СЕДМИ клас – 8 – Още малко и ваканция, здравей! (11.06.2018–17.06.2018)

• 65 987
  • 653
  •   1
Отговори
# 135

Добавили са на моя син 81 точки по химия
Скрит текст:
По физика и математика няма още нищо , а той беше брилятен по физика ..
Знаех си , че трябва да има смисъл да ходи на олимиади ..Не че това ще ни даде нещо много ,
той и без това има две шестици . Обаче е насправедливо накой да ходи на уроци , че не може да
зацепи , а много по умните деца които ходят на олимиади и решават в пъти по трудни задачи
да не получат точки .
Аз му казвах му да не се лови на учителите които го караха да ходи
защото те получват пари за това , а той само грамоти
които да си окачи на стената .

Моя пич футболеро ще надмине 500 точки ...
Единственият смисъл е, ако е кандидатствал в паралелка, в която точките от олимпиадата са балообразуващи.
Това за петстотинте точки беше страхотна шега. Simple Smile

# 136
  • София
Да върна малко към езиците  и практическото им ползване в България.
Каква е реализацията с френски език, какви възможности за работа предлага владеенето на този език?
В shared service центровете /не ги бъркайте с кол центровете/ се търсят постоянно хора с всякакви езици. Истината, за жалост обаче, е, че и във френска фирма можеш да работиш спокойно само с английски. Много може да се дискутира по темата с езиците и приложението им, напълно разбирам притеснението ти. Но винаги е по-добре един език повече отколкото по-малко:)

# 137

Добавили са на моя син 81 точки по химия
Скрит текст:
По физика и математика няма още нищо , а той беше брилятен по физика ..
Знаех си , че трябва да има смисъл да ходи на олимиади ..Не че това ще ни даде нещо много ,
той и без това има две шестици . Обаче е насправедливо накой да ходи на уроци , че не може да
зацепи , а много по умните деца които ходят на олимиади и решават в пъти по трудни задачи
да не получат точки .
Аз му казвах му да не се лови на учителите които го караха да ходи
защото те получват пари за това , а той само грамоти
които да си окачи на стената .

Моя пич футболеро ще надмине 500 точки ...
Единственият смисъл е, ако е кандидатствал в паралелка, в която точките от олимпиадата са балообразуващи.
Това за петстотинте точки беше страхотна шега. Simple Smile
Знам го това, не съм малоумна . Ако запише биология и химия в ПМГ го взимат в предвид ,
ако е математика , то оценката от олимиадата по математика .
Чакам точките по математика . Не за друго ами така да има смисъл че зимата в мраз и студ е ходил по олимиади
коаго другите са седели на топло . Той и без това си влиза и без тези точки където иска . Въпрос на чест и справедливост и заради всички други като него деца мъчили се на олимиади .
Имаше тук една жена мт...пожелавам и да получи точки и нейната дъщеря

# 138
Знам го това, не съм малоумна . Ако запише биология и химия в ПМГ го взимат в предвид ,
Чакам точките по математика . Не за друго ами така да има смисъл че зимата в мраз и студ е ходил по олимиади
коаго другите са седели на топло . Той и без това си влиза и без тези точки където иска .
Точките от олимпиадата по математика нямат никакво отношение към бала за кандидатстване.
Би ми било интересно да разбера има ли друга гимназия освен НПМГ, в която точките от олимпиади са балообразуващи.

# 139
В предната тема варненска майка сподели, че няма мода и тренд залитане по исп. език... Е, опровергавам, на моята мозъкът бе промит още от началото на годината. Кой й е говорел, не зная. Но пък и целия сериал Виолета със субтитри изгледа.... Голяма драма беше. Всъщност, исп. е второ желание, първото е корейски, евентуално нещо друго азиатско,.... но ние сме на 500 км от София, така че - без корейски засега.
   Като чух за първи път желанието за корейски, веднага  я срязах с думите, цитат Simple Smile :  А не! На кореец тъща не щЪ да ставам!  /Нарочно не сложих кавички на цитата, още ме е яд на 1 модул БЕЛ и скиорските лавини/

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 22:55 от *Камея

# 140
  • София
Чета ви всеки ден на телефона. Не пиша, тъй като са ми дебели пръстите и трудно улучвам буквите. Но сега съм на лаптопа Smile Имам проблем. С  резултат от матурите 81,500 и 78.75 и годишни оценки 5 и 6 какво според вас мога да очаквам? Като цяло се гордея с оценките от матурите, но тази петица по БЕЛ я дърпа много назад. Според прогнозните балове няма да стане за 2 АГ с руски, нито за 133 с АЕ и РЕ. Колко ли момичета са с подобни оценки от матури и с поне една петица? Според вас на какво мога да се надявам?Cry
409,5  си е съвсем приличен бал! Спокойно можете да пишете 133. А оттам надолу в таблицата има още доста хубави училища - 32,22, 31, 18, 134.
Абе направо ви завиждам!

# 141
  • София
Чета ви всеки ден на телефона. Не пиша, тъй като са ми дебели пръстите и трудно улучвам буквите. Но сега съм на лаптопа Smile Имам проблем. С  резултат от матурите 81,500 и 78.75 и годишни оценки 5 и 6 какво според вас мога да очаквам? Като цяло се гордея с оценките от матурите, но тази петица по БЕЛ я дърпа много назад. Според прогнозните балове няма да стане за 2 АГ с руски, нито за 133 с АЕ и РЕ. Колко ли момичета са с подобни оценки от матури и с поне една петица? Според вас на какво мога да се надявам?Cry
409,5  си е съвсем приличен бал! Спокойно можете да пишете 133. А оттам надолу в таблицата има още доста хубави училища - 32,22, 31, 18, 134.
Абе направо ви завиждам!

Въпреки, че 2 Английска изглежда малко вероятна, аз съветвам да започнете с нея, после 133 то и следват другите гимназии. Никога не се знае от къде може да изскочи зайчето. Хубаво е човек да е подготвен.

# 142

С  резултат от матурите 81,500 и 78.75 и годишни оценки 5 и 6 какво според вас мога да очаквам? Като цяло се гордея с оценките от матурите, но тази петица по БЕЛ я дърпа много назад. Според прогнозните балове няма да стане за 2 АГ с руски, нито за 133 с АЕ и РЕ. Колко ли момичета са с подобни оценки от матури и с поне една петица? Според вас на какво мога да се надявам?Cry
Да речем, че има други прогнозни балове, според които може и да се закачи за Втора Английска.

# 143
Благодаря момичета. Толкова нерви покрай тази петица, че се чувствам на края на силите си. Освен тези двете училища не смятам да пиша друго. Може би 22. И край. Ще попълвам май кратката форма на заявлението Simple Smile Зная, че имаме много малък шанс за 2 АГ. Преди три години същото положение беше и с каката. За много малко не я приеха във 2 АГ. Записах я в НГДЕК, за добро или за лошо. Като се има предвид, че нивото навсякъде пада ... не знам какво да очаквам и от училището на малката.

# 144

С  резултат от матурите 81,500 и 78.75 и годишни оценки 5 и 6 какво според вас мога да очаквам? Като цяло се гордея с оценките от матурите, но тази петица по БЕЛ я дърпа много назад. Според прогнозните балове няма да стане за 2 АГ с руски, нито за 133 с АЕ и РЕ. Колко ли момичета са с подобни оценки от матури и с поне една петица? Според вас на какво мога да се надявам?Cry
Да речем, че има други прогнозни балове, според които може и да се закачи за Втора Английска.
Hands Ok Hand
Както казвам на приятели с момчета с по-нисък бал - нищо не се знае до след второ класиране - нямаме базата с желанията и баловете на децата.
Свикнали сме, че децата с високия сбор от мат и бел запълват първите десет гимназии. Но дали?

Марулета, комбинацията черешКи и бЕло е убийствена за лятото преди море. Не се отказвай Stuck Out Tongue Winking Eye

# 145
  • София
Да запълват първите десет, да запълват. Да ми оставят на мен останалите по средата! Praynig Mr. Green

Я да питам нещо, че тука си говорим с дъщерята - какво се случва, ако детето има двойка на НВО и за годината? Отива на поправителен, обаче после как и къде се класира?
Или само двойка на НВО? Нашето училище е с минимален бал 158. Къде отиват тези деца?

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 23:17 от Free Agent

# 146
  • София
Реших, че трябва да спра с битовия алкохолизъм и отидох на кръчма. Smirk

Вихрогонче, толкова много се радвам за вас! Всеки си намира мястото, хората сме различни и това е прекрасно.

Моята щерка най-накрая се кротна и се успокои. Свиква с мисълта, че няма да учи в Испанската. Опитах се да побутна леко нещата към Първа или Втора английска, към Френската, стига и балът за там- не ще и да чуе, испански ще е.
22-ро ни зове!
Ако има още някое дете, насочило се към испанската паралелка там, нека пише.

Валенцето,  пробвай пак. Обещай уроци по испански, обясни, че след френски, испанският се учи с лекота и във ФЕГ има паралелки с втори испански, в АЕГ също. Не е лошо училище 22-ро, но ако може да учи в ЕГ... Различно е. И дъщеря ми иска испански, но категорично щеше да го прежали за ФЕГ или АЕГ. Аз не се намесих за испанския, защото тя е с FCE с точки, близки до необходимите за признаване на следващото ниво - С1. И лесно може да го достигне и извън АЕГ. И тъй като според мен, английският трябва да е топ, а от там нататък всеки друг е предимство /най-добре китайски, но не ще/ - ОК, испански. Но беше решила, не по моя принуда, но разговаряйки с мен, че ако не й стигне бала за Испанската, ще бъде ФЕГ. Ти най-добре си познаваш детето, но помисли дали в тази възраст наистина знае какво иска.  

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 23:21 от sanaka

# 147
  • София
Благодаря за съвета!
Скрит текст:
От 5-ти клас знае и повтаря, че иска да учи испански като първи език. Сама се рови толкова време за информация за училища, намира каквото я интересува, даже самоучители по испански е започнала...И за тия три години не си промени мнението. Сърце не ми дава да я насилвам, а и съм убедена, че няма да е правилно.
Не харесва френски език. Въобще.
Успокоява ме мисълта, че е много, много амбициозна, учи с голям хъс и желание , чете много, има ясно изразени цели и интереси. Обича да пише стихове, разкази...с нетърпение очаква да се запише в клуб за литературно писане, какъвто е разбрала, че има в 22-ро.
Учителките и по БЕЛ и Математика, на които имам голямо доверие, също я подкрепят за 22-ро.
АЕ учи няколко години в школа и има желание да го продължи като втори език.
В училище учеше руски език няколко години и също иска да го продължи.
Лекинко опитах да натисна за френската, получих отговор : " Ти какво, искаш да можеш да кажеш, че уча в "елитна" гимназия, а иначе само ми обясняваш как мразиш това делене на елитни и неелитни?! "
И бях дотам.

# 148
коаго другите са седели на топло . Той и без това си влиза и без тези точки където иска .
Точките от олимпиадата по математика нямат никакво отношение към бала за кандидатстване.

Ако не дадат никакви точки по математика и физика
това ще му е за урок да ме слуша мен , а не даскалите на които да четка имиджа .
По физика когато се класира за национална олимиада
казал "госпожо, ще черпите ли " Обещала му е че е говорила с директорката и му е приготвила плик.
След дни ще е изпращането .Пак да не капо . само с грамота .

# 149
  • София
Благодаря за съвета!
Скрит текст:
От 5-ти клас знае и повтаря, че иска да учи испански като първи език. Сама се рови толкова време за информация за училища, намира каквото я интересува, даже самоучители по испански е започнала...И за тия три години не си промени мнението. Сърце не ми дава да я насилвам, а и съм убедена, че няма да е правилно.
Не харесва френски език. Въобще.
Успокоява ме мисълта, че е много, много амбициозна, учи с голям хъс и желание , чете много, има ясно изразени цели и интереси. Обича да пише стихове, разкази...с нетърпение очаква да се запише в клуб за литературно писане, какъвто е разбрала, че има в 22-ро.
Учителките и по БЕЛ и Математика, на които имам голямо доверие, също я подкрепят за 22-ро.
АЕ учи няколко години в школа и има желание да го продължи като втори език.
В училище учеше руски език няколко години и също иска да го продължи.
Лекинко опитах да натисна за френската, получих отговор : " Ти какво, искаш да можеш да кажеш, че уча в "елитна" гимназия, а иначе само ми обясняваш как мразиш това делене на елитни и неелитни?! "
И бях дотам.

Съгласих се! Grinning Явно наистина е дълго обмисляно и твърдо желание при нея. Браво!

Общи условия

Активация на акаунт