Фентъзи и фантастика - Тема 15

• 54 947
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз пък да се похваля,че се възползвах от промоцията на Озон 4 за 3 .Взех си 4 книги на Касандра Клеър-4-та част на "Реликвите на смъртните" и трилогията "Адски устройства".Реликвите я започнах вече,но аз съм сигурна,че ще ми хареса,защото си падам по такъв тип леки тийн истории,а и първите 3 бяха интересни.

Първите 3 наистина са хубави, но и преди бях казала,  че историята трябваше да спре някъде там. 4 и 5 за мен бяха такива локумииии.  От друга страна 'Адските устройства' е по-добрата и стегната поредица. Тия новите не съм ги пипала,  но не тая много надежди. 

# 346
  • София
Джон, за хрониките говоря, откровенията отдавна ги минах. Легендите от първата империя не са за Ройс и Ейдриън

# 347
Аз пък да се похваля,че се възползвах от промоцията на Озон 4 за 3 .Взех си 4 книги на Касандра Клеър-4-та част на "Реликвите на смъртните" и трилогията "Адски устройства".Реликвите я започнах вече,но аз съм сигурна,че ще ми хареса,защото си падам по такъв тип леки тийн истории,а и първите 3 бяха интересни.

Първите 3 наистина са хубави, но и преди бях казала,  че историята трябваше да спре някъде там. 4 и 5 за мен бяха такива локумииии.  От друга страна 'Адските устройства' е по-добрата и стегната поредица. Тия новите не съм ги пипала,  но не тая много надежди.  
Ако ще започваш третата поредица - Тъмни съзаклятия - , по-добре изчакай до декември. Тогава излиза последната. Но определено не ми харесва накъде заби историята - тийнски лиготии, политкоректност и скука. Пазара и Историите са доста по-свежи. Очакваните нови три поредици (за две е потвърдено, че пак ще са трилогии) може да се окажат по-свестни. Поне The Last Hours очаквам да е около нивото на Адските устройства.

# 348
не, не съм чул. Мисля, че МБГ държат правата (поне издадоха първата трилогия), а напоследсък ги е ударила липсата откъм преводи, необяснимо защо. 2012-2013 започнаха много силно, издадоха Ририя, почти целите Полуорки, и Живите кораби и...спряха рязко. сега чат-пат поиздадат нещо.
Според мен или имат парични затруднения, но щат да си признаят, или е проблем с преводача, а той им е щатен.
Определено не бих чакал и залагал надежди на МБГ, независимо, че преводът беше чудесен. Ще си ги прочета в оригинал, а при условие, че първите две части от новата трилогия са издадени - реших да продължа, докато съм на тази вълна, но нещо не ги откривам, затова се допитах тук, ако някой вече ги е намерил и прочел.
Впрочем, преди по-малко от седмица е излязал новият му роман "War Cry" - отново военно фентъзи, в което главният герой е магьосник видоменител.
Скрит текст:
Втората /Wrath of Empire/ я има в рулит на английски - http://www.rulit.me/series/gods-of-blood-and-powder  но е в скапания epub (не го харесвам този формат)
И като си помисля, че претърсих Рулит, но с оригиналното изписване името на автора:joy: Отново благодарности за бързата реакция. Сега остава и първата част да намеря.

# 349
  • България
Трилогията  "Барутният маг" определено ми хареса, с удоволствие я прочетох и със сигурност ще я номинирам.
Скрит текст:
Към третата книга имам малко забележки, историята в един момент се повтори донякъде със ситуация във втората книга, но като цяло много ми хареса. Определено добро фентъзи. Продължих с "Мечове и черна магия" на Фриц Лейбър, не бях чела нищо от автора. Три новели за Сивия мишелов и Фафрд. След голямо чудене сега чета "Демонска стража" на Конрад Мейсън за която не знам защо реших, че е самостоятелна книга, а тя се оказа част от поредица, която със сигурност няма да бъде продължена при положение, че книгата е излязла през 2013 година. След това мисля да продължа или с Майкъл Дж.Съливан -Откровенията на Ририя или с  Йън Йрвайн- Кладенецът на времето.
  Започвам я.  smile3529Още снощи се канех, но предпочетох да оставя малко време след "Остриетата".
Ако ми допадне книга, не бързам със следваща. Да не развалям вкуса  Grinning.

# 350
  • София
Ако ще започваш третата поредица - Тъмни съзаклятия - , по-добре изчакай до декември. Тогава излиза последната. Но определено не ми харесва накъде заби историята - тийнски лиготии, политкоректност и скука. Пазара и Историите са доста по-свежи. Очакваните нови три поредици (за две е потвърдено, че пак ще са трилогии) може да се окажат по-свестни. Поне The Last Hours очаквам да е около нивото на Адските устройства.
  А не не. Хич не я бързам. Бая други книги има преди тях.

А аз сега като чета 'Божигроб' осъзнавам колко съм отвикнала да държа тежко книжно тяло. Joy

# 351
Меган, на Йън Ървайн съм чел четирилогията Кладенецът на времето/Кладенецът на ехото“ и ме остави с много лоши впечатления. Трудно ми е да обясня защо,  може би има друга поредица преди тази, но във всеки случай това намерих в Читанка, а действията на героите ми изглеждаха ужасно нелогични.
Ририя е лека и приятна. могат да се търсят далечни сравнения с Толкин, но стила е много по-леки е много четивен. Няма да усетиш как ще изгъташ шестте книжки от ОТкровенията на Ририя, и ще искаш и другите две от Хрониките на Ририя.

Ангел Дъст, да то и името подсказва, че става дума за прелюдия - Първата ипмерия. Вероятно става дума за зората на Нифрон или нещо от този род.

# 352
  • Пловдив

Така като гледам май ще се въздържа.

# 353
  • Вестерос
Аз ще пропусна Адските също. Едвам добутвам последната от реликвите...

Много ми хареса Чудовищна команда Heart

# 354
  • София
Ааааа Адските са добро попадение според мен. Въпреки допирните точки в Реликвите, Устройствата са мнооого по-добрите книги. Аз помня, че и от сън се бях лишила да ги дочета.

# 355
Ааааа Адските са добро попадение според мен. Въпреки допирните точки в Реликвите, Устройствата са мнооого по-добрите книги. Аз помня, че и от сън се бях лишила да ги дочета.
Така си е, за две нощи им видях сметката.

# 356
  • Разпиляна във въображението
На мен не ми допаднаха Адските устройства. Накрая баш нагласени си бяха.

Реликвите съм ги чела до към пета книга. Даже нямам ясен спомен за пета. Според мен тази поредица трябваше да свърши с трета книга. Всичко нататък ми се стори излишно, затова и загубих бързо интерес.

Трилогията  "Барутният маг" може ли да бъде намерена електронно?

# 357
Да, казаха ми ,че я има в замунда, и от там я изтеглих

# 358
  • София
От всичко на Касандра първите 3 от реликвите са най-хубави, другото е предимно боза и локуми... Аз и съзаклятията чета къде по инерция, къде заради 2-3 от страничните герои, всички останали със се история са дразнещи... Но не само ще ги дочета ами май и една от предстоящите поредици се готвя да чета...

# 359
  • DE
На мен Адските устройства ми бяха леко скучни. На реликвите  4 и 5 бяха ужасни, но 6 много ми хареса, логичен завършек на историята. Ако бяха редуцирани до  3 книги щеше да е най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт