Какво правят жените в менопауза, когато ... 7

• 94 328
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Ти самата не мислиш ли, че ще е по добре за нея сама да си пита и чете, а не през теб? Надали можеш да опишеш нещата както тя ги чувства. Пък и е много приятно усещането да си в някаква общност, макар и виртуална, която те разбира идеално.

# 391
Ами аз отдавна предложих на Габриела да покани майка си в нашата тема, но някой не иска, явно.

Ами освен да я навия и да си говори с вас. Не виждам нищо лошо и странно в това, че питам за майка ми, за нейния проблем, за нейните възприятия свързани с менопаузата. Иначе затова сме на тоя хал - да не занимаваме порасналите си  децата с наште проблеми, че да не им стане нещо... Манталитет български- не бих оставила майка ми в трудна ситуация, тя ме е гледала 20 години, сега аз ще я гледам въпреки моят личен живот, проблеми и т. н .
Как да питаш за нейните възприятия, те не са ти в главата, това че ти е разказала за тях, не значи че това е точно... човек винаги филтрира говорейки за нещо. Не можеш да кажеш какво става между тях с баща ти и дали сухотата и нервността са заради менопауза или заради много по-сериозни търкания в ежедневието...
Какво значи да я гледаш сега? Нито е на легло, нито е в ситуация в която някой да трябва да полага грижи за нея... Какво значи в трудна ситуация? Естествени женски процеси, по-труден психологически период (че кой точно период в живота на жената не е по-труден психологически... редуват се бременност, с малко бебе, с бебешки пубертет, с първокласник, с тийн... и айде дошла и менопаузата).
ОК, но си има и мъж до себе си, консервативен-неконсервативен с него е живяла 20години, все са си научили  кусурите. Ако не могат да си ги търпят, никой не ги принуждава.

Ако имам здравословен проблем споделям с порасналите си деца(за късна ученическа възраст говоря в момента), ако трябва да ходя на лекар/в болница... или редовно пия лекарства и т.н. Няма да ги лъжа и да ги оставям в догадки какво става...
Но да ги занимавам с интимни неблагополучия, абсурд!

# 392
Всеки има право на мнение. Не е задължително да видиш родителя си изнемощял, за да му обърнеш внимание. Няма нищо по-хубаво от това майка и дъщеря да си помагат и споделят. Говорите все едно сте в бесния социализъм- менопаузата не е тема табу.

# 393
Разбира се, че не е задължително. Аз "гледане" мога да ползвам като израз за доста по-несамостоятелен човек. Обръщане на внимание е мноооогоо по-различно от "гледане" от дете към родител.
Както сме си говорили с майка ми как съм през бременността, така аз я питам как е... и ми разказва и за някоя и друга болежка, някой и друг женски кахър, но не и за интимните си преживявания или непреживявания с баща ми... или тя не може да му предложи лубрикант, щото бил консервативен!
Какъв социализъм се намеси в елементарния такт (и деликатност) към "децата" (дори на 40+). Интимните теми са за между интимните партньори

# 394
  • Пловдив
Майка ти да не е престаряла/около 47-52 ще да е/ или да не може да се справя с интернет, че да пишеш от нейно име?
Голям филм....или прекалена загриженост?
Недоумявам...
Ама хора разни...

# 395
Ех, сега направо ме е страх да попитам. Аз също се интересувам за мама, при нея проблема е с изпускането, и някакси не върви да сподели с баща ми. Това не означава, че и тя не си прави приучване. Засега прави упражненията на кегел и започна да ходи на йога. Ще видим до какъв резултат ще доведат. Дано има подобрение.

# 396
  • Пловдив
И защо да не върви да споделя с баща ти?
При положение че с него е споделяла най-интимни моменти.
Но пък от друга страна той с какво би и помогнал, ако не е доктор...

# 397
А защо не? Аз след ражданията имам едно такова понякога при кихане, вдигане на тежко, дори при неудържим смях. Пръстен не искам да слагам. След операция на слабинна херния съм по-добре но не и без такива моменти. Аз ако на мъжа си не кажа на кой друг...

# 398
А на мъжете ви пука ли им за вашата менопауза или предпочитат да си намерят ''хоби''?

# 399
  • София
На ММ му пука за моето здраве. Включително как минавам през менопаузата.

# 400
На ММ му пука за моето здраве. Включително как минавам през менопаузата.

Чудесно, поздравявам те за това. Значи си щастливка. Но в крайна сметка ти също полагаш усилия да излезнеш от този период по-бързо и без последствия.

# 401
А на мъжете ви пука ли им за вашата менопауза или предпочитат да си намерят ''хоби''?

хоби?

# 402

хоби?

Да, хоби. Има ли нужда от повече разяснения? Просто повод да не е до жена си, когато има най-голяма нужда от него, когато е в менопауза и да се чувства неразбрана.

# 403
  • София
Не всяка жена се чувства неразбрана. Само тази, която си мисли, че не я обичат. Менопаузата няма нищо общо с "разбирането".

# 404

хоби?

Да, хоби. Има ли нужда от повече разяснения? Просто повод да не е до жена си, когато има най-голяма нужда от него, когато е в менопауза и да се чувства неразбрана.
Както и назад писах, проблема на майка ти не е в менопаузата.....имат други, по-дълбоки проблеми с баща ти.
И не вярвам ти да можеш да ги разрешиш.
Можеш само да си до нея и да я подкрепяш.

Да, моят мъж е до мен, няма хоби, няма любовници, не се чуди къде да ходи, за да не седи до "истерясалата " си жена.И аз съм до него, когато е в "криза" или има нужда от подкрепата ми.В крайна сметка, не сме се събрали да сме заедно само в "добро"-то....животът е и добро, и лошо, и болест, и здраве....

Общи условия

Активация на акаунт