Любители на кучета - 81

• 45 576
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Колко сте изписали, едвам ви изчетох....
На деца аз не давам да я пипат, защото е много крехка, а те не винаги са внимателни. Стига й  някое да я стисне по-силно. Истеричните майки ги игнорирам, нищо друго не мога да направя. Има едно комшийче 4-5 годишно, което като види моята (3 кг йорки, на каишка и с панделка.... колко ли пък може да е страшно?!?) бяга и пищи истерично. А малоумната му майка всеки път като ни види му вика "Бягай маме, че кучето идва".  ooooh!

Сивото бебе е прекрасно! Само да го мачкаш!  Hug

Вчера за пръв път я пробвах с готвена храна - варено пилешко, ориз и малко морков. Мнооого й хареса, направо излъска паницата. Ще видим днес на изхода как ще е, ако е добре смятам да й готвя отвреме навреме. Че тези гранули, уж я храним с едни от най-добрите (сега е на N&D), но все не мога да се отърва от усещането, че има доста химия в тях.

# 676
Скарваш й се задължително, Денис го и плесвам с обратното на ръката между очите. Не, че да го заболи, а за да се разконцентрира по-скоро. Важно е да знае, че не се толерира такова поведение. Стане ли напечено вече, тогава вдигам повода да му увиснат предните лапи във въздуха и го разкарвам, че да не са си в полезрението един на друг.
джуджанка, случвало ми се е - ама нали било на полянка,не било на тротоара, то щяло да се разгради. Мда бе, ама съкровищата му могат да се използват като биологични оръжия, а и все пак нали и други хора ходят там и си разхождат кучетата, айде, остави тях, ами и утре и ние ще дойдем пак и ще стъпна баш там. Айде, няма нужда. То, ни така, ни иначе. Не събираш - що не събираш, събираш - то ще се разгради и вредиш на природата с  тия пликчета. Ай сиктир.

# 677
Със събирането на ако-то все си мислех, че в София хората са малко по-напред в мисленето си и не прави впечатление, пък най-малкото да буди подигравки събирането им в торбичка. Защото в моя град никой не събира, само аз най чинно и старателно прибирам до последното зрънце след Макс. Хората ме гледат толкова странно, че не мога дори да ви опиша. За три години само веднъж видях един мъж с Джак Ръсел, който си събра “тортичката” на кучето. Всички останали си намират оправдания, че били се изходили в храст, на края на полянката, пък не било на тротоара и т.н.
Духче сега ще ти наложи да опознаваш Джина все едно е ново куче, което за пръв път виждаш. От сега нататък вече ще си показва истинския нрав и държание, защото най-накрая е спокойна, щастлива, има си дом и стопанин...т.е. вече няма причина да се страхува от заобикалящия я свят, защото има кой да я защитава. Hug
Коте много неприятна ситуация с тази красива Лили. Не знам дали е опция да ги оставите самите кучета да се разберат помежду си. В крайна сметка по слабия ще се подчини и след това ще се отбягват и няма да се нападат. Макс така се пробваше на село да се наложи над баща си и някои от братята си, но след като баща му му захапа ухото (що кръв изтече тогава) Макс дори не смее да мине покрай него, а го заобикаля от метри разстояние. А пък на единия си брат директно му се спускаше д го напада, но онзи е безстрашен и стоеше кротко и го чакаше да нападне, Макс като усетеше че онзи не го е страх и не мръдва или тръгва да бяга сам спираше и се връщаше. С другите си играе, защото ги знае от бебешоци и ги отгледа и научи на магарии, но с по големите от него се избягват и няма никакъв проблем да стои в един двор с още шест кучета.
А пък днес осъзнах, че Макс е започнал да става добър Joy За трети път засичаме една комшийка с мопс и той не започва да му ръмжи и лае. А преди само да го усети, че е в района надаваше глас. Сега остава да срещнем комшийката с пекинеза (те са му най-големия враг за сега) и ще си проличи има ли вярно някакво подобрение и търпимост или е някакво моментно състояние към някои кучета.

# 678
Sivi, к'во говориш... в квартала буквално сме единствените събиращи. А кучета бол. Най-големия потрес беше, когато на един от съседния блок кучето му клекна, изака се на тротоара и си продължиха. С право грачат, че кучкарите не събират, наистина все повече хора го правят, но неправещите го са мнозинството, за съжаление.

# 679
  • Bарна, морето, сините вълни
Уф, а нашето момче сега лежи омърлушено. Confused Беше на доктор, от два дни има пъпки-ранички по крачетата и слабините, оказа се екзема от пилешкото, с което го храним. Варим го, но с всички хормони и боклуци, които съдържа... Дупнаха го с голямата инжекция и сега спи, не иска да пие и вода, но доктора каза, че е силно лекарствотото и затова. Направо не знам какво ще яде, какъвто е капризен. Не обича суха храна, твърде го разглезихме, а сега никакви бульони не трябва да приема.
Мъчно ми е много, това голямото прасе да го гледам безжизнено.

# 680
  • София - Рим и обратно
Това пилешко много алергии дава. Аз установих за нашата, че само когато й давам единствено гранули с риба, без абсолютно никакви други похапвания, само по една капсула рибено масло допълнително - само тогава изглежда и се чувства идеално. Козината й блести, не пада почти никак, не дриска, не пръцка, не къркори.

# 681
Аз взех Хепи дог,но във всички има пилешка мазнина. Веднага се усети,размекна се на изхода. На ТОУ ли е само рибата? Аз от агнешкото май не бях доволна,много трева ядеше. Ваймитара,визлите, много чувствителни стомасите Sad

# 682
  • София
Днес поръчах кухненска везна заради грамажа на храната за Харли. Цял живот си карах без такава джаджа, но ето, че сега ми се оказа спешна.  Grinning
Моят маймун като си изядЕ изпражненията, след това ака по-редичко. Извинявам се за тия гнусотии. Май ще се допитам до ветеринарите какво да правя, въпреки че не мога да му вися на главата 24/7 и да го следя постоянно.

# 683
  • София - Рим и обратно
Да, изяде вече два чувала на ТОУ само с риба, поръчала съм трети. С агнешкото нещо пърхутляса леко, падаше козината. Но пък тогава й давах и разни други нещица, като дойде да проси в кухнята - хлебче, яйчице, кашкавалче...., та може и от това да беше. Сега устисквам да не й давам абсолютно нищо и козината грейна, като намазана с олио. И най-вече - ака доста по-малко.

# 684
  • София
и аз сикупих везна заради кучето

според мен сме по-зле от отчетните теми

# 685
  • София - Рим и обратно
Аз си имах кухненска везна, но като взехме кучето, тя стана везна за храната на кучето. От което мъжът ми истерясва леко. Каза, че ще си купи нова и само да смея да меря кучешка храна на нея.

# 686
Не ползвате ли мерителните купички към храната? ТОУ нямаха,но ползвах на други храни с приблизително еднаква големина на гранулите. Пък и чак до грамове,не се вторачваме

Някой ходил ли е на плаж около Приморско с животното?

# 687
  • София
ползвахме
ама нечии кучета ги надъвкаха
сега ползваме една чаша за кафе

# 688
  • У Диспансера ...♥♥♥
Трапезица, аз не съм ходила с моя там, но съм виждала на ММЦ-то с кученца , не са били големи ама все пак е куче и никой не му е правило впечатление. А и табели за забрана не съм мяркала.

# 689
  • о`майна лунна нощ е
Потвърждавам, че на плажа на ММЦ има кучета. Видяхме Джак ръсил, кокер ... хората влизат на каишка с тях във водата. никой не прави забележка.

Общи условия

Активация на акаунт