Любители на кучета - 81

• 46 033
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Seerose.,късмет е имало кучето,че е попаднало на търпеливи и любящи стопани вече.Горкото същество,кой знае какво е преживяло.

bilqna_69
,вие с хъски сте се справили,визлите са цвете за мирисане пред свободолюбивите хъскита.Много пораснал Озелчо. А и е трениран с кашкавалена терапия ,ще стане един път.Ако решиш за треньор,да ти дам координатите на нашия в Пловдив. Не си прави изводите по Кирил,аз някои неща ги неглижирах,за което сега си бия главата и съм на тръни. Но треньора колкото по-рано,по-добре.

За мама Еми,имах щастието лично да се запозная с нея на една групова тренировка  и  следя страничката във фейсбук. Горещо препоръчвам,напредъка е видим. Отзивчива и готова да помогне. Но както и при всеки треньор,основното действащо лице е стопанина-труд,постоянство и упоритост. Но поне има кой да ти даде съвет и да те насочи.

donsita,това е ваймаранер на снимката ,много са игриви,особено като са малки.  Heart Eyes

# 106
  • sf
Да, женски ваймаранер на 4месеца , толкова мекички уши, и страхотни очи, намачках я 😂

# 107
  • София
Данък и от мен с едно Киви

Ние сменихме парка заради тази лайноядка.
Кварталният парк е чудесен, има и кучешко заграждение, но навсякъде е оакано и тя само ходи и забива муцуната в някое ла%но.
Минахме на Заимов, там е чиста чистота.

Моята е голяма гад! В играта си все гледа да хапе я бузи, я уши. Днес едно Кане на 4 месеца го хапеше както стопанката ѝ топъл хляб. Накрая на каиша и хайде, че срам. 😆

# 108
  • У Диспансера ...♥♥♥
Туиг, не знам търсите ли още кокерче, но ми попадна преди малко тази обява
За така наречените “стопани” няма да коментирам, колко прост народ има 😡

И човек ли е, куче ли е ?
Не се знае 😄
Бохемчето ми ❤

# 109
Тъкмо влизах и аз с линк към горния кокер. ТуиГ ако не си намерила все още мисля, че този сладур ще се радва да има стопанин като теб Hug

# 110
Сладури кивешки и бохемски.
Искам публично да заявя, тъкмо заради този пост, че някои хора НЕ бива да имат дори канален плъх. Писала съм го вече, ама да се изкажа пак...
Бихме на Денис днес инжекциите за дирофиларията. Продължава дермипреда. Много беше объркан като се опитваше да ходи, а не можеше. Поплаках си и аз заедно с него и така.
И минахме през кучета, без той да се хвърли. И не нападна една от продавачките в магазина, която той хич не харесва. Чудо. Ще се социализира май .

# 111
  • sf
Мъчно ми е като гледам изоставени животинки. Егати хората има. Как спят нормално след такива действия?
И да ви покажа, че сме съпричастни със Световното 😎

А и,че не ни е страх от дъжда 😂

# 112
  • о`майна лунна нощ е
Утре следобед ще мога да пиша. За сега имаме нещо друго на дневен ред, но не зависи от нас развитието. Ще ви информирам. Много благодаря, че сте толкова съпричастни с молбата ми за попълване на семейството с нов член!

# 113
  • под тепетата
 donsita,много готина жилетка си имате!
Ози го ухапа пчела по муцунката, щот си я вре навсякъде. Размина се само с леко  подуване. Започва да пази територия и е много смешен с  едно такова пуберско лаене. Не съм на ясно - трябва ли да се стопира такова поведение. Макс нямаше никакво отношение към хора, влизащи на наш терен, но той си беше работно куче за дърпане. За животни не казвам, че там - ясно  Mr. Green
  Seerose, браво за напредъка!
 Трапезица, ще го имам напредвид треньора, благодаря!

# 114
  • Bарна, морето, сините вълни
Здравейте, любители на четириногите.
Имам въпрос. Ходите ли с кучетата си на плаж? Ако да, на кои плажове? Интересуваме най-вече около Варна.
Миналата седмица ходихме на Чврноморец. Беше пълно с рибари. Но накрая, към камъните нямаше никой, а искахме да го пуснем да потича (немска овачарка). Всичко беше добре до 10:00. След това започнаха да идват хора, други кучета. Вързахме го, защото много си избира. Както хора, така и други животни. А другите хора си бяха пуснали кучетата свободно. Пинпчери, шпицове.

# 115
  • под тепетата
Ние бяхме на Болата в сряда. Беше спокойно все още. След нас дойдоха още 4-5 кучета, но все дребни. На плажа в Каварна имаше вързано голямо куче, разхождаха го, къпаха го, не видях някой да мрънка. Нашият стоя да пази дядо си в кемпера  Mr. Green Миналата  година бяхме на Крапец и без да искаме се намъкнахме в зоната на кучкарите, така че си бяхме като у дома . На Камчия също не сме имали проблеми, плажът е огромен, има място за всички, а и ви е близо до Варна. Чак за тичане на воля обаче аз не смея, че от радост ще събори някой.
  Решила съм, че ще пресичам мераците му да се изправя с двете лапи върху мен и другите. Прочетох, че в такъв случай за корекция се настъпва леко задна лапа. Само че толкова бързо се изправя, че аз докато му оцеля лапата, той вече е отлетял  Joy  

# 116
  • Bарна, морето, сините вълни

Решила съм, че ще пресичам мераците му да се изправя с двете лапи върху мен и другите. Прочетох, че в такъв случай за корекция се настъпва леко задна лапа. Само че толкова бързо се изправя, че аз докато му оцеля лапата, той вече е отлетял  Joy  
Каква порода е вашето другарче?
Ние имаме огромен проблем с изправянето от радост. Като види майка ми половин час е неспокоен, като се изправи става по-висок от нея. Следват близания, хапания (понякога не толкова нежни 😁)...

# 117
  • под тепетата
Визла, по-точно визльо  Grinning Назад съм дала снимка от Болата. На 5 месеца е вече над 20кг.
На плажа и двете с щерката си брояхме синките и драсканията по краката и ръцете от радостта на Ози.

# 118
И нашия като беше по-малък се хвърляше по нас да се радва. Пресякохме му мераците в един момент,понеже стана едро куче и се притесних да не би да се зарадва на някой непознат ,когато е пуснат свободно и да го уплаши .В последствие го коригирах да игнорира преминаващите и все още следя за това.
Иначе хвърлянето по стопаните се коригира лесно при нас,просто не му обръщаме внимание,или с ръка жест,а ние се извъртаме настрани.Не знам дали обясних,пък и дали си спомням точно,но в интернет има клипчета. При нас се получи на ранна възраст и лесно.

Друг вариант за отучване от лоши навици е,като се ползва малко пулверизаторче ( аз имах около 50-тина мл от нешо останало) с вода с малко лимон. Ако не изпълни команда,пръсва в лицето.Много му е неприятно. Така с няколко пръскания стопирах качването по диваните на около годинка.

Ози ми липсва и много е порастнал  Heart Eyes  ,като се видим наесен ще е голям мъж и може да се карат вече с бат Кирча . Сега е периода на смешното порастване-дълги крачоци,слабо тяло,приличат на жирафи  Mr. Green

# 119
  • под тепетата
И големи слонски уши - кат джъмбо джет е!
 Трапезица, попивам всичко, което споделяш. Това за пулверизтора го бях забравила, а и го свързвах с котки. Сподели за игнорирането на хора, ако не те затруднявам.
 Аз и за друго се притеснявам ( нали все за нещо трябва да се хващам) - в града го бяхме научили на 3-4 излизания и инциденти почти нямахме вкъщи. Тука е свобода - мрънка ли го пускаме и си върши работите, когато му е кеф. А като се върне на есен , пак ще трябва да влиза в часови график и не знам дали няма да му скимне някоя дивотия  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт