книгите на Стефани Майър например са много по-различни в тоав отношение. Инак съм съгласен за другото -Майкъл Крайтън е определено го бива в трилъра, макар аз да предпочитам Мери Хигинс Кларк. От снего съм чел Джураски парк и Конго, а Разкриване и Сфера съм гледал на филми. Радвам се, че ще излиза нова книга на Крайтън.

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 12:38 от Джон Сняг

# 193
не бих казал, че това е шаблон на Крайтън, струва ми се че е типично за повечето американски писатели и сценаристи днес.. Като гледал ситкома "Приятели" навремето ми бе много характерно - правят каквото правят, накрая всички се събират в една стая. не мисля че книгите на Стефани Майър например са много по-различни в тоав отношение. Инак съм съгласен за другото -Майкъл Крайтън е определено го бива в трилъра, макар аз да предпочитам Мери Хигинс Кларк. От снего съм чел Джураски парк и Конго, а Разкриване и Сфера съм гледал на филми. Радвам се, че ще излиза нова книга на Крайтън.
Честно казано, не се сещам за нито един филм по книга на Майкъл Крайтън, който да е приемлив на фона на написаното от него.

# 194
не знам, аз бях очарован от Разкриване навремето. книгата не съм я чел  -  признавам.

Общи условия

Активация на акаунт