Хайде,мамо,стягай ми багажа,голо дупе аз на плажа да покажа!МАРТ2006

• 15 539
  • 262
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте мами,
полудяла съм с това хранене  Crazy вече нямаме никакъв режим Close , като по-малък нещата бяха по-добре...след като цял месец давахме вода нощем в 3 и той продължи да си се буди, решихме да го храним, така ни посъветва и педиатърката, т.к не изяждал необходимото количество денем....той ни изненада 2-3 пъти и спа от 22 до 5, но само това беше, сега е едно ставане и ядене в 3 после в 6 и най-интересното е, че си яде като за световно, но само нощем  newsm78 в 22 по 180-200  Shocked, което за него е огромно количество, в 3 и 6 по 120гр, а пред деня 3 пъти по 80 гр  Thinking , какво ли не правих държах го гладен да направим 4 часа + през деня, дано изяде повече, но то е мъка и накрая толкова е изгладнял, че нагълтва 60 гр на екс и се одремва и отказва повече...давах и на 2 1/2 часа тогава пък не е много гладен...иначе храненията си остават твърдо 6 на 24 часа, но 3 от тях и то с най-голямото количество идват през нощта  Thinking
явно не успях това дете да го науча на ред в храненето и ще стане същото като мен  #Crazy то и аз от години по-цял ден пия кафета, нокога не съм закусвала и след 18 като започна едно ядене ... по цяла нощ съм дейна, а сутрин ми спи сърцето гледам го, че и Михаил си яде и си заспива и сутрин си се излежава до към 9-10 ... как пък най-лошто взе от мен, а е одрал кожата на баща си външно  Heart Eyes
дайте съвет как да си науча детето да се храни нормално  Embarassed  Embarassed  Embarassed аз не мога да се справя  Embarassed  Embarassed  Embarassed

# 211
Жана,двете ви сланчица са СТРАХОТНИ,пу-пу!На мен ми беше мечта,да имам близнаци,но мъжат ми каза,че незнае рецептата.Явно вашият тятко я знае!
Мислиш ли,че мога да го подкупия да я издаде?! Wink

# 212
Моят Дани прави едни упражнения, дето не му прилягат на възрастта, все му обяснявам,че е още малък, ама въобще не ме чува. Crossing ArmsОт легнало положение като ме хване за палците и се изправя сам...
И моят Боби от легнало положение, хващайки ме става, наистина им е малко раничко, но все се наддига ей... на консултацията педито се опита да го подкани да се изправи, но нашият малчо не пожела, а сега...
Екатерина, според мен бебчо си знае от колко храна има нужда не се притеснявай, не е ли много малък да го сравняваш със себе си - например, аз като дете съм се хранела изнервящо бавно, сега и да се опитвам не мога... Бъди търпелива, без насилие...
Момичета, дано днес времето да се пооправи, че бебчовците искат разходки, очакваме слъчицето с голямо нетърпение. Praynig

# 213
здравейте,

кате, мила, и аз съм на твойто дередже. огромна крачка назад правим последните нощи - от едно минахме пак на две хранения. освен това коликите са пак тук с пълна сила. не приема биберон и тва е, та сещайте се какво използва за залъгалка, вчера ми е висяла часове наред на гърдите, направо не издържам, а сутрин от 5 като се почне се пуска към 9 Sad

# 214
Кате,според мен,ти няма да можеш "ДА ГО НАУЧИШ".Най-вероятното е той да те научи.Знам,че сам ще си направи режим.Трябва време в което,сам да си направи режима.Аз не сам голям експерт,защото на Мариян му спях нощното хранене,още когато навърши месец.Две нощи бместо мляко или вода му давах бибероната.Той помранка малко и явно му се спеше повече от колкото да беше гладен и така се отказа.Сам започна да спи от около 22 до 9 сутрин,но това стана като бяхме в провинцията при баба му.Но пак сам го направи.Не се притеснявай и според мен му давай определената доза,но ни по-малко,ни повече.

# 215
Жана,двете ви сланчица са СТРАХОТНИ,пу-пу!На мен ми беше мечта,да имам близнаци,но мъжат ми каза,че незнае рецептата.Явно вашият тятко я знае!
Вярно е , че са страхотни , големи са кокетки.Аз също си живеех ( и продължавам да живея) с мечтата за близнаци.И ако втория път вземе , че се получи ще изпълня мечтата на мъжа ми за три деца. family6
Кате , не искам да те отчайвам , но това не се учи.Аз ако не се лъжа скоро се похвалих , че от 2 седмици давам само биба и издържахме от 22-6.30 сутринта.Да , обаче вече 2 нощи започва едно мрънкане и пъшкане през цялата нощ.Онази нощ едвам издържах до 5.30 и я нахраних , а снощи давах вода в 2.30 и ядохме в 5.30 ипак с триста зора устиска до тогава.Сега спи непробудно след като яде в 9 , но аз не видях сън тази нощ.И при нас активното ядене е  в поспаливите часове , а денем ми гука с биберона в уста и млякото изтича по лигавника.И в крайна сметка едвам изяцда по 60 гр.

# 216
Майчета,
да ви се похваля днеска Константин се събуди чак към 6 и то ,защото не беше акал от онзи ден и явно го болеше коремче.Дадох му бибката,но явно пръстчето беше по-сладко и откара така чак до 7:30.Само дето аз си се събудих около 4-5 ,вече така явно ми е свикнал организма,но много бързо ще отвикне,ако малкия продължи така.

# 217
Жана, бебките ти явно са големи копунджийки и пътешественички  Joy . Много са сладки пу-пу.

Кате, и аз мисля, че нещата не зависят от теб, а от малкия. Ти не си виновна. Радвай се, че поне се храни. Вярно, че е във времето, когато най-много ти се спи, но си мисля, че скоро ще го израсте. И ние се опитваме да махнем нощното хранене, откакто отказа да суче. Понеже сме на дохранване и свикна с шишето, сучеше само нощно време, когато е сънена, а вече и това отказва и аз реших да пробвам като се събуди нощем да давам водичка. Няма да се оплаквам, нито да се хваля - закрепили сме горе-долу положението.

Съниполи, Зоуи и ние сме от вашата партия, а най обичаме по корем. Един смях настава  Joy

Аз да си се оплача: ние пък бяхме толкова спокойни и послушни до преди около седмица. Сега вече трудно ядем, трудно заспиваме то е едно мрънкане, едно търкане на очи, вадим си бибата, ревем за нея и пак така сумати време докато заспи. Направо ужас. Щастие е ако по време на ядене заспи. Тогава не я вдигам да си уригне  Embarassed , само и само да поспи малко. Не знам нормално ли е това? Вашите бебчовци как заспиват. Наталия преди само я оставях на леглото и след малко въртене си заспиваше.

# 218
Съниполи, Зоуи и ние сме от вашата партия, а най обичаме по корем. Един смях настава 

Цитат
Съниполи, Зоуи и ние сме от вашата партия, а най обичаме по корем. Един смях настава 

А ако знаете при нас какъв рев настава като го сложа по-корем Laughing

# 219
здрасти милички Hug
доброто педи ни навести и ме успокои по всички въпроси-аз май я ползвам и като психоаналитик Joy
каза да чакам Бобчо максимум 2 дни да не ака и на 3тия да давам дуфалак(той не предизвиквал лениви черва)аз немога нищо да не давам както ме съветвате защото Бобчо тая нощ цялата се напъва да се изака и само пръцка и се мъчи
каза и че Бобчо изглежда като 6 месечен и че това,че е качил последния месец 650 грама хич не било притеснително  Simple Smileнасърчи ме да продължавам само да го кърмя и да не слушам идиотката от поликлиниката.прави сте били,че единствената норма е на 6 месеца да си удвои теглото а на годинка да го утрои,в този ред на мисли Бобчо се роди 4 кг,а сега на 3 месеца е 7 кг зачи му остават 3 месеца през които да качи само кило newsm78
цунки безброй Heart Eyes

# 220
Здравейте, мами!

Явно при всички се появява този проблем с яденето през нощта и отказ през деня. Пресияна също в последно време яде малко през деня, но във вечерните часове виси по 1 час на цицата. На всичкото отгоре, тя която никога досега не е искала да яде през нощта, вече 3-4 пъти се събужда освирепяла от глад в 3-4 часа. Надявам се да е временно явление, защото хич не ми се става Sad
Трябва да сме търпеливи.

Boriva, аз още не съм давала нито сокче, нито пюре, засега Писи е само на кърма. Мисля да изчакам още един месец преди да въведа каквото и да било.

Мики, ние сме си направили застраховка в Алианц за 44 лв с максимално покритие 30 000 лв, за една година, срещу всякакви бедствия, аварии, кражби и т.н. Провери дали няма да ви свърши работа в случая.

Мами, сигурно ще прозвучи тъпо, но пак да ви питам за този Пентаксим, тъй като не съм в час, това ли е ваксината дифтеткок?

А искам и да ви питам още нещо - на някое бебче появили ли са му се крусти по главата и как се борите с тях? задължително ли е да се мажат със зехтин или може с друго мазило, да речем бебешко олио?
Пресияна има доста коса и това омазняване не ми харесва, но ако няма друг начин...трябва да се преборим с коричките.

хайде, ние излизаме, че току-виж пак завали

# 221
Кате, Иван също 3 - 4 седмици се буди в 4 да яде - за това време изпи една водоноска вода  Joy ама аз тъпо и упорито отказвах да го храня и вече 2 нощи спи сам до 6 сутрин - май трябва да е по-упорит човек, че "да се научи". Вече имах чувството, че до пубертета ще си се буди ама явно вече му стана ясно, че с мен на глава няма да излезе  hahaha. През деня яде както и преди, когато беше на 8 хранения - тоест средно по 120 мл на хранене и най-интересното е, че си наддава на тегло както и когато беше на 8*120мл. Явно двете хранения, които му премахнах са отивали изцяло в памперса под една или друга форма, а организма му си черпи всичко необходимо от 6*120. Надявам се да не си остана само с 2те спокойни нощи, ама аз няма да се откажа...
Безмерна - За крустите - нашата лекарка препоръчва мазане със зехтин или олио половин час преди къпане, след това натриване на сода за хляб с памуче. Изчаква се половин час и се къпе. Това нещо може да се прави през ден-два. При нас положението се подобри, но не мога да кажа че се е оправило... Дано при вас да помогне...

# 222
  • София
Здравейте,мами! Hug
Да се отчетем-днес бяхме на консултация,сега сме 7кг. и 63см. високи.Биха ни най-накрая и Пентаксима,малкия изобщо не разбра какво става-не каза "гък" и даже се смееше на лекарката,която пляскаше с ръце зада му отвлича вниманието.За сега освен,че е по-сънлив,други странични реакции няма.Дани си се храни и през ноща,но аз вече свикнах,поне за сега няма да се опитвам да го отучвам,то няма и да мога защото той вода не пие,нито приема биберон-залъгалка,изцяло е на кърма.Педито ми каза да започна да му давам сокче от черешки докато има и мисля утре да пробвам да му дам една лъжичка,ако не му хареса няма да го насилвам.

# 223

Ели аз винаги съм искала близнаци.Няколко дни преди сватбата ни срещам една позната бременна с близнаци и почвам да я подкупвам като теб да ми даде едни "гащи на мъжа си" Mr. Green,може и от там да сме прехванали,месец след това тя роди не близнаци а тризна4ки baby_neutral baby_neutral baby_neutral това в кръга на майтапа де Mr. GreenИначе свекървами е имала сестри близначки.Мисля че от там идват,а и в двата рода има близнаци но не по пряка линия.
Мерси на всички за комплиментите Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes
Да ви се оплача,сутринта в 6 се събудих не с бучка а с буца в гърдата #CrazyВерно съм голяма крава,щом кърмя две деца и успявам и бучки да хвана.След два часа и половина мъки,наЙ-накрая я разнесох с помоща на горещ душ,масаж и помпата.

# 224
Цитат
да ми даде едни "гащи на мъжа си" ,може и от там да сме прехванали,месец след това тя роди не близнаци а тризна4ки    това в
Хайде,давай!Но без шегички Joy!
Честно да си кажа,нямам на идея дали бих се справила с близнаци,но отстрани,гледкатаж е прекрасна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт