Базедова болест - тема 7

• 44 986
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Фокси, нещо Гинко Билоба, ала бала...

Последна редакция: сб, 27 окт 2018, 20:54 от Lemy

# 406
В6 помагал при "загуба на паметта".  В нашия случай може би е удачен.
Аз понякога не помня какво съм яла преди 2-3 дни.

# 407
Здравейте!

Имам питане към дамите, които са спирали хаповете - Merelenda и Lemy, ако не бъркам. Как се чувствахте непосредствено след спирането?

Аз от няколко дни съм без хапчета и имам чувство, че болестта се връща с пълна сила Sad Или май никога не си е отивала, а с хапчетата само притъпявах симптомите. Всичко си е както преди година и половина - сърцебиене, будя се посред нощ и стоя будна с часове, постоянно стягане в областта на корема, супер суха кожа....Преди няколко дни TSH ми беше:

TSH ( Тиреотропен Хормон )   3.350   mIU/l   0.300 - 4.200

Може ли да се срине за няколко дни или просто това е някакъв шок от спирането на хапчетата? Ще съм благодарна на всякакви мнения, че чак декември съм на контрола. Докторката ми предписа само Селен. Чудя се дали да не взема още някаква добавка?

# 408
Споко, няма как да е от хормоните за няколко дена. Аз малко съм позабравила какви точно ми бяха усещанията, но си спомням, че много ме беше страх, хич не исках да спирам Тирозола, и тормозех Мелеленда със същите притеснения Bowtie
Нищо чудно от нерви да е всичко което усещаш, вземи си някое Симпатилче.

Не знам какво да пиеш, аз само Д си пиех , даже и Селена си го купих и не го пих.
Успокой се и не го мисли, то каквото има да става, ще стане така или иначе. Hug
Пък като/ако стане, тогава ще го мислиш.
Пази си силите и нервите, че знае ли човек, какво още ще му поднесе живота на човек, и Базеда да му се види бял кахър Wink

# 409
Да допълня, при първата контрола, май ми бяха започнали леко да потъват хормоните, но после започнаха да се вдигат и да се нормализират. Така, че, ще има понаместване.
Кога ти е е първата контрола, колко дни след спирането?

# 410
Има го момента на срива (на хартия), помня че успокоявах Леми, защото беше и потънало ТСХ, ама то трябва време и е нормална реакция според мен. Спираш хапчетата, малко да потъне и после да се съвземе, както се казва. Затова контрола се прави на 3 месеца. Не на месец (когато може да е потънало малко), а на 3, да му се даде време.
Три месеца не е дълъг период. Ако ще става рецидив, ще става, и пак се почват хапчета.
Идеята не е "да се хване на време" и да се пие едно хапче само. Тцъ, не става.
Но времето е достатъчно да покаже ще има ли рецидив или не.

Как аз се чувствах - супер! Върна ми се желанието за всичко. Бях енергична, спокойна, нямах тремор, нямах сърцебиене, и...цикъл, овулация, всичко беше ТОК Satisfied Имах чувство, че тия хапчета са потискали не само жлезата, а направо са ме затискали мен.
Обаче контролата на 3-ти месец показа рецидив. Казвам аз на доктора, че съм ок, той вика: Ок си, ама още някой ден и... Вярно, първото ТСХ беше 0.162 или нещо такова. Следващия ден 0,058 и после 5 месеца седях на 0,008 и не искаше да отлепи дори с 4 тирозола.

При следващото спиране също бях ок. На първия месец искаше докторът контрола, предвид старата история. Спрях терапия на ТСХ 6, на първи месец беше 1 (докторът каза: Отива на рецидив, но ще чакаме), и на трети месец беше 0,22. Пак се чувствах добре, изключвайки ускорения пулс... 120 и т.н., но... беше се върнало заболяването.

Та, относително е.
Моят съвет е още утре да пуснеш едно ТСХ. Ако е ок, това ще те успокои и ще видиш как ще изчезнат редица от симптомите ти. Поне при мен това е действало през годините и макар да се научих да познавам кога съм в хипо и кога в хипер, нали знаеш, има доза съмнение и решавам да проверя. Като проверя и се успокоявам.
Ако видиш че затъва обаче (макар да ме съмнява толкова рано да се случва), и все пак, ако видиш че затъва, не се отчайвай изобщо. Дай му време.

# 411
Благодаря ви много за мненията, дами! Докторката иска чак декември контрола, но може би ще пусна след 1-2 седмици да видя дали нещо се случва Simple Smile

# 412
Ами, да, правилно е тогава. По-рано няма смисъл и няма и да ти изпишат хапчета, дори да се вижда, че потъва. По-добре дай му време, да се види и да е сигурно.
Но ако те тормози, провери го както си планирала.

# 413
Здравейте и от мен ще бъда кратък. От вчера може би с промяната на времето се започнаха типичните щитовидни проблеми.  Първо не можах да спя. Има няма сигурно ми се събират 5-часа. Със ставането бях ок нямах проблеми. Отидох на курс почувствах прилив на енергия отделно че,там беше доста топло помещението все пак има доста компютри. Малко се изнервих и аз не знам от какво. Може би защото беше доста топло помещението е ,един от факторите + жегата на вън да е било 27-28 градуса. Както си вървях почувствах нещо като замайване загуба на кординация за 3-4 секунди един вид всичко се върти около мен или все едно времето спира не знам точно как да го опиша но,не е приятно и преди съм го имал това когато е било топло или при променливо време но не помня кога беше може би 3-4 месеца. Мерих кръвно ниско все около 110 на 75 и 100 на 78. Искам да попитам вие такива неща при промяна на времето да се чувствали малко се  уплаших все пак от един път стана..  Sad

# 414
  • София
Хей сладури,

Днес изследването на ft4 показва 9,36 при референтни стойности 12-22:/
Само преди 2 седмици бях с 19 ft4.
На доктор съм чак в понеделник?

Пия по 4 метизола на ден. Някакви съвети?
Чернодробните ми най-сетне са в норма!
Левкоцитите от 8 в началото са паднали на 6. (При норма 3.5-10)

# 415
Здравейте и аз тук. Simple Smile Само Метизол ли е лечението? От него получавам болки в корема и панкреатит. Но и все не мога да кича килограми, може ли да се спре жлезата с билки?

# 416
Аз бях на Тирозол.
С билки, не вярвам.

# 417
На този етап не разчитай на билки. Лекувай се с тези хапчета, като влезеш в ремисия, тогава мисли за билки и как да стопираш нещата, да не се върне заболяването. По принцип, след лечение с хапчета, нещата са на кантар. Може да се каже почти 50:50 процента да си останеш в ремисия, или да се върне заболяването.
И друга опция има, да съчетаеш алтернативното с традиционното лечение. Може!
Лекарствата са пропицил, тирозол, метизол. Ако към едното имаш реакция, сменят ти го с някое от другите две. Много хора имат реакции към едно от лекарствата, но нямат към другите две. Не гледай, че са с еднакъв състав.

Аурора, добре вървят нещата. До понеделник времето е кратко. Но според мен можеш да си намалиш една таблетка дотогава, ако те притеснява да не потънеш с хормоните. А в понеделник докторът може да ти каже направо да минеш на 2. Ако каже на 3 първо, то вече ще си минала на 3. Не пречи няколко дни. Ако каже на 2 таблетки, просто ще махнеш още една.
Щом така се движат нещата, след месец, месец и половина, ако все така пада, сигурно ще минеш и на 1 таблетка. Важното е, че добре реагираш на лечението.

# 418
Благодаря ви момичета. Тирозол е същото вещество като Метизол, значи и към него ще реагирам. Ще питам моята докторка за Пропицил. По принцип моят организъм не обича хапчета и химии. Хормонът като пиех добре го понасях и с тази слабост дори ми липсва като бях хипо. Защото сега нищо не ми се лепи, а искам да кача. Но не с цената да ям боклуци. Искам да се върна към нисковъглехидратно хранене, без захар и сладки неща и почти без тестени.

А пиете ли аспирин всекидневно?

# 419
Ами точно това написах, да не гледаш, че са с еднакъв състав. Макар да е еднакъв съставът, то едни имат реакция от едното лекарство, но от другото не. Моя близка приятелка направи алергична реакция от Тирозол, смениха и го с Метизол и от години го пие. Няма никакъв проблем.
За аспирина, с каква цел го приемаш?
На мен сега ми е изписан, но заради друго. Аспирин акард/75 мг/, защото имам сгъстяване на кръвта и висок хемоглобин и еритроцити. Но не знам да има полза от него при хперактивна жлеза. Аз даже искам да го пия малко и да го спра. На бременни знам че изписват, не на всички, а на тези с риск от тромбофлебити (май така се казваше), но за отделни случаи при болна щитовидна май не съм чела. Всъщност май доктор Катя Тодорова изписваше, но май пак има връзка с планиране на бременност и вече налична такава.
Колкото е полезен, толкова е и вреден.
Освен че съсипва стомаха, а моят и без това не е ок, то и почнеш ли го веднъж и вече трябва да не се спира.

Общи условия

Активация на акаунт