СЕДМИ клас – 8 – Още малко и ваканция, здравей! (11.06.2018–17.06.2018)

• 65 968
  • 653
  •   1
Отговори
# 405
Тези училища съвсем откачиха, във всяко - различно.
При нас утре се раздават лично на детето, с/у подпис. Не може друг. Родителите ни умножиха по 0 (слава богу).

# 406
  • София
Моят донесе заветната бележчица днес. Но пък дипломите щели да им дават на 19-ти. Него го няма на 19-ти, разбира се. Що правиха досега, че чак на 19-ти?! Ще звъня на класната да мина аз да я взема и туй то.

# 407
  • Пловдив
Чак пък и двамата. Ако са разведени или единият е в чужбина или на петдневна командировка на другия край на България, детето ще остане без бележка. Глупости на търкалета.

# 408
Моето дете сега ми каза, че и при тях давали служебните бележки само на родител. И дори трябвало и двамата родители да се подпишат, за да се вземат документите!
Това не го очаквах. Директно ще се гръмна!!
Я им звънни да ги питаш на какво основание изискват присъствие на родител, че и на двамата.

22. Предоставя на всеки ученик служебна бележка с резултатите от изпит чрез тест пообразец от Приложение 2,  генерирана от програмния продукт.
Ей това пише в министерската заповед.

Както се казва "царят дава, падарят не дава".

# 409
  • Варна
Моят донесе заветната бележчица днес. Но пък дипломите щели да им дават на 19-ти. Него го няма на 19-ти, разбира се. Що правиха досега, че чак на 19-ти?! Ще звъня на класната да мина аз да я взема и туй то.

Чакали имейл с потвърждение за валидиране на серийните номера на дипломите от МОН. Това поне ни обясниха на нас.

# 410
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
А моят даже не знае кога ще им дадат бележките, надяваме се да е утре, за дипломата не смея и да питам.  Mr. Green
Нищо не са казали за присъствие на родител, а ако някой иска и двамата - добре дошъл е да издири баща му и да го докара до училището за подпис, ако може и един за бъдещата лична карта да вземе.  Mr. Green

# 411
На дъщеря ми утре ще им дават бележниците, а на 20.06. ще им раздават свидетелствата. Не трябва ли преди 20.06 да си получат дипломите (свидетелствата)? Днес са ги карали да се подписват за служебна бележка с резултатите от НВО, но нищо не са им дали и не е донесла.

# 412
При нас , бележниците ги раздадоха вчера, заедно с бележката , а утре свидетелсвата за завършен 7 клас  - поне така е разбрала, но ще видим утре.

# 413
Утре ще дават бележките/ние лично сме с връзки Simple Smile/, няма да има ходене на родител, гласуват доверие на детето ми. Знаят, че аз съм "заета" перманентно и че на детето може да се разчита. Дипломите/удостоверенията на 18-ти. Вечерта на заведение с класа- ние не искаме да ходим..... не ни е удобно мястото , а и няма да рони крокодилски сълзи за класа, не постигнаха емоционална близост вътре в колектива....
 Аз сякаш по- мога да се наканя да ида, но е в др. край на града, което ме замисля. С постигнатия бал може да влезе във всички ЕГ  тип Добрич,  Ямбол, Кърджали..... Но няма да ходим там, нека тамошните деца си заемат местата. Там наистина може и без уроци и инвестиции.
 Ще си чакаме тукашните класирания.

ПП Медицинското при нас е на бланка за работа, 5 лв., днес го е взела от лекарката.

# 414
  • Sofia
Дидева, благодаря! Ще я питам утре дали е получила все пак бележката и ако не е, ще им звъня да се разправям.

Не съм, нали за лична карта можело само с един родител. Поне там спестяват разправиите.

# 415

Чакали имейл с потвърждение за валидиране на серийните номера на дипломите от МОН. Това поне ни обясниха на нас.
Hands Plus1 И при нас, както беше за 15-ти, стана за 19-ти.

# 416
  • София
Знаех, че на финала учителите ще побутнат и възнаградят децата. Не само моето, а целия випуск. От тук споделеното за отношението на някои учители в някои по-големи и претенциозни училища в  нашия град... права съм била да НЕ тласкам детето към  по-гол. училище. Там щеше да се изгуби в масата. Радвам се и че не го записах в нашето квартално, дето е под носа ни. Тук пък има други нежелани специфики....

Е, добре, ама къде е логиката? Thinking
Нали, това дете после с "побутнатите" си оценки ще се конкурира за място за елитно училище, да речем с други деца от по-големите училища. Идеята Ви, нали е - да отиде това дете после именно в "голямо училище" посредством тези оценки? Там ще е загубено със сигурност в масата.....  newsm78

# 417
  • Варна
На страницата на РИО Варна има качени заявление за кандидатстване и процедура по кандидатстване. Тъй като обаче аз възнанерявам да подавам онлайн, не разбирам защо въобще ще ми трябват тези бележки с резултатите от НВО - а те нали са в ел система. Някой беше споменал, че трябват чак при записването, но в процедурата липсват на етап записване. Аз ли пропускам нещо? А какво става ако онлайн заявльнието ми е непълно (напр не съм сканирала нещо) - все още ли ще е валидно?

# 418
Ако не прикачиш медицинското, при посочена професионална паралелка или евентуално нещо не си попълнила, а е трябвало ( не се сещам точно какво може да пропуснеш) системата просто не те пуска да продължиш и няма да можеш изобщо да подадеш заявлението.
През годините съм останала с впечатлението, че има известни различия при записването, както по отделни области, така и по училища. Основно във връзка точно със служебната бележка и с прословутото удостоверение за преместване. Но ако подаваш на хартия в друга област, служебната бележка е задължителна.

# 419
Е, добре, ама къде е логиката? Thinking
Нали, това дете после с "побутнатите" си оценки ще се конкурира за място за елитно училище, да речем с други деца от по-големите училища. Идеята Ви, нали е - да отиде това дете после именно в "голямо училище" посредством тези оценки? Там ще е загубено със сигурност в масата.....  newsm78
Когато става дума за 1 единица действа по-скоро като стимул, няма огромна пропаст м/у едните и другите деца.
Също и зависи какво се разбира под побутване. Ето например дъщеря ми беше за 5-ца по математика, но заради НВО ѝ оставиха 4 (и то заради 1 модул, иначе общо е направила нужните за 5 точки).
Първия срок децата, които бяха болни (имаше вирус някакъв), ги оформиха към по-ниската оценка, дори да са били на милиметър от по-високата. Побутване разбирам да се пише по-високата, когато става дума за мъничко, не примерно да е за 3, а да му пишат 6.

Общи условия

Активация на акаунт