Любители на кучета - 81

• 45 602
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Коя е другата тема,че са ми любими майки без контрол и лигави деца. Кафе,като наближи дете с желание за контакт,ясно и строго казваш,че кучето не е играчка. И да си ограничат децата, защото стресират животното. Не се ядосвай,няма да ги научиш. Най- доброто поведение според мен е дистанция и игнор. И защитаване на личното пространство.

# 661
В Клюкарника, темата за нахапаното от ротвайлер дете.
Много сладко страшилище, време беше да имаме и пит в темата Heart

# 662
  • София
Този „синия” мноооогоооо сладък! Харесвам сиви кучовци, та даже и котки /въпреки, че имам респект, да не кажа страх от котцовците/.

Приятелчето на Бека отиде не море и е много кротка на разходки. Вчера ми избяга от двора, аз крещя след нея, тя не спира. Като я настигнах я вдигнах за вратлето и и натупах дупарата. Стигнахме в парка и я пускам да потича, дойде един пинчер, който въобще не и обърна внимание и тя тича след него. Само и викнах името и моментално беше при мен. Човека с пинчера беше много впечатлен, че толкова малко куче така добре изпълнява. Получи си натупването и за сега спира като викна. Вчера и на команда Не пусна едно л***о. Ще я видим до къде ще стигне.

Случвало ли ви се е да ви се подиграват, че събирате след кучивците? Голям смях пада от една група бабички като извадя пликче от джоба. Ненормално било, ама ако не го правя ще крещят, че цапа. Каквото и да правим все ще сме криви.

Бека много я нападат децата, но почти всички питат могат ли да я погалят. Едно момиче с треперещ глас ме пита „Хапе ли?” ... много смешно ми стана, тъкмо и бяха изпопадали зъбите и си представих как я напада и и прави смучка 😂😂😂

# 663
  • Bарна, морето, сините вълни
Отворили сте тема за майките "кучемразки" Grinning
Това са някакви адски ограничени, според мен, същества.
Отгледана съм с толкова много животни, живяла съм на село. И кучетата и котките са просто задължителни, като минем през яренца, агънца, гълъби, прасенца, всякакъв добитък. Откакто се помня съм научена от родителите ни на любов към животните. И точно по този начин смятам да възпитам моето дете, живот и здраве. Като ми кажат, като се роди бебето, няма ли да махнеш кучето, как пък не. То ми е дете също. В началото ще бъда много внимателна, защото все пак е голямо куче, мен като ме настъпи ме боли... Grinning но не бих го махнала. Направо ми бъркат в мозъка такива отворени всезнайци.
Иначе по улиците не даваме да го пипат, защото понякога е в добро настроение, понякога не, а и не сме длъжни да даваме на непознати да го галят. Пък и той още не е напълно пораснало куче, точно след месец прави година. Има да уляга.
А пък тия майки сигуено са станали такива, защото навремето са искали куче, ама не са им взели Grinning и от там една злоба хахах

# 664
Скрит текст:
Отворили сте тема за майките "кучемразки" Grinning
Това са някакви адски ограничени, според мен, същества.
Отгледана съм с толкова много животни, живяла съм на село. И кучетата и котките са просто задължителни, като минем през яренца, агънца, гълъби, прасенца, всякакъв добитък. Откакто се помня съм научена от родителите ни на любов към животните. И точно по този начин смятам да възпитам моето дете, живот и здраве. Като ми кажат, като се роди бебето, няма ли да махнеш кучето, как пък не. То ми е дете също. В началото ще бъда много внимателна, защото все пак е голямо куче, мен като ме настъпи ме боли... Grinning но не бих го махнала. Направо ми бъркат в мозъка такива отворени всезнайци.
Иначе по улиците не даваме да го пипат, защото понякога е в добро настроение, понякога не, а и не сме длъжни да даваме на непознати да го галят. Пък и той още не е напълно пораснало куче, точно след месец прави година. Има да уляга.
А пък тия майки сигуено са станали такива, защото навремето са искали куче, ама не са им взели Grinning и от там една злоба хахах

despicable, не си права, навремето имах пълна забрана за домашен любимец, ни куче, ни котка. За много кратко зайче, което се превърна в манджа един ден, докато бях на училище, която твърдо отказах да ям и оревах орталъка три дена, та ги хвърлих в шах моите родители. Ама заслужили си го бяха. Затова пък, като дойде моментът аз да решавам, веднага се сдобих с кученце, 13 години живя с нас, сега и следващото, имам разни спасени от улицата и настанени по роднини и познати, та даже и майка ми, кучемразката, снабдих с едно. Сега сама си е взела следващо от някакъв съсед. Вече ги понася. Mr. Green Иначе и аз съм прекарала детството си / хайде, не цялото, летата само/ сред животинки, баба и дядо гледаха овце, коне, биволи, кокошки, говореха им точно като на хора, та и аз така ги приемам, направо все едно са човешки същества. Имам съседка дето казва:"кво се пренасяте по тия кучетии, все едно деца са ви. Кучето си е куче, животно!" Еми, не мога да го отделя като куче и животно, каквото и да означава това. Все едно трето дете ми е вкъщи. Може и да е прекаляване, знам ли....Аз на въпрос "хапе ли кучето" отговарям: " всички кучета хапят, няма куче да не хапе". Това при положение, че 13 години и 8 месеца Рексунко ни е захапал някого, нито е изръмжал на човек. Всички детски глезотии търпи, но на мен ми дожалява за него, не смятам, че е длъжен. И, понеже е черен и огромен, в по-младите му години го вземаха за ротвайлер. Като ме питаха такъв ли е, първо обяснявах надълго и нашироко, то и нямаше толкова лабрадори при нас, сега вече хич не обяснявам, ротвайлер, вълчак, не знам какво още, кимвам, че е такъв и отминавам. Народът определено се страхува от него, а аз по-добра душа от него не съм срещала досега в живота си, ни четирикрака, ни двукрака. Търпеливо, разбиращо, просто не може да те ядоса или изнерви никога. Понякога си викам, ех, що едно двукрако не срещнах такова...... Simple Smile

mmmmm, тоя синият диамант е страхотен!  Heart Eyes bouquet

И да добавя, търся тая книга - Хомеопатично лечение на домашни любимци,  Автор: Радослав Стефанов
96 стр., меки корици

По сайтовете е изчерпана, онлайн не я намирам, може би някой знае местенце, където я има.

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 13:46 от labrex

# 665
  • под тепетата
Ако ми паднат тез ушаци ! ( моите ги няма и няма кой да мачкам  Sad )
 По въпроса за деца и куче - давам да галят, но видя ли, че ми  тормозят детитУ - заминавам си с две-три приказки. Кучето има интелект на около 3г дете и както то може да разбере кога как да се държи, това очаквам и от децата ( родителите им).
 Събирам си в пликче красотите и хич не ми пука кой ,какво и как ! Даже с усмивка раздавам и на младежи, дето "забравят". Първи подарък за куче на близки обикновено ми е кокалче с резервни пликчета.
 Духче, гледай промоциите в Лидл. Аз съм безкрайно доволна от постелката  за кола. Лесно се измива, бързо съхне. Почти същата като тази. Хъскитата лятно време си намалят храната, но с бирена мая няма ли да и вдигнеш апетита?
 https://www.emag.bg/postelka-za-kucheta-brown-dog-pvc-za-kola-14 … 540/pd/DXZPM3BBM/

# 666
  • Bарна, морето, сините вълни
Просто не мога да се стърпя да не я кача тая снимка.
Какво му стана, кюфтета не си е просил така, както сега си проси сладко. Бута се, вря се, облизва се. Накрая се тръшна сърдит. С глас съм се смяла, големи фасони.

# 667
Благодаря ви!
Нашият много обича да му се обръща внимание от всичко, що мърда по улицата. Даже и когато не му обърнат никакво внимание, пак върти опашка по тях. Чудехме се, дали да отказваме като искат да го погалят, ама той толкова много се радва и обича, че решихме, щом на него му е кеф, да не го лишаваме от чуждата радост.
Предполагам и се надявам, че като порасне още малко, ще спре да забелязва всички и да скача са им се радва.

# 668
Духче,на сестра ми хъскито в жегите отказваше храна изобщо и само лежеше. Не се тревожи. Не се хранеше с дни.

# 669
mmmmm страхотен сив сладур си имате! И на мен много ми харесват и си мечтая някой ден да взема една дама от тази порода в същия цвят.
Духче като разхлади времето и Джина ще се почувства по-добре. Дори и моето прасе не яде толкова, колкото през по-хладните месеци, а в дните в които е много топло само излиза до входа, прави няколко крачки, изплезва език и сам се прибира вкъщи.

# 670
  • София
Минавам да ви се оплача. Доведохме Лили на село при Бела, с която е живяла 3 години. Бела си е у дома тук, Лили също де, но Бела е домакин. Онова малкото кафяво същество (Лили) веднага започна да ръмжи. Предотвратихме няколко битки, Лили изяде стабилна доза пердах, но не. Продължава да ръмжи. Наложи се да ги оставим сами за около час, а нямаше как да ги разделим - Бела отваря врати всякакви, а ключове/райбери по вратите няма. Връщаме се, носът на Бела обелен. Били са се. Направо полудях.
Не знам какво да правя просто, за няколко дни сме тук и Лили прави живота на всички изключително труден. Квичи, ръмжи, някакъв ужас. Вместо да се насладя на почивка и спокойствие, аз озаптявам Злодеида...
Имах нужда да помрънкам...

# 671
  • София
Сладко коте, много неприятно! И аз така се надявах котката ма майка ми и Бека да се погодят, но не! Онази гад фучи, съска, иска да бие кучето, а тя играе с котки. Като ходим там ми е тъпо, че котката бяга и майка ми гледа Бека лошо. Не знам какъв съвет да дам, ще го изтърпите за няколко дена и така.

Някой беше показал котка Сфинкс. Такава галихме в един русенски зоомагазин, когато ходихме да взимаме Бека и да ви кажа много са мекички и приятни на пипане. Имаше козина 2мм., която не се вижда, но се усеща. Според мен са супер капризни. Времето беше доста топло, а тази котана се беше скрила под един юрган. И кожни инфекции правели, та не съм сигурна, че е добър вариант за домашно коте. Аз много харесвам Мей куун-ите. Заради размерите, но една приятелка ме отрезви като ме накара да си представя, че котката се ядоса и ме погне из нас 😂😂😂 Бъзла съм си и се отказах, разярен тигър да драска на вратата в опит да ме докопа 😂😂😂

# 672
  • София - Рим и обратно
Котката ще фучи, ще фучи, пък ще свикне, щом утвърди позициите си на шеф (което е неминуемо). Аз много се бях ошашкала, като гледах моите двамата как се дебнат и трепят, но в един момент се кротнаха и вече си спят заедно през деня.

# 673
Ей, момичета, много благодаря! Аз изобщо не съм усетила, че са жеги Grinning Нали съм сбъркана в температурните усещания  - винаги ми е студено Grinning
Обаче .... вчера Джи нападна немска овчарка - аз бях в шок. Немската възпитана, без повод, такава цапа цапа идва усмихната при нас, подушват се и Джина посяга с леко ръмжене към врата...Преди като идваше някой стопанин при на му виках "тя много добричка, малко се плаши" ма сега нищо няма да казвам вече Grinning Аз не й се скарах, не знам кое е правилното поведение в такъв момент? С МП просто я дръпнахме и продължихме разходката.

Билянка, благодаря, то и в Джъмбо има някакви, ама Шушана в багажника се вози, поне преди. Сега сякаш е друго куче, не мога да предвидя как ще се държи в кола. Придоби самочувствие нещо Grinning

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 08:31 от Госпожица Дух

# 674
  • София
това покривало и за багажник става
не и давай да ръмжи и да посяга, да не стане по-агресивна
дръпваш и и се скарваш

Общи условия

Активация на акаунт