Какво правят жените в менопауза, когато ... 7

• 94 297
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Така е ...права си , всеки си има собствените разбирания.
Не упреквам никого , просто изказах мнение.

# 436
Здравейте! Жена на 52 г. съм и до началото на тази година, цикъла ми винаги е бил редовен, без проблеми и около седмица. В началото на тази година започна да ми прескача и да ми идва на два три месеца веднъж. Май месец посетих генеколог и тогава се установи, че имам някаква гъбична инфекция, но всичко друго било нормално. Имах назначени свещички за 2 месеца, като август отново посетих генеколога, но на прегледа всичко беше вече изчистено и цитонамазката ми беше добре. През септември и октомври цикъла ми беше добре, но този месец се случи това. Първата седмица на ноември имах за 4 дена и след това ми спря. Миналата събота отново ми дойде, но този път само със съсираци и много обилен. Днес ми е 9 ден и цикъла продължава да ми е така. Нямам иначе никакви болки , но ме притеснява това кървене. Знам, че за периода на менопауза са нормални тези неща, но започнах много да се притеснявам.

# 437
  • Пловдив
Няма нужда от притеснение ,просто посети гинеколога си, за да види дали нямаш удебеление на лигавицата и затова не спират цикъла ти.

# 438
Няма нужда от притеснение ,просто посети гинеколога си, за да види дали нямаш удебеление на лигавицата и затова не спират цикъла ти.

Какво следва при такова удебеление?

# 439
Всяко странно кървене е повод за притеснение. Особено в менопаузата. Вижте статистиката колко жени се диагностицират всяка година с онко заболявания и си имайте едно наум. Правете профилактика.

# 440
Цитат
Имах назначени свещички за 2 месеца,
Какво е това чудо - двумесечно лечение на гъбички, и то от първото посещение, за първи път чувам... Rolling Eyes

# 441
  • Пловдив

Какво следва при такова удебеление?
За съжаление  в такива случаи ако не спре  цикъла се налага абразио.

# 442
  • UK
Отдавна не съм се вясвала тук 😋
Вечерна иглика пиете ли?

# 443
Когато се сетя, да.

# 444
  • UK
Ох излезе ми цитонамазката. Всичко е нормално.  Следващ скрининг след 3 години.  Даже са ми писали и кога ще е ☺

# 445
Е,как след три години?Всяка година се прави.

# 446
  • оттам, откъдето започва България
Май съфорумката живее в Англия.

# 447
  • UK
Е,как след три години?Всяка година се прави.

В Англия се прави след 3 при опеделена възраст и след 5 при по-млада.
Аз си си следя и в бг просто коментирах тази тк тук не бях пускала Wink

# 448
Не е ли опасно толкова рядко да се прави цитонамазка? При проблем според мен може да се окаже фатално.

# 449
  • UK
Не е ли опасно толкова рядко да се прави цитонамазка? При проблем според мен може да се окаже фатално.

Ами тук така се процедира. Както казах аз си се следя и в бг. Но си правя и тук, когато ме викат не отказвам.
А и в бг, едва ли , всяка 2ра жена се изследва всяка година.

Общи условия

Активация на акаунт