СЕДМИ клас – 8 – Още малко и ваканция, здравей! (11.06.2018–17.06.2018)

• 65 944
  • 653
  •   1
Отговори
# 390
Гимназии има. Трябват добри учители. Всичко останало е.....
Аз търсих обикновена гимназия, не езикова, за деца с точки м/у 300 и 400. Не намерих.
Имам предвид отделна гимназия, не в училище с прием от 1-ви клас.

Здравейте!Моето питане е във връзка с медицинското удостоверение за прием в професионалните гимназии,някой знае ли как изглежда и какво трябва да пише в него?Личната ни доста се почуди....а ни трябва копие още при подаване на заявленията,нали?

Звънях до нашата поликлиника, за да питам, казаха ми, че там си имат бланки, да не нося.
На други места, където няма - купуваш от книжарница, и педиатърът само я попълва и подпечатва.
10 лева е идаването при нас (София, "Медива").

# 391
Не се сърди човече,аз съм от Плевен,живея в Монтана.
     Прави сте относно изискванията в различните градове.То и в различните училища е така-напр. в ЕГ,в класа на синът ми оценка 4 е като 6ца във всички други училища в града.Просто госпожата е такава-запали ги,накара ги да учат,изтиска ги сериозно.
   Нивото но ПМГ в Монтана падна,откато имаше неразбории с директорите.Нивото на ЕГ не е блестящо на фона на останалите ЕГ,но на немския  и втори руски е много високо.Учителитге са автори на учебници,имаме призови места на олимпиади,на речи и дебати.
   Според мен много зависи от цялостната атмосфера в у-ще-как и доколко директорът си е на място.След това идват мотивираните учители да работят и да се раздават,и от друга страна ученици -родители.

# 392
Аз също нямам мейл от НЕГ, а се регистрирах за участие преди поне 4-5 дни. Ще сме там с детето в 10 часа, осигурила съм гледане на бебето за два часа, ако влезем добре, ако не - здраве. И без това ме съмнява да успеят да променят нагласите на детето, но мисля, че сме длъжни да разгледаме всички възможности.

И ние ще сме там с девойката, ще видим дали няма да направи кръгом още като види сградата. Не че я молят да я приемат...

# 393
Под Езикова гимназия аз имам предвид-АЕГ, НЕГ, ФЕГ, Испанска. Всичко останало е гимназии, коя с разширено изучаване, коя не чак толкова разширено.

# 394
Здравейте. Имам въпрос. Мога ли да си разпечатам от някъде заявлението и да си го попълня в къщи? Искам да си направя нещо като чернова. В сайта на МОН нищо не откривам.

# 395
  • София
Има в сайта на РУО София.

# 396
Под Езикова гимназия аз имам предвид-АЕГ, НЕГ, ФЕГ, Испанска. Всичко останало е гимназии, коя с разширено изучаване, коя не чак толкова разширено.
     Е да де,и аз имах това предвид.Езиковата в Монтана е Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици-англ. и немски.Изпитен център за сертификати на Кеймбридж и Гьоте .Няколко години подред имаха прием след 4ти клас,за следващата учебна година няма такъв.
    Езиковата в Ловеч е също с поне два основни езика.Няма как да я наречем немска,английска или френска само.

# 397
  • у дома
     Е да де,и аз имах това предвид.Езиковата в Монтана е Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици-англ. и немски.Изпитен център за сертификати на Кеймбридж и Гьоте .Няколко години подред имаха прием след 4ти клас,за следващата учебна година няма такъв.
    Езиковата в Ловеч е също с поне два основни езика.Няма как да я наречем немска,английска или френска само.

При нас така наречената езикова не е ЕГ,защото ,за да бъде такава трябва да се учат повечко предмети на езика-нямам спомени точно колко...А при нас се изучава само история и география на езика.За така наречената математическа даже не ми се и коментира...

# 398
  • София
Аз също нямам мейл от НЕГ, а се регистрирах за участие преди поне 4-5 дни. Ще сме там с детето в 10 часа, осигурила съм гледане на бебето за два часа, ако влезем добре, ако не - здраве. И без това ме съмнява да успеят да променят нагласите на детето, но мисля, че сме длъжни да разгледаме всички възможности.
Миналата година в деня на отворените врати не върнаха никой, който беше дошъл. Няма причина тази година да е по-различно.

# 399
Вчера направихме медицинското. Най-обикновена бланка от книжарницата за постъпване на работа. Лекарката каза, че и тя имала бланки, но ние така и така бяхме купили.

# 400
  • софия
Гимназии има. Трябват добри учители. Всичко останало е.....
Аз търсих обикновена гимназия, не езикова, за деца с точки м/у 300 и 400. Не намерих.
Имам предвид отделна гимназия, не в училище с прием от 1-ви клас.

Здравейте!Моето питане е във връзка с медицинското удостоверение за прием в професионалните гимназии,някой знае ли как изглежда и какво трябва да пише в него?Личната ни доста се почуди....а ни трябва копие още при подаване на заявленията,нали?

Звънях до нашата поликлиника, за да питам, казаха ми, че там си имат бланки, да не нося.
На други места, където няма - купуваш от книжарница, и педиатърът само я попълва и подпечатва.
10 лева е идаването при нас (София, "Медива").

Благодаря!

# 401
  • Sofia
Моето дете сега ми каза, че и при тях давали служебните бележки само на родител. И дори трябвало и двамата родители да се подпишат, за да се вземат документите!
Това не го очаквах. Директно ще се гръмна!!

# 402
  • София
На моята днес са им ги дали без подпис на родител. Всяко училище само си определя правила ли? Все си мисля, че могат децата да вземат случжебната бележка и да я донесат вкъщи

# 403
  • София
Миналата година в деня на отворените врати не върнаха никой, който беше дошъл. Няма причина тази година да е по-различно.
Не става дума за връщане. След попълване на рег. форма ми излезе съобщение, че поради големия интерес презентацията ще се проведе по групи, защото не могат да влязат всички желаещи едновременно. Ако ми пратят мейл с по-късен час, ще мога да си организирам времето според това, ако не - отивам да пробвам да влезем в 10, ако не стане - не мога да чакам, няма да имам време. Ама каквото-такова Grinning

# 404
Моето дете сега ми каза, че и при тях давали служебните бележки само на родител. И дори трябвало и двамата родители да се подпишат, за да се вземат документите!
Това не го очаквах. Директно ще се гръмна!!
Я им звънни да ги питаш на какво основание изискват присъствие на родител, че и на двамата.

22. Предоставя на всеки ученик служебна бележка с резултатите от изпит чрез тест пообразец от Приложение 2,  генерирана от програмния продукт.
Ей това пише в министерската заповед.

Общи условия

Активация на акаунт