Westworld- Welcome to the new world- Тема II

• 37 314
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • България
Хубаво ползвах в началото думата "андроид".
Май това си остава най-точното название.
От не много обичаната, но цитирана от доста хора Уикипедия:
"Андроидът представлява робот или синтетичен организъм, който е направен да наподобява човешки образ. Думата идва от гръцкото andr-, означаващо „човек, мъж“ и наставката -eides, означавала „сходен; подобен“ (от eidos, „видове“)."

# 556
И за мен андроид е най-подходящо, особено като се има предвид, че част от действието в следващия сезон, ще се развива извън парка.

# 557
И за мен андроид е най-подходящо, особено като се има предвид, че част от действието в следващия сезон, ще се развива извън парка.

Или в друг парк. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 558
Ще има и друг парк, свързан с Втората световна Simple Smile

# 559
Ще има и друг парк, свързан с Втората световна Simple Smile

а някъде нали пишеше, че това от трейлъра е друг парк.

# 560
Но самите създатели на сериала казват в интервюта, че половината от действието ще се развива отвън.

# 561
  • Чужбина

hahaha hahaha hahaha

И накрая цялата планета се оказва парк. И дават Форд и Арнолд в някое от измеренията се хилят като зелки и си говорят:

"Абе, тия верно ли вярват, че това е истинско?"

"Много добре сме ги направили програмите, много рядко някой да си спомня предишен живот. Ако си спомни, го вкарват в лудницата"

# 562

Да, но смисълът в ЗС е съвсем различен. Те са приемници, защото в главите има едно топче. Това топче, ако се сложи на друг приемник, носи инфото за личността.

Основният смисъл не е, че са свързани в мрежа. Акечита се бе откачил за много дълго време, ако не бъркам.

Явно по-различен начин възприемаме нещата, което си е съвсем нормално.

Топчето е като хард диск/карта памет, пази инормацията, която е записана в него. Когато се прехвърли в друго устройство и информацията се прехвърля. Simple Smile

Акечита доколкото си спомням не се беше откачил, а не беше ъпдейтнат (не беше убиван много време за да го приберат) до следващата версия. А когато на старичко устройство му сложиш последна версия,  се появяват и бъгове.

Абе, да си го кажа - за мен хостовете са си машини, дори с еволюирали програми/съзнание, интелект и няма да станат хора.

За да си човек ти трябва и "душа", такова е моето виждане.

По простичко е представено в Person of Interest - въпреки еволюиралия ИИ, той си остана "Машината".

# 563
  • Чужбина
Акечита доколкото си спомням не се беше откачил, а не беше ъпдейтнат (не беше убиван много време за да го приберат) до следващата версия. А когато на старичко устройство му сложиш последна версия,  се появяват и бъгове.

Абе, да си го кажа - за мен хостовете са си машини, дори с еволюирали програми/съзнание, интелект и няма да станат хора.

По простичко е представено в Person of Interest - въпреки еволюиралия ИИ, той си остана "Машината".

Да, права си, той не бе ъпдейтнат, защото (няма да го пиша, че е спойлер, а те не са го гледали още). Но те не го бяха засекли в терминала, че не е наред.

Топчето действително е носител на данните, но самото тяло пак можем да го разглеждаме като хост / приемник на топчето.

Самата дума host е от латински hospitem = домакин.
На стар френски е hoste.

Също така латинското hostia (оттам май идва и хостията при причастието) означава тялото Христово.

По-реалистично е от гледна точка на това, което досега сме успели да направим с ИИ-то. Защото нашето ИИ дори не може да мине теста на Тюринг.

Петя, нали не са го минали теста?

# 564
Питаш за в реалността ли? Не, няма ИИ, който да е минал теста.

# 565
Акечита доколкото си спомням не се беше откачил, а не беше ъпдейтнат (не беше убиван много време за да го приберат) до следващата версия. А когато на старичко устройство му сложиш последна версия,  се появяват и бъгове.

Да, права си, той не бе ъпдейтнат, защото (няма да го пиша, че е спойлер, а те не са го гледали още). Но те не го бяха засекли в терминала, че не е наред.

Топчето действително е носител на данните, но самото тяло пак можем да го разглеждаме като хост / приемник на топчето.

Самата дума host е от латински hospitem = домакин.
На стар френски е hoste.

Също така латинското hostia (оттам май идва и хостията при причастието) означава тялото Христово.

По-реалистично е от гледна точка на това, което досега сме успели да направим с ИИ-то. Защото нашето ИИ дори не може да мине теста на Тюринг.

Петя, нали не са го минали теста?

Мда, приемам обясненията, но заедно с моето си тълкуване, затова ще си им казвам хостове. Приемник не ми звучи приемливо в случая. Simple Smile

# 566
  • Чужбина
Значи, момичета, ако проверите в Уикипедия за теста на Тюринг, там пише следното:

Това "е за проверка дали компютърът има разум в човешкия смисъл на думата... „Може ли машината да мисли“

Съвременната интерпретация на този тест изглежда по следния начин: Човек взаимодейства дистанционно с двама събеседници – компютър и човек; на основание на отговорите на въпросите, тестовият субект е длъжен да определи с кого разговаря – с машина (изкуствен интелект/компютърна програма) или с жив човек; задачата на компютърната програма е да въведе човека в заблуда, карайки го по този начин да направи грешен избор.
"

Но на мене тестът на Тюринг са ми го обяснявали и така:
Това е способността на машината да анализира себе си. Т.е. ние можем да мислим за мисленето за мисленето за мисленето.

А досегашният ИИ не може да го прави това чудо. Това е и способността да се мислиш за нещо отделно. Така както децата започват да казват Аз на около 3-годишна възраст. Преди това е "баба ти, майка ти, татко ти" и наричат себе си по име.

В другата тема бях пуснала клипче за делфините, които се гледат в огледало. Те имат чувство за собствено аз, защото разбират, че са нещо отделно от другите делфини.

# 567
  • България

Не вярвам душите да са расисти. Ако съществуват, едва ли ще откажат да се настанят в изкуствено създадено тяло Smiley.

Според някои книги за душите и т. н., тялото може да остане и без душа, но ще и е с много по-примитивни желания и по-агресивно съзнание, дължащо се на човешкия мозък. Smiley Не е като да няма такива индивиди , че и цели народи.
В такъв случай хора ли са? Smiley

А дежавютата не звучат много по-различно от сънищата на андроидите. Smiley

# 568
Е, чак расисти ...едва ли.

Но има твърде много "ако", а има един лаф - "ако-то мирише и цапа гащите"  hahaha hahaha hahaha

Много теории и книги има, но на мен ми се е запаметил един цитат, дори не си спомням откъде, а той гласеше перифразирано - ние (хората) не сме тела, в които има душа, ние сме души, които имат тела.

Това се доближава до моите виждания.

Защо душата би избрала за приемник изкуствено създадено тяло?

# 569
За да живее вечно Simple Smile
Като... вампирите Simple Smile Защо някои са избрали да са вампири Simple Smile
Примерно

Общи условия

Активация на акаунт