Център за асистирана репродукция (ЦАР) - тема 30

• 72 045
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте! Имам въпрос - при взета вече заповед през юли,не е използвана още, каква е процедурата за смяна на клиниката и проблем ли е, брои ли се опита ...
Налага се, поради други здравословни причини, да изчакам с опита, но през това време се замислям и за смяна на клиниката ...
Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 511
Здравейте! Имам въпрос - при взета вече заповед през юли,не е използвана още, каква е процедурата за смяна на клиниката и проблем ли е, брои ли се опита ...
Налага се, поради други здравословни причини, да изчакам с опита, но през това време се замислям и за смяна на клиниката ...

Със сигурност не ти се брои за изчерпан опита. Дано някое от момичетата се включи с разяснение относно смяната на клиника, наскоро имаше такъв случай и мисля, че  стана много бързо. Ако не ти се чака някой да пише можеш  сама да се върнеш няколко страници назад в темата и да прочетеш.

Някой беше казал, че се очаква свикването на комисия до края на месеца? Може ли да се очаква наистина да се осъществи според вас  и да одобрят молби за вземане през Октомври?

# 512

Аз сменях клиника. Няма никакъв проблем. Просто заповедта се издава със стара дата - датата на първата ти заповед. Най-важното което трябва да направиш е първо да вземеш удостоверение от новата клиника,че те поемат като пациент. От там нататък са декларации от сайта на ЦАР и молба.

# 513
  • Бургас
Попълваш заявление, декларация за липса на промяна на обстоятелствата и декларация в свободен текст, че не си използвала финансирането, заедно с оригинала на заповедта се праща с куриер във Фонда, като приложиш и документ от новата клиника. Моята смяна, стана за 1 седмица, преиздадоха ми заповедта.

# 514
Много Ви благодаря Flowers Bouquet
А трябва ли да взимам някакви документи от старата клиника или направо говоря с новата дали ще ме приемат като пациент Flowers Four Leaf Clover

# 515
Документи като изследвания е хубаво да си вземеш. Аз нито съм взимала (защото от всички имах копие при мен) ,нито съм уведомявала. Направо с новата клиника:)

# 516
Аз си мисля, че ако вървят по 400 номера и до 31ви август са 41600-до края на септември 42000,до края на октомври-42400, до края на ноември ще са стигнали до 42800 и през декември ще са минали 43000.

# 517
  • Varna
Може и да ги увеличат, нищо не се знае.Все пак сега е лято Никъде не е утвърдена че ще раздават по 400 неременно Wink

# 518
Може и да ги увеличат, нищо не се знае.Все пак сега е лято Никъде не е утвърдена че ще раздават по 400 неременно Wink
И аз на това се надявам. Ние сме малко над 42 800, но така или иначе няма да започнем декември, така че май няма смисъл да бързам...

# 519
Момичета, може да ми е тъпичък въпроса, но все пак може ли едно разяснение по него. Гледам, че пишете, че може да се отложи вземането на заповедта с три месеца. Поради каква причина се отлага вземането на заповедта (освен ако жената не е бременна, то е ясно защо)? И дали правилно съм разбрала, че след връчването на заповедта жената може да влезе в процедура в срок до 1 календарна година?

# 520
За отлагането не даваш обяснения. Казваш,че просто искаш да я отложиш.
Може да ти предстои преглед в нова клиника,може да ти предстои ЗЕТ,може да си след интервенция,може просто да не искаш сега да правиш опит,при всеки е различно.
Да,след като я вземеш имаш 1 година да започнеш процедура.

# 521
Доктора ми е в тежко здравословно състояние, а надеждата ми е само в него. Та май ще обсъдя въпроса първо с акушерката му и след това, при евентуално одобрение, ще се взема заповедта.
Благодаря за отговора. Чакам одобрението и тогава ще дискутираме на местна почва.

# 522
Ъпдейтнаха сайта. 42816, подадени документи на 13.08 вече се разглежда от комисията.

# 523
И нашият статус е сменен на "разглежда се от комисия". Успех, момичета! 😊

# 524
  • София
Юпиииии, одобрена съм Grinning

Общи условия

Активация на акаунт