Westworld- Welcome to the new world- Тема II

• 37 836
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Изгледал.  bowuu Уф, не мога да се доредя от това световно.
Много ми хареса. Пореден много силен епизод. Жалко за Теди. Мисля, че това беше краят му. Все някъде трябва да се тегли чертата. Непрекъснатото връщане на ''убити'' същества (хайде така да ги обобщя  Laughing) в много сериали адски много ме дразни. Убит значи убит. Точка. Може да ни е гадно, да страдаме, но това е реалността. Без значение дали е AI или вампир, вещица и т.н.
Очаквах честно казано някаква по-подробна история за Уилям, нещо като историята на Акечита и останах съвсем леко разочарован. Но това което разбрах е, че Уилям е гадно копеле, в него винаги е имало зло и тъмнина, просто срещата му с Долорес в парка е ескалирала всичко това. Също така се вижда, че човека не прави разлика между реалността и изкуственият свят. Тотално е объркан и изгубен в превода. Уби собствената си дъщеря и мисля, че го осъзна, като си видя картата с целият му лог от парка. Поне той се оказа, че е човек, както и трябваше да бъде естествено. Това, че се опитваше да провери дали не е хост е само за излишен драматизъм и заблуда за нас зрителите и доказателство, че психически е меко казано нестабилен. А дали подобие на младата му версия е направена като хост и ще я видим в последния епизод е вече съвсем друго нещо.
Форд вече не е в главата на Бърнард. Дали ще го видим отново в последния епизод? Може би чрез Мейв. Супер, радвам се много за нея, че се оказа осъзната. В последния епизод от сезон 1 много хора се питахме дали се е върнала за дъщеря си, защото така и е заложено, а то се оказа, че и е заложено да избяга, но тя взе свое собствено решение и се върна заради дъщеря си. Страхотен ход на Нолън. Simple Smile
Силно се надявам Долорес да успее в мисията си и хостовете да отидат в света на хората, а също и Уилям в своята и ковачницата да бъде унищожена. Не ми се гледа нов сезон пак в парка, ама на 80% точно това ще се случи. Едва ли ще има някакъв окончателен край точно сега при положение, че има още един сезон и може би още един на път.
Според мен дъртия Уилям ще умре в епизод 10. Не че ми се иска да позная, но не виждам какво повече може да даде неговият герой, но пък от друга страна ако това стане кой ще остане за сезон 3?  Thinking

# 136
  • Вестерос
Мен ми хареса, че разкриха, че Форд е направил Мейв. Така накрая може да са Мейв срещу Долорес, Форд срещу Арнолд.

# 137
Аз също мисля, че стария Уилям ще умре в края на сезона

# 138
Дяволо,  аз също се дразня, когато твърде често се съживяват персонажи в сериалите (затова навремето намразих Свръхестествено), обаче в някои ситуации е нормално. Например - изненадана съм, че след като в началото на сезона съживиха толкова лесно войникът от Конфедерадо, това не се случи поне още няколко пъти. Хостовете по начало имат много животи, дори някой да ги разпарчетоса не е гаранция, че не могат да бъдат върнати.  Сакура като нищо можеше да бъде съживена от Феликс.. А и в армията на Долорес няма ли съживени хостове от складовите помещения?
Наистина Долорес каза, че след взривяването на Люлката, смъртта става истинска смърт - затова и хостовете, които бяха извадени от езерото са истински мъртви (вероятно?).
Скрит текст:
Сред тях е и Теди. Но както се оказва, има втора база данни, в която отново са записани хостовете + посетителите. Така че дали Теди наистина е мъртъв? Може би ще го видим в Ковачницата?
Според мен, Бърнард блокира Форд, но едва ли го е изтрил наистина. Дори Уилям да умре, със сигурност ще има негова версия в следващия сезон. Остава да се отговори на големия въпрос на сезона - какво има в главата на Питър Абърнати? 

# 139
  • Русе
Остава да се отговори на големия въпрос на сезона - какво има в главата на Питър Абърнати? 
  И кой го иска?

# 140
  • София
Мен ми хареса, че разкриха, че Форд е направил Мейв. Така накрая може да са Мейв срещу Долорес, Форд срещу Арнолд.

Мдам, но се питам защо изобщо трябва да има такава конфронтация? Нали Форд в момента се бори за същата кауза. Той не иска проекта на човеците да успее и е на страната на хостовете, за достигането на осъзнаване и свобода.  Thinking

# 141
  • София
Петя, да права си. Има резон разбира се Теди да бъде съживен, а и знаем, че обикновено продуцентите се съобразяват с феновете (когато може де), но аз по-скоро имах предвид от емоционална гледна точка. Долорес реагира така както никога досега не сме я виждали. Преживя някакъв катарзис направо и според мен тя на 100% мисля, че той е мъртъв. Окончателно. И сега ако се появи отново негова версия, не знам някак си няма да е същото. Но ще видим де. Simple Smile

# 142
Дори и Теди да оживее, ако изобщо има любов за Долорес, тя по-скоро ще е с Уилям...

# 143
Дори и Теди да оживее, ако изобщо има любов за Долорес, тя по-скоро ще е с Уилям...

Ами, не й трябва такъв пън Joy

# 144
... Но това което разбрах е, че Уилям е гадно копеле, в него винаги е имало зло и тъмнина, просто срещата му с Долорес в парка е ескалирала всичко това. Също така се вижда, че човека не прави разлика между реалността и изкуственият свят. Тотално е объркан и изгубен в превода. Уби собствената си дъщеря и мисля, че го осъзна, като си видя картата с целият му лог от парка. Поне той се оказа, че е човек, както и трябваше да бъде естествено. Това, че се опитваше да провери дали не е хост е само за излишен драматизъм и заблуда за нас зрителите и доказателство, че психически е меко казано нестабилен. А дали подобие на младата му версия е направена като хост и ще я видим в последния епизод е вече съвсем друго нещо.
...
Само с болднатото не съм съвсем съгласна. У кой човек няма зло и тъмнина? Реално погледнете - вие(вашите близки, съседи, познати) винаги ли реагирате с добро? Никога не се ядосвате, не ви е яд, не ви е тъжно и всичките му "лоши" емоции? Не мисля. Просто не съществува такъв човек. Може да съществува такъв хост. Joy

Долорес евентуално може да има нещо общо с младия Уилям. Тяхната връзка допринесе много и за двамата. Е, че след това осъзнаването на Долорес я докара до титлата Вестителка на смъртта, а Уилям тотално се вманиачи в този парк е друга тема. Обстоятелства и възможности много. Но тук винаги се питаме дали пък някой тайно не дърпа конците? Joy

# 145
Една потребителка на форума (ама няма да кажа коя, за да не реши, че я обиждам), написа в една друга тема, че никога не изпитвала отрицателни емоции, освен когато е в задръстване. Така че явно има такива хора Wink

# 146
Една потребителка на форума (ама няма да кажа коя, за да не реши, че я обиждам), написа в една друга тема, че никога не изпитвала отрицателни емоции, освен когато е в задръстване. Така че явно има такива хора Wink

Щом си вярва, ок. Grinning Обаче ето, че изпитва все пак. Хостове, хостове ни трябват!  Joy

# 147
Днес гледах разни коментари за трейлъра на последния епизод и попаднах на една снимка на кадър, на който не бях обърнала внимание:
Скрит текст:

Небето зад Мейв е разкъсано - може би паркът не е толкова голям, колкото изглежда и хоризонтът се прожектира? Дали е купол? Май не може да е купол, понеже видяхме въздушни доставки...Тогава холограма?
Нямам търпение за финала Simple Smile Мисля да напиша едно ревю на сезона - не че ще кажа нещо по-различно от това, което коментирах тук, но просто не ми харесва, че се появиха много отрицателни ревюта (вкл.български) - нека да има и положителни за баланс..

# 148
Петя, аз с радост ще прочета ревюто ти. Hug

# 149
  • София
Изгледал, уффффф  bowuu
Май съм първи.

Ще се радвам да прочета после отзиви събрани от юзъри из нета, някаква подредена история, защото ми се спи много и не ми се търси и чете.
Знам, че вездесъщата Петя ще обясни и обобщи всичко. Wink

Шантава Нолъновска работа. Ще трябва да се гледа пак, но набързо щрихирам, после Петя ще каже кое е вярно и кое не.

п.п. Гледайте и след надписите има важна сцена!!

Не четете ако не сте гледали, съдържа кардинални спойлери

WOW  Shocked

Скрит текст:
Раздвоен съм. Абеее хареса ми, как иначе. Да кажем 9/10. Велик сезон на един уникален сериал.  Simple Smile

* Мейв умря Sad и цялата и дружинка. И Саймън тоже, жертвайки се като трагичен герой. Подозирах такова нещо за него. Мейв изпълни мисията си, дъщеря и е на сигурно място. Тя за друго не живееше.

* Бърнард наистина се оказа, че е изтрил Форд, но някак си представяйки се, че му помага всъщност си помогна сам и изигра онази мръсна гад Хейл. Създаде нейно копие и пренесе вътре съзнанието на Долорес, която иначе той уби. Абеее гледайте.  Laughing
Абе важното е, че истинската Хейл е мъртва, убита от ''себе си'' и много хора ще се изкефят на тази сцена, защото с нетърпение чакаха това да се случи.

* Акечита и цяла дружина хостове отидоха в нов свят, в който няма хора и ще е вечен рай за хостовете. Този свят бе затворен за външни хора. Не съм сигурен но Долорес/Хейл каза, че е изпратила този свят на сигурно място. За сателитите на Делос ли говореше?  Thinking
Теди го видях там? Как по дяволите, нали там се оказаха само тези, които преминаха през портала, а Теди се простреля в главата преди това. Явно го е пресъздала отново. Сигурно и нея я има там, защото той беше един такъв усмихнат все едно виждаше голямата си любов. Wink Не го дадоха, но се подразбира.

* Много ми харесаха думите на Долорес: ''Истинският свят не може да бъде пресъздаден''
После преродената Долорес уби Бърнард, само за да го създаде отново, WTF? Предполагам за камуфлаж за пред властите, защо ли не можах да разбера. После му даде нов живот с ясното съзнание, че той е твърде човечен и ще се опита да и попречи в мисията и да унищожи човечеството. Долорес взе няколко капсулки от които създаде отново себе си в предишното си тяло и Бърнард. Т.е. имаме Долорес/Хейл + Долорес (WOW) - чист хост и Бърнард 2.0 (а може би Арнолд всъщност?) - хост. Вътре в куфарчето и имаше 4 или 5 такива, за кои са другите?

Не познах, че Уилям ще умре, но за него още по-зле. Поне аз така разбрах, но той наистина не е убил дъщеря си, а хост. Но нали я провериха по дяволите преди това? Защото смъртно уморения, ранен и изхабен, грохнал Уилям беше вкаран в същата програма в която Делос старши навремето, само дето сега той е опитното зайче. А опитите правеше дъщеря му Емили (би трябвало тя да е истинската вече).
Т.е. Проектът с който хората искат да живеят вечно не бе унищожен. Но и едва ли някога ще успеят с него... Ще видим в сезон 3.

* Форд сбъдна мечтата на Арнолд и създаде безопасен свят за хостовете в който да са свободни (макар и илюзия, но те не го знаят). Успя и в мисията си да се постигне осъзнаване.
Долорес също успя, защото вече е в света на хората и то на много важен ръководен пост без никой да подозира коя всъщност е... Simple Smile

* Онзи шефа на охраната назначен лично от Форд, май и той ще се окаже хост, хм? Натърти, че е бил назначен от Форд лично, защо да го казва така на Долорес/Хейл. А и как си размениха погледи, сякаш си четяха мислите. Той мисля, че осъзна, че не е истинската Хейл, но естествено си замълча и каза, че я е ''проверил''

Има още много, може да се изпишат два фермана.
Аз ще лягам и чакам Петя.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт