Любители на кучета - 81

• 45 573
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
Влизам с едно магаре и нови снимки:

Добре, че си имаме река, защото в тия жеги отказва да се разхожда и стиска до последно нуждите. Joy

# 691
# 692
Благодаря момичета.
Аз питах моя приятел нещо трябва ли да я сецвам, той ми каза "А така правят кучетата, то нейното не беше нормално, сега е нормално. Няма да я сецваш, продължаваш си наред по пътя и толкова" и аз не знам да се карам ли, не ли. Че тя пък бързо учи (ей само от леглото не ще да се отучи) ида не стане ако я спирам, да започне пак да се дава на всеки.
А като казах на "всеки". Рени ги хапе и настъпва малките, Джина търпи, тях не закача. Може ли някой по опитен с кстрациите да каже - Рени има издутинка колкото юмрук някъде там - не можах да я огледам добре, че много шава. Иначе си е бодра, скача, тича, лае, върти опашка и яде. Но тази издутина нормална ли е?

# 693
  • София
Издутинката, надали е нормално толкова голяма. Рея няма никаква.

# 694
  • София
Едно Киви от Боровец:

Като Цола Драгойчева е.. първо на зимен курорт, после на летен..

# 695
Хахаха,Цола Драгойчева. Абе чудих се аз на кого ми прилича това Киви...

Духче,ако кучето без провокация прояви агресия,това е за корекция. Но провокацията може да е с поза на тялото,поглед,не само лай и нападение. Дръпваш я настрани и разсейваш. Нашият треньор не разрешава контакт с друго куче. Послушах го най- накрая и с непознати се разминавам със стегнат ход.

# 696
Благодаря! Утре ще я огледам пак и по-добре, и ако трябва... айде пак до Богров.

Нямаше провокация, Трапезица, онова дойде с много сладка походка, сякаш се усмихваше и казваш 'ей здрасти", а моята "я да ми се махаш от главата".
Жалко, че и на уличния левент не казва така... кифла.

# 697
Хъскита са така,май. Дръпваш я и тръгваш. Не е длъжна да допуска други в личното си пространство.

# 698
  • София
Явно са се разбрали сами Лили и Бела, защото днес нямаше ръмжене. Само се подминават като крайпътни знаци. Едно време си играеха, но... сега съм притеснена за Бела. Трябва да я види ветеринар, но не знам кога и как ще го направим. Трябва да дойде в София, защото тук ветеринарите се ползват само за крави, кози, овце. Писна ми.

# 699
  • София
Коте, какво те притеснява Бела?

# 700
Някой ходил ли е на плаж около Приморско с животното?

Миналата година бях на ММЦ Приморско, на плажа имаше доста кучета, дори и през деня, но май най-голямото беше кокер. Не че имаше някакаво значение. Никой не се оплакваше, но кучетата седяха мирни около стопаните, а не тичаха по целия плаж. Къпеха се в морето.

# 701
  • sf
Ей това прави Нейо на село, седи пред чешмата и дебне някой да пусне водата 😂
Голяма игра пада и с тукашното куче, след като си посъскаха малко.

# 702
Уф, а нашето момче сега лежи омърлушено. Confused Беше на доктор, от два дни има пъпки-ранички по крачетата и слабините, оказа се екзема от пилешкото, с което го храним. Варим го, но с всички хормони и боклуци, които съдържа... Дупнаха го с голямата инжекция и сега спи, не иска да пие и вода, но доктора каза, че е силно лекарствотото и затова. Направо не знам какво ще яде, какъвто е капризен. Не обича суха храна, твърде го разглезихме, а сега никакви бульони не трябва да приема.
Мъчно ми е много, това голямото прасе да го гледам безжизнено.

Май и моето куче е със същия проблем, та може ли да обменим опит?
Какъв преглед / изследвания му направиха? Как прецениха, че е алергия към пилешкото?
И най-вече какво лечение / лекарства предписаха?
А може ли снимка на "пъпки-ранички"-те?

Проблемът при моето е от около месец. Пъпките бяха по цялото тяло - гръб, корем, глава. Вета направи натривки и взе коричка от раничките, вече 2 пъти: няма никакви гъбички и паразити. След първия преглед ни изписа вътрешно и външно обезпаразитяване +спрей, който се втрива в козината, но това не помогна. След това смени спрея с друг (първият миришеше на чаено дърво и кучето постоянно кихаше и кашляше), но като че ли и от него няма ефект. Също така изписа шампоан, дерматологичен, против гъбички и кожни раздразнения и каза да къпя на всеки 2-3-4 дни. Заедно с това изписа и кортизонови таблетки, които аз за сега на своя глава не давам.
Като че ли от шампоана нещата значително се подобриха, но не са изчезнали напълно.
Направи ПКК, но утре съм на консултация, за да видя какви са резултатите.

Ветът каза, че най-вероятно се дължи на хранителна алергия, но не уточни алергия към какво. И за това да мина на хипоалергична храна.
От години готвя сама в къщи (предимно птиче месо, не само пилешко), така че готовата храна (мокра и суха) хич не я коментирахме. Месото, за готвене в къщи, каза че трябва да е от такъв вид, който кучето не е опитвало до сега (за да не е развило алергиия към този вид месо от преди). Та по моя и преценка на лекаря храня в момента със заешко месо. Другите варианти бяха агнешко (лекарят не беше особено ентусиазиран), конско и кенгурско.  (Това само за инфо, че спомена, че се чудиш с какво да храниш). Освен това към месото трябва да има и 1 вид въглехидрат: амарант, сладък картоф и т.н. (пак нещо по нетипично), но кучето ми хич и не си помисля да яде този въглехидрат, така че за сега е само на заешкото месо. Спряла съм всички добавки.  За момента има значително подобрение (без лекарства), но все още положението не е ок.

Ще се радвам да споделиш, как протичат нещата при твоето куче (може и на лични).

Скорошно оздравяване!

# 703
  • Bарна, морето, сините вълни

Не се вижда много добре, защото телефона ми не снима хубаво отблизо.
По принцип, откакто имаме кучето го храним с една и съща храна-гранули, зеленчуци, консерви, кокали му даваме. Общо взето еднакво си му е менюто, но отскоро моя носи от работа пилешко и когато го е завел на доктор (аз бе присъствах) доктора веднага го е питал с какво го храним и е казал, че е от пилешкото. По принцип на този доктор му имам много доверие, от суматии години лекува и животните на село и куче ни е спасявал. Забравих името на инжекцията, нещо с "п" мисля беше. Просто казал, че ще му прочисти кръвта и никакво пилешко. То от магазините за нас е вредно, какво остава за животинката, наблъскано с хормони и гадости.
За вашето кученце отписали ли са крастата като вариант, защото тя е много упорита...ама едва ли пък, щом е изследвал раните и щом има все пак някакво развитие.
Аз чак се зачудих, цял ден гладува, гледа ни като ядем и се облизва и чак сега към 22:30 яде само гранули. Какво нещо е гладът, не беше ял сани гранули не знам от кога.
А аз по принцип съм чувала за немските (имали сме и преди, ни гледани на двора в по - сурови условия Grinning а тогава не са така изнежени) че имат чести кожни проблеми. Вашето каква порода е?

# 704
despicable,

благодаря за снимките.
Вече 2 пъти ветът взема различни проби от козината и раничките на кучето (йорки) и двата пъти нямаше нито паразити, нито гъбички. Директно не съм питала дали е изследвал за краста, но ще поправя тази грешка (ще питам). Но вярвам, че щом няма никакви гадинки, едва ли е това. Но благодаря за насоката за размисъл.

Бързо да минават тези пъпки и дано да забравите за проблема!

Общи условия

Активация на акаунт