АГ клиника Селена-18

• 112 297
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Привет, момичета, може ли мнение за анестезиолог при планово секцио за спинална упойка?
Кой сложи вашата упойка и как се чувствахте след това?

# 436
Може ли да споделите мнения за доктор Петрова? Смятам да се следя при нея и по каса и по фонд, а сигурно и да раждам при нея.
Четох частични мнения, ще се радвам да споделите.

На 7 ноември родих секцио при д-р Петрова. Тя ми следеше бременността от самото начало. Мога да кажа само хубави неща за нея. Обръща достатъчно внимание по време на прегледите, обяснява, успокоява. Много е позитивна и те кара да се чувстваш спокойна. По здравна каса се полага ехограф почти всеки месец, ако не - пита те дали искаш срещу заплащане да те прегледа. Пуска всички изследвания с направление и то навреме. Ако има съмнения за нещо, назначава допълнителни изследвания, не претупва нещата. Отговаря винаги по телефона, ако имаш въпроси или оплаквания. За раждането... аз бях планово секцио без медицински причини. Опита се да ме разубеди, т.е ЗА нормално раждане е, няма да направи секцио, ако не искаш. Мен не успя да разубеди. Родих със секцио и много се радвам за избора си. Освен д-р Петрова, останах много доволна от целия екип по време на раждането. Съжалявам само, че не запомних името на анестезиолога, който беше изключително внимателен и правеше всичко възможно за спокойствието и комфорта ми. Ако имаш въпроси, може да ми пишеш на лични. Тъй като съм със съвсем скорошни впечатления, мога да бъда полезна.

# 437
Аз следя бременността си при д-р Красимира Чалова, частната и практика е в МЦ "Амалиеви". Доколкото знам работи от почти година и в Селена, където изражда. Но май никой тук не е споменал името и. Някаква информация за нея имате ли?
П.П.
Ето това е тя

https://www.credoweb.bg/profile/4293/d-r-krasimira-chalova/about?tab=

Когато постъпих да раждам (ден преди планово секцио), д-р Чалова беше дежурна. Приеха ме по-рано, защото не усещах движенията на бебчо. Мила и внимателна е, но само не разбрах как на почти 4-килограмово момченце, може да каже, че " чакаме мома". 😁 Представете си изражението на таткото, който в този момент присъстваше на прегледа. Това разбира се не означава, че не е добър лекар. Лично аз, обаче, бих се доверила за раждане на по-опитен лекар с по-дългогодишен стаж.

# 438
Може ли номера на д-р Петрова?

# 439
Аз следя бременността си при д-р Красимира Чалова, частната и практика е в МЦ "Амалиеви". Доколкото знам работи от почти година и в Селена, където изражда. Но май никой тук не е споменал името и. Някаква информация за нея имате ли?
П.П.
Ето това е тя

https://www.credoweb.bg/profile/4293/d-r-krasimira-chalova/about?tab=

Привет и от мен! За д-р Чалова мога да изкажа само позитиви. Обичам я тази Жена! Тя ми следеше бременността и раждането ми беше при нея. Направи ми раждането мечта. 10 пъти още мога да родя при нея. Почти през цялото време беше до мен в предродилна, питаше ме как съм, силна ли е болката, как да застана, какво да правя... При нея се чувствам спокойна, а това е от най-голямо значение при раждането. Не съм си помисляла, че мога да раждам при друг АГ. По време на самото раждане ми помагаше много. Почти нямах сила вече и след всеки напън тя отиваше до мивката, мокреше си ръцете и след това ми галеше лицето. Не съм очаквала, че мога да получа толкова грижа и внимание от лекар. След раждането идваше да ме види в стаята, а ако нямаше възможност идваше д-р Амалиев или си пишехме с нея. Цял живот ще съм благодарна на д-р Чалова.
П.П. А да не Ви казвам след епизиотомията и шиенето колко красива ме е направила отдолу 😁

# 440
Здравейте дами! Не видях скоро да е обсъждано, но ако все пак е - моля да ме извините. Опитвам се да се свържа вече втори ден с родилно отделение за информация относно секцио, което ми предстои, но нещо не успявам. Може ли някой да ми каже, какви документи трябва да нося, тъй като съм от Бургас и с приятеля ми нямаме брак. А за самото раждане, изследванията, кръвна група и направление за раждане ли ми трябва само? Благодаря Ви предварително!

# 441
Изследванията трябва да са валидни. За ХИВ и хепатит - шест месеца, кръвна картина и микробиология трябва да са до две седмици преди секциото. Носиш копие от всички други изследвания, които са ти правени през бременността. Знаеш си за кръвната група. Носиш и направлението за хоспитализация, което ти е издал следящия те АГ по здравна каса. Преди секцио трябва да направиш и консултация с анестезиолог, не знам как го предвиждаш във времето.
Обади се на телефона на регистратурата, телефонна централа е и ще те свържат да разговаряш с когото трябва.
Не забравяйте личните карти, както твоята, така и на бащата на бебето. Някои момичета подготвят нотариално заверени декларации, ако детето ще бъде припознато от бащата, но той няма възможност да присъства лично. Пожелавам ти леко раждане и най-вече, бързо възстановяване. Успех!

# 442
Здравейте дами! Не видях скоро да е обсъждано, но ако все пак е - моля да ме извините. Опитвам се да се свържа вече втори ден с родилно отделение за информация относно секцио, което ми предстои, но нещо не успявам. Може ли някой да ми каже, какви документи трябва да нося, тъй като съм от Бургас и с приятеля ми нямаме брак. А за самото раждане, изследванията, кръвна група и направление за раждане ли ми трябва само? Благодаря Ви предварително!

Здравейте! Трябва да носите лична карта, направление 2бр., амбулаторен лист 2бр., амбулаторен картон, кръвна група и всички изследвания, правени Ви през бременността. Аз раждах нормално и ми казаха, че микробиологията важи 7 или 10 дни (не си спомням точно), но ако нещо е изтекло ще ми го направят на място. В случая на мен микробиологията, тъй като нямаше как да ходя всяка седмица за секрет нато не се знае кога ще родя. Леко раждане, здраво бебче и бързо възстановяване.
П.П. За престоя в болницата искат да си носиш само чехли и тоалетни принадлежности. Аз помъкнах цял куфар и ме попитаха дали няма да оставам един месец 😁.

# 443
Благодаря за бързите и изчерпателни отговори, дами! Нека прекрасните пожелания ви се връщат! Heart

# 444
Момичета, в лабораторията могат ли да се пускат изследвания по здравна каса? Благодаря 😊

# 445
Момичета, в лабораторията могат ли да се пускат изследвания по здравна каса? Благодаря 😊
Може👍

# 446
toronto_toni,
Забранила си получаването на лични съобщения, а ме питаш. Моля, оправи си настройките и ще отговоря на въпроса ти за Селена.

# 447
steli4ka s, извинявам се. Коригирах го.

# 448
Здравейте! Дали някой е запознат с това има ли пациентката право да поиска да остане в болницата както се полага 3 дни? Предния път ме изписаха на втория ден и не обърнаха внимание, че имам проблем. Та имам ли право да настоявам да остана?

# 449
Е как на втория ден, това означава раждаш днес и утре те изписват. Ако си имала две нощувки в болницата след раждането, то тогава си изписана на третия ден.

Общи условия

Активация на акаунт