Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 юни 2018, 19:35 ч.

Westworld- Welcome to the new world- Тема II

 • 31 085
 • 744
 •   1
Отговори
# 735
 • Мнения: 3 005
...
П.п. Сега гледам, че в Редит има тема за това дали е възможно целият сезон да е симулация на Ровоам. Но не ми се вярва да стигнат чак до там.
Изгледах и аз вчера вечерта първата серия от новия сезон. /днес е наред втората Grinning/
Чувства: смесени, по-скоро ми хареса./единствено не ми хареса новия хитлерски парк; надявам се да няма много повторения там, както и излишни сцени, т.е. само гледки без мисъл зад тях./
На мен пък ми е интересна теорията за Ровоам - да дава път в живота за всеки 1 отделен човек. Интересна ми е, защото ми се вижда невъзможна, т.е. невъзможно е човешки мозък да я създаде. Но за ИИ - не се знае. Grinning Обаче, ако е така, то Долорес бърка всичко, защото е хост и за нея няма предначертан път. А тя бърка пътищата на хора. Т.е. е пречка така да се каже.
За топчетата - 5 + Долорес. Значи освен нея: Бърнард, Теди/?/, Питър Абернати/?/, Анджела /?; може би тя е в тялото на Шарлот/и кой още? А съзнанието на Форд може ли да е още ли е в системата? И топче ли е и то?
Скрит текст:
Ето, въпреки че изгледах първите сезони, пак ми е объркано.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 19:47 от ina.ina

# 736
 • Мнения: 17 486
Едно от топчетата е червено - вижда се, като се вгледате (не бях обърнала внимание, но видях коментари за това и се загледах). Така че може да е някой специален - примерно Форд (въпреки че той ще полудее, ако остане за дълго в роботско тяло, като дъртия Делос).

Машината е машина, независимо дали е направена за хора. Т.е. машина контролира хората. Видя се, че тя отхвърля и не дава шанс на някои хора (Кейлъб и неговите познати, които също изпълняваха поръчки). От къде знаем, че ако ние сме в такова общество, ще бъдем от тези, които са добре? Не знаем какви са критериите за подбор - отхвърлят те и точка. Докато в свободното общество поне има шанс за промяна.

# 737
 • Мнения: 3 005
Петя,  не съм съгласна, че машината отхвърля Кейлъб. Верно, че в момента животът му е кофти. Но пък отсега нататък - вече не се знае, може да се промени. ☺

# 738
 • Мнения: 17 486
Ще се промени, защото ще стане част от бунта на Долорес. Но това не е благодарение на машината.

# 739
 • Мнения: 4 350
Изгледах новия епиод. Ами, разкошен е. Мисля, че този сезон е най-добрият. Много е изпипано всичко. Има и готина закачка, но няма да издавам каква е. 

# 740
 • Мнения: 3 005
Ще се промени, защото ще стане част от бунта на Долорес. Но това не е благодарение на машината.
Явно имаме различна представа за машината, а може би и за живота въобще. Grinning

# 741
 • Мнения: 17 486
А, машината ще бъде обяснена тепърва. Не е нужно да имаме представи за нея.
Това, което са дали до сега е, че Ровоам е машина, чиято цел е да поддържа обществото в определено състояние - ето тези графики, които се появяват в някои кадри са от машината - вижда се, че отчита аномалии и най-вероятно предлага начини за справяне с тях:

На последната графика има дата - 27-ми февруари 2058 - значи действието в Западен Свят се развива 30-тина години напред в бъдещето... Освен ако нямат предвид 3058, но едва ли.

# 742
 • Мнения: 4 350
Спокойно. Не може от първия епизод всичко да е ясно. Във втория започват да се изясняват нещата. И заприличва някак на Person of interest.

# 743
 • Мнения: 17 486
На 50-та страница сме, кой ще пусне нова тема?
Не се стърпях и го изгледах Simple Smile Довечера ще гледам пак по НВО.
Скрит текст:
Е, ако вярваме на архитекта, машината не контролира всичко - явно все пак бунтът на хостовете не е влизал в сметките й.
Странно дали двете компании - Делос и Incite са знаели с какво се занимават? Няма логика Incite да имат гигантски компютър, който контролира обществото и да са били ок с проучванията на Делос за наблюдение на посетителите на парка и евентуално постигане на безсмъртие?!
Съжалявам за Лий Сайзмор, исках да е жив Sob

# 744

Общи условия

Активация на акаунт