Какво правят жените в менопауза, когато ... 7

• 94 066
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Изписаха ми бетаблок зок, по 1/2 сутрин и вечер, и ритмонорм, с който никак не се погодих (толкова лошо никога не ми е било, както се него) и го спрях. Ако намаля бетаблока, екстрасистолите се връщат. В момента имам епизодични екстрасистоли, вечер преди лягане, особено като легна наляво, през деня не. От многото четене стигнах и до друг извод: че екстрасистолите май са свързани с хиатална херния (прочети съфорумката ни eldorado_f  как се е оправила). 
Шарки, аз се чувствам много добре с Корлентор, ако искаш питай кардиолога за него. И понеже цената му е доста, да знаеш, че има и по-бюджетни генерици.

# 151
  • София
Леми, аз нямам ускорение на сърдечния ритъм (72-73 ми е по време на екстрасистолите), нито високо кръвно (120/90). Имам си заблудени електрически сигнали в дясната камера.

# 152
Понеже пише,че е и за нарушения на сърдечния ритъм, но не съм много наясно. Peace
Моето кръвно е 60/90, за това не мога да пия бетаблокер, пада още повече.

# 153
  • София
Леми, аз нямам ускорение на сърдечния ритъм (72-73 ми е по време на екстрасистолите), нито високо кръвно (120/90). Имам си заблудени електрически сигнали в дясната камера.

Sharky, какво е усещането за това състояние екстрасистоли?

# 154
  • Пловдив
Аз също мислех че имам екстрасистоли но ходих на кардиолог и се оказа че имам пролапс на митрална клапа...
Доктора ми изписа бета-блокери за три месеца. Но аз не ги спирам тъй като тях се чувствам много по-добре.

# 155
  • София

Sharky, какво е усещането за това състояние екстрасистоли?
Едно усещане за тупкане и стягане, аз го чувствам в хранопровода и гърлото. Не ми пречи да дишам, просто е неприятно.

# 156
  • Бургас
Аз усещам удар в гръдната кост,последвана от прималяване.Не знам какво е това.Ходих на кардиолог преди година и половина.Даже няма да разказвам каква пародия беше прегледа.Изписаха ми Конкор.На излизане "споменах",че съм с ниско кръвно/90/60-100/70/и ми намалиха дозата наполовина.Изчетох тук-там и изобщо не го купих.Тогава се случваше по 9-10 пъти на ден и се бях уплашила.Напоследък е по 1-2 пъти на ден и още си трая.

# 157
Аз усещам удар в гръдната кост,последвана от прималяване.Не знам какво е това.Ходих на кардиолог преди година и половина.Даже няма да разказвам каква пародия беше прегледа.Изписаха ми Конкор.На излизане "споменах",че съм с ниско кръвно/90/60-100/70/и ми намалиха дозата наполовина.Изчетох тук-там и изобщо не го купих.Тогава се случваше по 9-10 пъти на ден и се бях уплашила.Напоследък е по 1-2 пъти на ден и още си трая.
И аз го чувствам по същия начин,  но го получавам рядко. А иначе имам и пролапс, но не пия нищо за него.

# 158
ХЗТ <-> Хормонано Заместваща Терапия
Нормодозирани хормонални таблетки за двата периода на цикъла, с помощта на които се "симулира" че има нормална цикличност на хормоните в женския организъм. Майка ми пи повече от 15 години, след като на 41 един "лекар" ѝ беше казал "природата си знае работата" и започна ранна остеопороза, рязко стартиране и влошаване на Хашимото и какво ли още не!
(майка ми пиеше 28таблетки 2х14+7 в 3 различни цвята, опаковката беше въртяща се, та можеш да вземеш само поредното следващо хапче Wink практично и удобно)

Разбирам, давам си сметка, че тази терапия вероятно би имала ефект, за да намали неприятните последици от топлите вълни, главоболие, както и всички други проблеми, които съпътстват жената, когато навлезе в менопауза.Но може ли такава терапия да се справи с изпускането например?

Не е ли опасно? Такава терапия не трябва ли лекар да я назначи?

Със сигурност се назначава от лекар тази терапия. Аз се интересувам конкретно за майка ми, защото тя се очертава да има проблеми с този период. Доста и е трудно и се чудя как  да и помогна. Положението е такова, че дори се оплака от леко изпускане, което не знам дали да тълкуваме за нормално и дали подлежи на лечение това?

# 159
Зависи от какво е изпускането. Дали има пролапс на матката, дали е друго. Няма как да знаем без да я погледне лекар. Не е първата. Няма страшно.

# 160
Здравейте,на 45г.съм.Повече от 10 години бях на орални контрацептиви,спрях ги през ноември и от тогава нямам менструация.Почти не съм имала топли вълни,но започна проблем със ставите-скованост,схващане,ограничаване на движенията.Взимам натурален животински желатин,глюкозамин сулфат и хиалуронова киселина.Единствено това е спасението.Бавничко нещата се оправят.Но трябва постоянство.Мога да се похваля,че откакто нямам менструация,не ме е боляла глава.А от двайсет годишна съм страдала от ужасна мигрена и почти е нямало седмица без главоболие.Как стана така-не зная,голям парадокс.Може би нещо с хормоните...

# 161
Главоболията ви са били само на хормонална основа. Затова сте късметлийка и вече ги нямате.

# 162
Взимам натурален животински желатин,глюкозамин сулфат и хиалуронова киселина.Единствено това е спасението.Бавничко нещата се оправят.Но трябва постоянство.
Може ли линкове на продуктите, които споменавате?

# 163
Има ги и в един продукт Simple Smile
Аз пия Flex Code Premium, когато се сетя де, но чак пък толкова вълшебно не действат тези добавки... може би ако е тежка артроза по-рязко ще се види разликата. При мен ту ме болят стави на ръцете, ту не, коляното също.

# 164
  • София
О, Пенева, в понеделник  ше ти разкажа с какво лекувам вече три баби от болящи колена. Баш вълшебно си действа...

Общи условия

Активация на акаунт