СЕДМИ клас – 8 – Още малко и ваканция, здравей! (11.06.2018–17.06.2018)

• 66 064
  • 653
  •   1
Отговори
# 75
  • В реалния живот
Запис и от мен! И благодаря за темата. Наближава времето за връщането на учебниците Simple Smile

Аз доколкото разбирам, сега са ясни само първи и втори профилиращи предмета. А другите профилиращи за 11 и 12 клас, ще се избират след 10 клас. И сега не знаем какво конкретното училище ще избере и разреши да учат децата. Например ако е в профил хуманитарен до 10 клас и реши да учи профилиращи информационни технологии в 11 и 12 клас - ще може ли в рамките на същото училище?
Така ли е - ръководството на училището избира и ако детето не е съгласно, трябва да се мести?

# 76
  • София
Някой тук има ли дето ще кандидатства с рисуване?

# 77
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Да, моето отроче. Simple Smile

Аз влизам точно с въпрос по темата - сега разбрахме, че резултата си получаваме по телефона и на 13 на бележката, та въпросът ми е - тогава ли ще излезе този резултат в сайта на МОН или ние го вписваме? Мисля да кандидатстваме онлайн, хич не ни бива в краснописа, семейно.

# 78
  • София, "Младост 3"
Някой с опит в кандидатстването Онлайн? Системата разпознава ли ако сложиш грешен код? Какви са недостатъците на онлайн кандидатстването?

Имам и др въпрос - възможно ли е да се "освободи" място в ТУЕС или НПМГ програмиране след 8 клас и да с епремести детето? Или нещо подобно?

# 79
  • В реалния живот
Аз влизам точно с въпрос по темата - сега разбрахме, че резултата си получаваме по телефона и на 13 на бележката, та въпросът ми е - тогава ли ще излезе този резултат в сайта на МОН или ние го вписваме? Мисля да кандидатстваме онлайн, хич не ни бива в краснописа, семейно.

И аз чакам резултатите по Изобразително. На кой телефон дават инфо?
Това е много възмутително - защо не си спазват планираните действия и не обяват резултата!

# 80
  • София
Консултант Дидева беше писала, че при онлайн заявления, системата сама си поставя кодовете,ако съм разбрала...

# 81
Предполагам, че ще са вкарани кодовете. Избор на паралелка от падащо меню , трябва да показва и кода . Така си мисля, че ще е. Служебните бележки обаче , не ми стана ясно (може и да съм пропуснала) при подаване он-лайн какво я правим ?

# 82
Опитвам се да открия информация във форума как е било миналата година, но не успявам. Но пък по сайтовете на РУО пише, че заявления за паралелки с изпит за проверка на способностите ( без ФВС) ще могат да се подават електронно. Като добавим, че качват резултатите от определени олимпиади и състезания, би трябвало да качат и тези.

Някой с опит в кандидатстването Онлайн? Системата разпознава ли ако сложиш грешен код? Какви са недостатъците на онлайн кандидатстването?
Няма как да сложиш грешен код. Желанията се избират от падащо меню и системата сама въвежда кода. Мисля, че ставаше и по обратния начин, като въведеш код, да изпише наименованието, но не съм много сигурна в момента.
Пусках го веднъж, но мисля, че няма да навреди.

СТЪПКИ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННО ЗАЯВЛЕНИЕ

Служебните бележки обаче , не ми стана ясно (може и да съм пропуснала) при подаване он-лайн какво я правим ?
Пазите си ги за записването.

# 83
  • София
Предполагам, че ще са вкарани кодовете. Избор на паралелка от падащо меню , трябва да показва и кода . Така си мисля, че ще е. Служебните бележки обаче , не ми стана ясно (може и да съм пропуснала) при подаване он-лайн какво я правим ?
Пазите я. Ще ви трябва при записване.

# 84
  • София

Да, моето отроче. Simple Smile

Как така по телефона? Нали затова има тая система... и аз чакам там и проерявам цял ден. Това за телефона го чувам за първи път :/ Ще полудея вече...

# 85
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Това е много възмутително - защо не си спазват планираните действия и не обяват резултата!

Ние се обадихме в училището, в което го държа (3 СУ), но май не във всички училища дават резултатите. Успех!

# 86
  • София
Иначе аз също смятам да подавам оналйн, защото най-много мразя да ходя да се редя на опашки, а и нямам време. На спокойствие у дома ще попълваме.
Дано не им се счупи системата нещо Simple Smile

# 87
  • София

Ние се обадихме в училището, в което го държа (3 СУ), но май не във всички училища дават резултатите. Успех!

И Мая беше в 3-то. Странно е да казват, че по телефона. А тая бележка от 3-то ли трябва да си я вземем или от у-щето, в което учи?

# 88
Ех, чак на 6-та страница, но пък числото е толкова хубаво, че го приемам като добър знак.

И думата ваканция в заглавието много ми допада, време е за дълга почивка, а който си има резервация вече да стяга багажа.

Чета ви и ви се радвам, става ми тъжно, че ако ни приемат на първо класиране едва ли ще наминавам толкова чета, а бисерите тук са уникални, доста разведряват работния ми ден:)

При нас не текат дебати, знаем първото желание, смятаме, че сме вътре, даже вече Испанската не я говорим.
Трябва да измислим все пак още няколко желания.

Някой от кандидатстващите в НПМГ, дали имате информация как се движат като успех паралелките Химия, Биология/ Биология, Химия , или нещо повече за тези два профила, нищо никъде на намирам, освен почти еднаква им програма и разликата в профилиращите предмети.

# 89
  • Cobrs
Момичета, правилно ли разбирам, че при електронно подаване на заявлението за участие в класирането, в секция изпити ще се “ появят” служебно оценките на детето по БЕЛ и МАТ от училище? И моята работа е само да попълня заявлението (а не да го подписвам и сканирам) и да го изпратя?

Общи условия

Активация на акаунт