СЕДМИ клас – 8 – Още малко и ваканция, здравей! (11.06.2018–17.06.2018)

• 65 984
  • 653
  •   2
Отговори
# 180
Според план-графика от утре- 13 до 19 започва издаването на служебни бележки. От училището на децата ли се взимат?
Вие имате ли в системата на мон нанесени оценките от дипломата по БЕЛ и мат?
При нас ги няма и тях, освен олимпиадите и какво става с бележката при това положение?
Технически няма как оценките на децата от свидетелствата им да се появят в системата преди да са написани самите дипломи. Тези оценки се въвеждат от самите училища, а не от администрацията в РУО (МОН). След като училището напечата свидетелствата (дипломите) следва въвеждане на данните от тях в системата на МОН, включително се качва и сканирано копие на свидетелството (дипломата) за всяко дете.
В системата за класиране се качват само онези постижения от олимпиади и състезания, за  които има училища (паралелки), включващи тези резултати в балообразуването си. Ако постиженията от дадена олимпиада или състезание не участва в балообразуването на нито една паралелка в страната, тези постижения не се качват в системата.

# 181
Мани, не ми се говори. Два месеца преди нво ходих лично да плащам и учителят каза, че ще се занимават с втори модул. После дъщеря ми каза, че не са и въобще не ги разбира тези с пропорциите.
моля да споделиш къде става това чудо, та да не изпадна и аз тая ситуация. Направо ум не ми го побира, ние сме още малки, но догодина ще трябва да се озъртам за подходящо място за обучение.

# 182

В системата за класиране се качват само онези постижения от олимпиади и състезания, за  които има училища (паралелки), включващи тези резултати в балообразуването си. Ако постиженията от дадена олимпиада или състезание не участва в балообразуването на нито една паралелка в страната, тези постижения не се качват в системата.
Ами точно за такива става въпрос.
Има ли и някой друг на който не са въведени още?

Както се оказва май за нищо няма да ни трябват, така или иначе.

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 11:43 от Arizona

# 183
  • София
Лелее, хора, вашите деца пубертет не ги ли лови? Евала на такива деца!
Ти шегуваш ли се? То веселото тепърва предстои Joy

Санака, да, нямах предвид отделните компоненти на изпита, а че поначало между двете нива има значителна разлика. Не са близки, макар и последователни. За САТ нищо не знам, не съм се явявала.

# 184
  • София
Мани, не ми се говори. Два месеца преди нво ходих лично да плащам и учителят каза, че ще се занимават с втори модул. После дъщеря ми каза, че не са и въобще не ги разбира тези с пропорциите.
моля да споделиш къде става това чудо, та да не изпадна и аз тая ситуация. Направо ум не ми го побира, ние сме още малки, но догодина ще трябва да се озъртам за подходящо място за обучение.
Една много малка школа я Младост 4, даже име няма.

# 185
Качено е всичко. Само не знам, реално смисъл има ли.

# 186
  • София
Лелее, хора, вашите деца пубертет не ги ли лови? Евала на такива деца!
Ти шегуваш ли се? То веселото тепърва предстои Joy

Санака, да, нямах предвид отделните компоненти на изпита, а че поначало между двете нива има значителна разлика. Не са близки, макар и последователни. За САТ нищо не знам, не съм се явявала.
На вас, с мъжете, може и тепърва да ви предстои, ама ние сме в пика. Joy

Белинда, не става въпрос за отделни компоненти, а че над определен брой точки на теста се признава следващото ниво. Има разлика между нивата, разбира се и следващият сертификат изисква значително по-сериозна лексика. Принципно, за мен сертификатите не са перфектен измерител. Те са формат и като всеки формат се тренират и може да има не малка разлика в нивото на владеене на езика между взелите един и същи сертификат. Но по-добър няма. Grinning

# 187
  • София
belinda, Wink
Мда...

# 188
  • София
Я ми разяснете нивата  newsm78
Аля взе В1, какво следва В2, В3, С1.... какво е това ФСЕ  newsm78

След В1 следват В2, С1 и С2. FCE е Кембридж сертификат за ниво В2. Ако се вземе с над 180 точки в издадения сертификат пише ниво С1. Общо взето, това е най-високото ниво, което може да се достигне на тази възраст. Малки са за САЕ /Кембриджкият сертификат за С1/. Те и по Бел има още какво да учат. Може и да има изключения на 13-годишни взели САЕ, но едва са много. Дъщеря ми изкарваше на пробни над 180т. На изпита изкара 177т., което далеч не означава, че няма какво още да учи по моите разбирания за ниво, на което трябва да се владее английския. Grinning Но нагоре вече може да върви и с школа.

Май пропуснах да спомена, че става въпрос за немски  Joy Joy Joy

При немския, ако се явяваш за Б1, няма шанс да вземеш С1, Аля взе B1 с почти максимален брой точки.... гледах в Гьоте B1, B2,B3 после разни странни букви преди C1, затова попитах, че не ми стана никак ясно  newsm78

# 189
  • Sofia
Няма значение езикът. Има европейска езикова рамка и нивата са а1, а2, b1, b2, c1, c2.
https://www.goethe.de/ins/bg/bg/m/spr/kon/stu.html
В2 е достатъчно за следване в Германия за повечето специалности.

# 190
  • София
Има обща европейска езикова рамка, в която нивата на езиците вървят в еднаква последователност.
https://www.goethe.de/ins/bg/bg/spr/prf.html
Като гледам и в Гьоте институт е същото.

Писали сме заедно със szervusz.

# 191
  • София
Няма значение езикът. Има европейска езикова рамка и нивата са а1, а2, b1, b2, c1, c2.
https://www.goethe.de/ins/bg/bg/m/spr/kon/stu.html
В2 е достатъчно за следване в Германия за повечето специалности.

Така е, не знам какво съм гледала.... объркало ме е TC1c - подготовка за изпит TestDaF, което е явно С1  Mr. Green

# 192
  • Sofia
За дипломите при дъщеря ми  са събирали по 5лв.Навсякъде ли е това или само при нас?

# 193
vihrogonche, честито на талантливото ти дете! И вече спокойствие за теб! Много Ви се зарадвах като прочетох  Flowers Hibiscus УСПЕХ!!! Flowers Four Leaf Clover

По отношение на работите от НВО, явно такъв е реда. Нямаме достъп до оценките на двамата проверители. Само до общите оценки от всеки модул. И освен това, ако им зададеш някакъв въпрос, обикновено реагират остро и са готови да размахат шпаги... Защо така не ми е ясно. Не сме отишли там да се караме с тях.

# 194
Като ви чета,добре че имам бЕло и череши и за довечера!
  В Монтана статистика йок.Или аз не мога да открия,или хората си я карат лежерно.Ама каквото,такова.Днес връщат учебници.

Общи условия

Активация на акаунт