Какво правят жените в менопауза, когато ... 7

• 94 390
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Не всяка жена се чувства неразбрана. Само тази, която си мисли, че не я обичат. Менопаузата няма нищо общо с "разбирането".

Да, но нали тук сега това си обясняваме, че понеже мъжете са тези които трябва да разбират жената, когато е в менопауза, питам се дали ако пък мъжете им не искат да са до тях, тогава тези жени какво правят?

# 406
  • София
Да се разведат? Никой не заслужава да стои във връзка, в която го карат да се чувства унизен.

# 407
Скрит текст:
А на мъжете ви пука ли им за вашата менопауза или предпочитат да си намерят ''хоби''?

хоби?

Да, хоби. Има ли нужда от повече разяснения? Просто повод да не е до жена си, когато има най-голяма нужда от него, когато е в менопауза и да се чувства неразбрана.

ами има - "хоби" е в кавички и спокойно може да означава "любовница"
ако е "хоби" като сглобяване на самолетчета например, то е без кавички

# 408
Тази семейна драма, не стана ли вече за раздел "Семейни отношения"?

# 409
За хобито го разбрах много правилно... виждам го повсеместно. Но бих казала че се случва при семейства които и без това преди да се случи менопаузата са давали на късо. Мъжете се отплесват по лозя, по риболов, по правене на вина, по разходки в морката градина, по много други неща ( и често пъти без да е има замесена любовница представете си !)  само и само да не са вкъщи. Ако семейството  отпреди менопаузата си е ок ( същото важи и за мъжката криза на средната възраст междудругото ) то и една менопауза не е голяма работа за членовете му.

# 410
  • оттам, откъдето започва България
Laughing При нас хобито е едно и също - риболов, така че няма как да се спаси от мен.

# 411
Защо на менопаузата се гледа като на заболяване, и извинение за несполуките или некултурно поведение. На който му влияе, интересно защо бабите ни са нямали това модерно “ заболяване” си пие хормоните и всичко е ОК.

# 412
Защо на менопаузата се гледа като на заболяване, и извинение за несполуките или некултурно поведение.

И аз това се чудя. Та чак и се очаква съпругът да стои, да държи ръката на многострадалката и да демонстрира съчувствие и съпричастност. Може би и да я преоблича по време на горещите вълни?
Ай, стига сте се лигавили вече.
В сравнение с болестите на наборите, доста от тях и силно смъртоносни, воплите от симптомите на менопаузата наистина са лигня и липса на внимание.

# 413
Да, а ако се добавят и капризи и цупене (като че ли някой ни е виновен...) и на най-търпеливият ще му писне и ще си хване шапката.

# 414
... интересно защо бабите ни са нямали това модерно “ заболяване” ...
Те от бременност в бременност направо са се радвали на влизане в този период Smiling Imp

Родителите ми много се майтапеха за на майка ми нерността и горещите вълни и то провокирано от нея Wink с "Деца облечете се, деца съблечете се!" (детска учителка е) или "П, сваляй този пуловер, горещо ми е!"...
"Стига си шумкал с тоя вестник, изнервяш ме!" - "Ама аз гледам телевизия, не съм го взел даже!"-"Нищо, предупреден си, като го вземеш да не шумкаш!"  и такива ми ти разговори със самоирония и смях... Запомнила съм ги, защото беше станало семейна фраза Sweat Smile "Нищо, предупреден/а си, като... да не...!"

Физиологичните неразположения си ги има, то е ясно, но пък чак да си стоят двама зрели хора като скачени съдове.

Как' Сийка, мноооого точно Hands Thumbsup

# 415
Здравейте!
Идвам да споделя с вас мой проблем. От две години съм вече без цикъл, общо взето преминах този период без много драми.
Но от един месец имам болки в кръста и ниско долу в корема, някаква тяжест, не е непоносима болка, но е некомфотно състояние. Учестих ходенето до тоалетна, по малка нужда. От началото на седницата се появи и малко зацапване, не е постоянно, но има. Записах час за гениколог. Прегледа ме и направи ултразвуково изследване, всичко е на ред. Така и не можа да ми обясни от какво получавам слабото кървене, което най много ме безпокои. Каза, че вероятно е някакво възпаление, имах леко удебелена страна на матката. Изписа ми: ЦИПРОФЛОКСАЦИН ТАБЛ. 500 МГ. по 2 пъти на ден и ФЛАЖИЛ.
Дали да търся още едно мнение или да ходя на уролог?
Моля, ако някой е имал подобен проблем да сподели.

# 416
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз съм за второ мнение.

# 417
Наистина прилича и на цистит. Може да си пуснеш и стерилна урина.

# 418
Мен ме притеснява това кървене и след прегледа даже се засили малко. Не мога  да разбера от какво идава това кървене...Докторът каза, че няма никакви кисти, полипи, миоми и други образувания.
Нямам промяна на цвета на урината, нямам парене. Не знам.
Не съм почнала още да пия лекарствата.

Последна редакция: сб, 17 ное 2018, 18:53 от monii

# 419
Да нямаш нещо раничка? Май си и за второ мнение, за всеки случай, ако този нещо не е видял хубаво.
Ако имаш пък някое камъче в пикочния мехур и то може да дразни и да прокървяваш, но така ще се променя и цветът на урината, а при теб го няма.
Ако искаш почни лекарствата, може пък до понеделник да усетиш някакво подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт