СЕДМИ клас – 8 – Още малко и ваканция, здравей! (11.06.2018–17.06.2018)

• 65 832
  • 653
  •   1
Отговори
# 45
...
Министър Дидева винаги е точна и конкретна, мислех си, че работи в системата на образованието, всеки въпрос и тема са й познати и има пълна информация. Благодарности  Flowers Hibiscus
Без обиди, моля! Joy Като видиш компетентността на Дидева трябва веднага да ти стане ясно, че НЯМА нищо общо със системата на образованието. Joy

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 11:59 от solnichka

# 46
...
Министър Дидева винаги е точна и конкретна, мислех си, че работи в системата на образованието, всеки въпрос и тема са й познати и има пълна информация. Благодарности  Flowers Hibiscus
Без обиди, моля! Като видиш компетентността на Дидева трябва веднага да ти стане ясно, че НЯМА нищо общо със системата на образованието. Joy

Не съм я обидила. Щеше да си каже, ако има нещо такова  Stuck Out Tongue Closed Eyes
Пък и там може да има знаещи, що пък ги изключихте като възможни персонажи...  Laughing

# 47
  • Пловдив
Не знам кой в какви държави е работил и живял, аз съм се сблъсквала с френскоговорящи швейцарци, които не знаят и дума немски, т.е. отивайки в съседното село, не могат да се разберат с хората. Там пък немскоговорящите не говорят френски. Говорят немски и само немски. Е, виждала съм и друг вариант - лекар, който обясняваше еднакво добре на френски и немски състоянието на едно дете, а със самото дете общуваше на английски. И беше с италианска фамилия. Та кой какви езици говори зависи с какви хора си контактувал и на какво ниво и възраст са. Не бих казала, че в чужбина хората масово владеят по няколко чужди езика.

# 48
  • София
По тази причина изказвам мнение само за държави, в които съм живяла и знам за какво говоря. И твърдя с абсолютна сигурност, че там английският език е нещо, което се приема за даденост. Просто се учи от яслата още и децата го проговарят като втори майчин език. Говоря както за лекари, така и за фермери и водопроводчици, примерно.
п.п. В Швейцария не съм била, дори и като турист. За там не мога да кажа нищо.

# 49
Хайде на софийските заявления, моля. Simple Smile
Заявление

Заявление-разширено

# 50
При мен, докато бяхме във Франция, години наред идваха току що завършили френска гимназия във Варна, Пловдив, езикова паралелка във Враца и т.н., че тези деца не разбираха елементарен френски. Sad

# 51
  • София
За профилиращите. Сега видях, че втория език в 127 ще е само 2 часа седм. от 9 клас, така че е почти все тая какъв ще е. Плюс два часа зип.
Третия предмет в 12 клас е 4 часа.
Може би се добавят 1-2 часа от сип?

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 12:20 от Free Agent

# 52
За всички паралелки с профил чуждоезиков по ЗП са два часа седмично. Разликата идва от ИУЧ и ФУЧ. Особено във втори гимназиален етап.

# 53
  • София
О, аз тогава ще пиша 2 те паралелки с втори испански и двете с втори немски, хем ще са ни по-големи шансовете.

# 54
Изобщо и не ме касае втория чужд език в гимназията. Повече от ясно е, че от него ще се усвои не основното, а базовото да не се загубиш някъде и да се представиш.
Профилиращият предмет по-скоро ми е важен, защото е неприятно да е математика, например, ако не те влече изначално.

# 55
  • София
Ох, колко хубаво би било да са като американската гимназия - да си избират някои премети.

# 56
  • тук-там
Нали онлайн ще подаваме? Какви са тези ръчни форми?

# 57
  • Варна
Ох, колко хубаво би било да са като американската гимназия - да си избират някои премети.

A, мерси, та да останат неграмотни по други.

# 58
  • София
Те понеже сега излизат грамотни и всестранно развити!
С тези зип, сип и профилиращи, спокойно може да се направи система от 4-5 предмета, от които да си избират.

# 59
  • София

а кодовете от де ? от лелята в  у-щето или от онлайн заявлението ?

Общи условия

Активация на акаунт