Любители на кучета - 81

• 45 572
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
Проблемите ви може да се дължат на дефицит на цинк (или др. минерали). Направете изследвания.
Ето малко инфо:
http://dogtime.com/dog-health/57291-silent-killer-zinc-deficiency-dog
https://www.cliniciansbrief.com/article/zinc-responsive-dermatosis-dogs

# 706
  • София
Някой попита нямаме ли мерителни купички за храната... Ами нямам.  Grinning Досега карах с храната, която ми изпрати Str8, смесена с тази, която ми дадоха от развъдника. Купих 6 кг ТОУ, но както разбрах от темата, в нея няма такава екстра. Пък не съм толкова добра в меренето "на око", така че везната определено ми е необходима.

Днес ще ходя във ветеринарната клиника. Обадих се по телефона и попаднах точно на лекарката, която предния път прегледа Харли. Обясних й, че има разстройство, което се появява след като си изяде нормалните изпражнения (оф, сори, че отново повдигам темата и то пак по обедно време). Каза ми да отида да ми даде някакви хапчета, които да давам на кучето, не разбрах добре по телефона за какво иде реч, че връзката не беше добра. На място ще видя за какво става дума и как ще процедираме.

Сега, ще ви призная, че първите 2-3 дни след като взехме Харли бях изпаднала в тотален шок. Не бях на себе си, имах чувството, че тая промяна вкъщи не е на добро. Слава богу, бързо ми мина, даже се чудя какво толкова се бях стресирала. Изработих си стройна система на почистване сутрин, не се мотая по цял час като първите дни. А като погледна муцуната, ми иде да го разкъсам от любов, направо се разтрепервам.  Laughing Не мога да позная дъщеря си, за 10 дни стана по-отговорна, все едно не е същото дете. Добре, че удържах фронта за куче, защото допреди година-две малката надали щеше да ми помага. На 10 г. е за протокола.

# 707
  • о`майна лунна нощ е
Тонка, и ние минахме през този втечнен период. Ако ти се чете, върни се назад в темата за моите постове. Момичетата тук ми дадоха кураж и съвети и това мина. Оризовата вода ни помогна много за по-бързото адаптиране и съм страшо благодарна за вниманието, което ми отделиха тук.

Сега сме на море, а Швепса е гостенин в София. Какъв гостенин като се е разположил точно като у дома. Тормози кака си Кая да играе с него, тя го ръмжи, на тоя дребен досадник не му пука и продължава да подскача покрай нея. Вече веднъж й изял купата с гранулат. Превзе й леглото ... /ще пусна снимка после/.

И ми липсва диването. Само него го няма днес на рождения ми ден, но като пращат снимки и клипчета, и знам, че е в добри ръце, гледам морето и релаксирам. Наздраве от мен! И намачкайте някое друго ушо от мое име Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 13:05 от `ТуиГ

# 708
  • София
Туиг, ако става въпрос за постовете от тази тема, аз съм прочела всичко. Обаче в нашия случай подозирам, че диарията е свързана именно с яденето на изпражненията. Защото имаме веднъж порция нормални акита, която бива изяждана от производителя, след което следва течна порция. Разбира се не винаги ги изяжда, защото ако се хване продукцията веднага, не му позволяваме да го прави. Но изпуснеш ли го за минута, край! Довечера ще разпитам подробно ветеринарите, дано дадат някакви адекватни съвети и решение, плюс там каквито таблетки ще дадат.

# 709
Туиг, ЧРД! Желая ти здраве,щастие и късмет! Любовта си я имаш,щом имаш куче. ❤💐☺
Нашата кифла нещо е само на бели иии почва да ме ядосва. Скача и взема на детето от ръцете всичко,което яде. Изяде навън мушамата,масата и пейките,копае дупки колкото нея... Направо не знам вече какво да я правя. 😃

# 710
  • София
Туиг, сега видях, че си допълнила поста. Жива, здрава и щастлива бъди!  Hug

# 711
Туиг,честит ти празник и приятно прекарване, Швепсът е на курорт и той, до колкото разбирам, та не го мисли.
Тонка, лекарството е, за да не ги яде, оризовата вода е за да стегнеш положението, ако проблемът е постоянен с диарията, в случая няма да помогне. Питай вета и за добавки, храната му е хубава, но ако проблемът не е поведенчески, може просто да му липсват минерали/вит., които търси да ги добави от някъде, потърси в нета копрофагия

Оплаквам се, вчера Тара се сби с едно свободно пуснато френчи и има перфорация на ухото. Как я е стиснала толкова за 2 секунди тая гад, не знам. Стопаните ги познавам, кучето го познавам, Тара е разгонена, познайте кой излезе виновен - Аз, с вързаното куче, понеже е разгонена, а не те, с хапещото, пуснато..

# 712
Честит рожден ден, Туиг! Пожелавам ти много щастие и късмет!
Денис живна и започна да му минава сръднята към мен. 2 дни го водя на онова ужасно място, където му бият инжекции, не му давам да яде сутрин преди ветеринаря, изобщо драма голяма. Идваше да ме целуне, ама едно вяло-вяло такова, тръгна да го гушкам или да го целуна, а той вирва нос нагоре и демонстративно ми врътва глава на другата страна с ужасно обидена и сърдита физиономия. Общо взето целия уикенд спа вкъщи, с пелени под дупето и като на бебе съм бърсала с мокри кърпи кучешко дупе.
Само още месец на преднизолон и отиваме на контролен тест. Измъчи се, милия. И за парите все едно, изкарват се, само да излезе всичко отрицателно на контролния преглед и да знам, че се е излекувало диването и да стигне до възраст "куче-дядка".

# 713
ТуиГ честит рожден ден и от мен! Бъди жива и здрава!
Seerose дано лечението даде резултат и да излязат тестовете отрицателни. Hug
Аз се възмутих тази сутрин ужасно много. Преди време ви казвах за една комшийка дето имаше мини пинчер и в жегите го отглеждаше само на терасата. Изчезна пинчера и от няколко дена на терасата пак в жегите си гледат котенце. Ситринта така жално мяукаше. Предполагам, че скоро и от него ще се отърват, ама не мога само да разбера защо по дяволите ги взимат да ги мъчат в жегите и в студа на терасата. Имат малко дете на около две годинки, освен някакви негови прищявки да задоволят.. ама пък трябв все пак да проявят малко здрав разум и щом не го искат живптното вътре в апартамента си, то мястото му и на терасата не е.

# 714
  • sf
Туиг, гледах в джакръселската група твоя Швепс как играе с ръселката 🤣
Прибрахме се от село, 400км гък не каза това куче, гледа си през прозореца, дреме си, каишката за кола ми върши чудна работа. Виж човешкото бебе ми скъса нервите, но това е друга тема 😂

# 715
  • под тепетата
Тонка, да ти призная и аз, мъничко си личеше, че си в паника и шаш . Ама мъничко  Mr. Green С такава любов , дето се сдобихте , ще видиш как се променя отношението ти и към хора, и към животни. Аз винаги ще съм благодарна на Макс, че ми промени светогледа, а и колко нови неща и хора научих  покрай него.
  Туиг, честита да си! Сега ако кажеш, че имаш и имен ден  Sunglasses
 Нейо ме изкефи как се радва на чешмата като малко дете  Laughing

# 716
  • о`майна лунна нощ е
Благодаря момичета! Heart  Като го няма оригиналът, замествам с

Билянка, именият ден го празнувам и черпя със зелева чорбица и бульон "трезве" оцелелите от новогодишната вечер Simple Smile
А Оливър си е много добре душата. Представям си радостта на всички като се съберем. Едни ще плачат от радост, че се отървават от него, други - че си го прибират ... Всеобщ празник ще е Simple Smile

# 717
Бъди честита, Туиг :*

Аз пак съм на черешата от тревоги. Рени събира течност на раната, Богров е на 50 км в посока, има по-близичко клиники, ще платя явно пълен преглед, ама тя се дърпа и ръмжи и не мога да се справя с нея, за да я взема на лекар. И съседа не може, а не ми се струва редно да стои така, без да й направят дренаж...

# 718
  • под тепетата
Ох, Духче, ама ти си вечно под  пара  Tired
 Рени предполагам ,че ръмжи , защото я боли. Кучетата тогава стават агресивни. А може и Т да вдига. Не може ли преди да я заведеш да и се даде някакво леко успокоително по съвет на вет. Явно има нужда от лекарска намеса.

# 719
Билянка, извикахме лекар да я прегледа, каза че е нормално, че възела е добре. Ако до няколко дни не се оправи ще се прави дренаж.

Обаче хахаха ох ако не съм аз с някой дерт... Искам да разхождам Джина, обаче има един селски пергиш, който иска да ... Джина. И тя се дава. Днес аз, моя приятелка, дядо с бастун и едно момче с колело, не успяхме да го разкараме и разходката свърши за 200 метра. Вчера пак така, до нас дойде... Аз не мога да го удрая... Ама всяка вечер така пък не става.
И един данък - започна да проси моля ви се...

Общи условия

Активация на акаунт