Как да изкараме евтина морска почивка с ограничен бюджет

• 43 287
  • 399
  •   1
Отговори
# 45
За на когото му се готви и обича полеви условия Simple Smile, бих препоръчала къмпинг, ама в Гърция. В България не мога да си представя да си го причиня, само като се сетя за така наречената баня на Смокиня.. Сега не живеем в България и няма как да стигнем до там, но цена-качество няма нищо общо с нашето Черноморие. Може да се наеме на място каравана, те бяха около 25-30 евро на вечер. Едно барбекю и всеки ден има възможност да се купи или съвсем прясна риба, или хубаво месо от месарница. Ние по-скоро залагаме на местни ресторантчета по плажа. Сега с дребното е рано още за къмпинг, но пък има съвсем прилични варианти за наем на къщи, особено за компания от 2-3 семейства и цената е по-добра. А почивка през юли и август не бих планирала, нито жега обичам, нито тълпи.

# 46
Не сме почивали никога на хотел. Винаги е било в къща за гости като лимита, който сме си определили за нощувка е 45 лв. за стая задължително с климатик. Това е за стая за двама, без дете.
На закуска хапваме в стаята, на обяд понякога в стаята или някоя супа от обедно меню, на вечеря обикновено на ресторант. В общия случай се вместваме за 80 лв. на ден, с включените 45 лв. за нощувка.
Т.нар. глезотии може да се каже, че отсъстват при нас. Рядко си купуваме някой сладолед.
Почивка от 12-13 нощувки в най-активния сезон в Китен ни е около 850-900 лв.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 22:01 от Helinor17

# 47
Много хубава тема.Аз по принцип ходя в скъпи хотели в бг, но тази година мъжът ми няма да има отпуска през лятото и ще почиваме евентуално в началото на септември в Гърция. Търся апартамент с кухня, ще готвя за мен и малкия син, големия син за съжаление предпочита боклуци като дюнери и най-вероятно с това ще го храня. Така че търся бюджетен апартамент в Керамоти след 6-ти септември. Ако някой има информация, може дами пише и на лични. Като цяло не пестя от почивката, цяла година се раздавам и  иска десет дена да се почувствам човек, но вече с две порастващи деца имам доста разходи, та за това и аз започвам с готвенето на морето.

# 48
  • Варна
http://partner-travel.com/turkey/hotel/Hotel-Melike/
600 лв./двама/закуска и вечеря/включен автобус

има и много такива:
НОЩУВКИ, до морето, Варна, кабелна, баня, хладилник - 10лв/леглото(има обяви във в.ПОЗВЪНЕТЕ)
в най различни варианти и локации , толкова е и на къмпинга в Дуранкулак и шабленската Тузла

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 08:14 от peterky2002

# 49
Ние тази година ще сме пак на Влас. Много си го харесваме. Хотел Венера, 75 лв на вечер,за 6 нощувки. Винаги ходим толкова. Повече не издържаме и ни омръзва. А сега ще сме с 1 годишната ни дъщеря,която ще я водим за първи път.  Планирам не повече от 1000 лв да изхарчим. Смятам, че нито е много,нито е малко, съвсем норамлно. Условията ми бяха-хотел на първа линия и задължително да не готвя нито един път на ден.😆 За мен е излишни нерви а почивката ми тази година е ясно,че няма да е почивка. Аз у нас не готвим,че там ли. Ще хапваме в ресторанта цените са приемливи. Детето е на обща кухня. Хотела ми се вижда приличен и човека беше много любезен. Устройва ни напълно. Предвид,че ще се занимаваме по цял ден с детето само готвене ми липсва. Исках all inclusive, но прецених,че не ми се дават по 130 лв на вечер. А и не харесахме хотел.
Честно казано както и да го смятам,предпочитам да дам лев два отторе,но да не се занимавам с купуване и готвене. Ако детето е по-голямо,ок. А и не мисля,че ще спетя кой знае колко.
Вариант е квартира-преди година за по 20-30 лв на вечер сме давали като студенти.

# 50
  • някъде ... тук ...
Почивали сме в Ахтопол. Имаше една столова в станцията на Електротранспорт в зоната а бунгалата. Незнам дали още работи и дали пускат външни, но готвеха много вкусно и евтино. Там обядвахме на връщане от плажа. За вечеря се оправяхме с общо готвене и маса. Бяхме 4 семейства с по 2 деца и не тежеше на никой. Пазаруваха се продукти от магазините в градчето.
Последните години ходим на палатка или с нашата каравана на къмпинг в Гърция, но на общински такъв - доста по-евтин и с по-базови условия. Готвенето и условията не ни притесняват. Ако се налага заради финансите, носим част от продуктите от вкъщи/Сф. Примерно картофите са домашни, а зеленчуците и плодовете - от борсата в Петрич. Но това - за Гърция.
Става и с малко пари  Peace

# 51
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Много интересна тема, изчетох я цялата. Нашата почивка излиза сравнително евтино, защото вземаме карта от работата на мъжа ми. За 7 нощувки за 2 възрастни и 2 деца(тази година на 10г и на 6г) и пълен храноден излиза около 400лв. Има бази и на море и на планина, цените са подобни. На планина плащаме и допълнително вход минерален басейн. С пътя и другите разходи харчим  около 700-800лв. Дестинациите са далече от нас и задължително преди почивката спираме някъде за една нощувка, хем да си разделим пътя, а и да видим нови места. Основно харчим за децата за сладолед, царевица, някой сувенир, за мм за бира, вход музеи, задължително мед от бабите в планината. Пазаруваме от супермаркети и по заведения много рядко сядаме.
Много е трудно да се намери прилична и евтина квартира  под 50 лв за 4-членно семейство и картите ни устройват. Ние ходим обикновено в края на юни, началото на юли.

# 52
Интересна тема, даже забавна Simple Smile Аз не съм фен на нискобюджетните почивки, но определено си правя сметката. Да кажем, че гоня оптимални цена:качество. В последните няколко години почиваме в Гърция в нисък сезон. Не обичаме адски жеги, и ни е комфортно през юни или септември. Петдневна почивка ни излиза около 1200 лв. Гледам нощувките да не надхвърлят 50 евро, ако има закуска - малко повече. Но за непретенциозните има и квартири за 25 евро. Ядем предимно навън, някои вечери хапваме салати/барбекю вкъщи. Голям плюс на гръцкото море е липсата на увеселителни улички с хилядите им изкушения за деца. За сметка на това, си позволяваме напитки на бийч бар. Не се оливаме, но и не се свиваме.
Не мисля, че гръцките къмпинги излизат по-евтино, отколкото квартира. Просто е друг тип изживяване, което някои предпочитат.

За бг морето, моите приятели ходят бюджетно на Шкорпиловци на бунгала с климатик.

# 53
Сега разбирам защо министерството иска забрана на свободното къмпингуване (в половин Европа е разрешено впрочем). Бетонните джунгли ще останат незапълнени, ако всеки тръгне накъдето си иска.  Simple Smile 
Какво значи свободно къмпингуване и къде точно го видяхте по Европа? Навсякъде се плаща такса минимум 50 евро на каравана или автомобил, отделно се плащанлт режийни за ползване на ток и вода.  Ако пък спреш някъде, без да е разрешено да нощуваш и да си разпищолиш, да развърляш и да оставиш след себе си купища боклуци, така ще те запържат с глоби, дори колата - караваната може да ти конфискуват, докато ни си платиш подобаващо. Прави са от Министерство на туризма да ограничат това дивашко къмпингуване, което оставя след себе си тонове мръсотия, която след това се разнася навсякъде, включително и в морската вода. После се чудите като отидете да се къпете в морето, чи плували какви ли не боклуци. Еми ще плуват, морето ги носи навсякъде. Не съм против къмпингите, но трябва да има ред, да си пази чисто и да се поддържа плажната ивица. Не да ми паркират на плажа върху пясъка, да форсират с колите си, да палят огън, да ползват природата за човешките си нужди и да замърсяват всичко след себе си.

# 54
  • Варна
свободното къмпингуване е абсурт.Паленето на огън в Гърция е мноооого забранено и глобите са огромни.
На Шкорпиловци има бунгала 2+2 за 40 лв.(бунгала СТАНЕВИ примерно ) , или в Каварна Simple Smile

# 55
Изпускате един основен начин за спестяване от бюджета, а именно ранните записвания. Колкото и да паднат цените в сезона никога не стават толкова изгодни като ранните записвания. Не правя кампромис нито с хотела нито за мен е почевка да готвя и мия чинии. Задължително условие ми е климатика. Та както казах запазвам хотел на ранни записвания, мога да направя компромис с това да не е в силен сезон и също като повторя хотела няколко поредни години винаги ми правят отстъпка за редовен клиент. Като гледам как дават по 70 лв само за нощувки аз за 110-120 лв на ден общо успяваме да се вместим за двама възрастни и дете на добър хотел с инклузив. Но морето се планира декември. За мен инклузива излиза по-изгодно от храненето навън.
+1 От години точно така правя и аз. Почивала съм: на квартира, в нает апартамент, в семеен  апартамент с готвене и без готвене, на хотел без включена храна, само със акуска, на почивна база от работата ми на бунгала и от работата на съпругът ми в почивта станция, на хотел на база ОИ с ранни записвания или на ласт минит. Искам да ви кажа, че ми е изризало почти едно и също. Писала съм и в темите за почивка до 500 лв. И да почивали сме с ММ в хотел 4* ОИ с ранни записвания за 580 лв. за 7 нощувки и то настанени в студио. Същата цена беше и ако почивахме с дете до 13 г.и малко по-скъпо - 700 лв. в апартамент с две деца до13 г. Но това за преиод извън активин сезон.В последните години цените на всичко се качиха и почивките също. За това лято съм резервирала и вече платена 1 почивка от 16.06 в хотел 4 * за 2-ма възрастни в двойна стая за 8 нощувки на ОИ - 810 лв. и една почивка от 09.09 също в хотел 4*  в апартамент за 2-ма на Ои за 7 нощувки - 840 лв. Същите цени остават и с дете до 12 г. с включен паркинг и чадър и шезлонги и в двата хотела. Със занимания за децата и анимация за малки и големи. Вие сами си направете сравнението с бунгало за 50 лв.на нощувка и по още минимум 50 лв. на ден за храна и напитки. Не слагам колко още ще ви трябват за развлечения и сладоледчета и т.н. И в момента има изгодни оферти за по-нисък сезон, а и с ваучери. Оферти в последният момент също се намират на добри цени и то за прилични места за почивка.
Да допълня, за тези които трудно могат да планират отпуската си от рано, че има ТА, които искат доплащане 14 дни преди датата на настаняване, т.е. възможно е да смените дати или дори при сериозни обективни причини дори да ви върнат парите от внесеното капаро.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 13:44 от fatalina

# 56
Тук идва моментът, че много хора не харесват ол инклузива, защото ги "закотвя" около масата в хотела. Определено могат да се намерят супер изгодни оферти за АИ, особено за Турция през май.

# 57
Много е правилво по-ранното планиране и записване. Но при нас просто не е опция с работата на мъжа ми.

# 58
  • София
Ние се вместваме в 100 лв на ден. Говоря за всичко, вкл. нощувки и гориво за 2 възр. и 2 деца. Последните години ходим в северна Гърция, хотелчета, квартири, къщичка, юни или септември. Ние си готвим, но обикновено сме 2 семейства и си разпределяме нещата.

# 59
Ние се вместваме в 100 лв на ден. Говоря за всичко, вкл. нощувки и гориво за 2 възр. и 2 деца. Последните години ходим в северна Гърция, хотелчета, квартири, къщичка, юни или септември. Ние си готвим, но обикновено сме 2 семейства и си разпределяме нещата.

Ще споделиш ли някое място, на което сте били?

Общи условия

Активация на акаунт