УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 26

• 4 094
  • 86
  •   1
Отговори
Линк към предишната тема

АГ СЕЛЕНА

Екип

Онлайн проверка на резултати

Ценоразпис

✅В настоящия момент много лекари водят женска консултация по ЗК.

✅Необходими са следните документи и изследвания при постъпване за раждане:

* лична карта
* направление за хоспитализация
* картонче с кръвната група /или изследване от лаборатория с подпис и мокър печат/
* копия от други кръвни изследвания, направени по време на бременността
* лична амбулаторна карта - служи за издаването на болничния лист - не е задължителна
* изследване за Хепатит Б - валидност 6 месеца
*изследване за Васерман - валидност 6 месеца
* изследване за Спин - валидност 6 месеца
* изследване на влагалищен секрет - валидност 2 седмици

✅В случай, че нямате актуални изследвания за Хепатит Б, Васерман и Спин, същите ще ви бъдат направени в момента на постъпване и трябва да заплатите по ценоразпис на болницата.

✅Какво е необходимо да носите в болницата, когато постъпвате за раждане:
* чехли, чорапи, гащи, четка и паста за зъби, душгел, шампоан, гребен или четка, ластик за коса /ако косата Ви е дълга/, зарядно за телефон, сешоар, крем за зърна Лансилох или подобен.

✅Какво влиза в цената на раждането:

👩🏼за майката - превръзки /различни размери/, нощници, халат, хавлия, обезболяващи, ръчна помпа за кърма, /която обаче е само една на етажа и има моменти, когато не стига/, храна три пъти на ден, минерална вода, която може да си наливате от диспенъсър в коридора, консултация с психолог, раздвижване от рехалибитатор /при секцио/, показване как се къпе и сменя памперс на новороденото, съвети и помощ за кърмене.

👶🏻  за бебето - адаптирано мляко /ако майката няма кърма или желае/, дрешки за престоя в болницата, одеалце, лигавник, беберон, шапка, памперси, мокри кърпи.

✅По желание и срещу заплащане, може да се направи ортопедичен преглед на новороденото от д-р Янакиев.

✅За актуални цени за раждане /нормално или секцио/, Ви съветвам да се обръщате към Регистратурата на АГ Селена.

💕Успех на всички бъдещи майки! 💕

# 1
  • Сливен
Както преди наколко дни  разговарах с моя позната - "ето за това дойдох в Пловдив да родя". От Сливен съм и именно, защото знам как стоят нещата в болницата, предпочетох секциото да е в СЕЛЕНА.
Както няколко пъти съм писала - правих 3 ФМ в болница, защото бях забременяла Инвитро. Искам да попитам тези от вас, които са забременели по нормален начин, на 2 или 3 ФМ ходихте?

# 2
Момичета, предстои ми раждане в Селена, но никъде не видях цена за раждане по кп, а само на раждане не по кп което ме притесни, че е  3.600

# 3
  • Сливен
2300лева, а когато НЕ си осигурена - тогава 3600лева

# 4
Преди седмици бях в Селена, за да си оставя документите за планово секцио и ми казаха, че цената е 2400 лв. Ако имате допълнително здравноосигуряване могат да ви издадат фактура и работодателя да възстанови част от сумата.
Момичета, предстои ми раждане в Селена, но никъде не видях цена за раждане по кп, а само на раждане не по кп което ме притесни, че е  3.600

# 5
От този година за здравно осигурена е 2 400 лв .

# 6
  • Сливен
Със 100лева с вдигнали цената?🙄 Като гледам, всяка година в началото, вдигат със толкова.

# 7

А, колко се заплаща консултация по кърмене и дали сте доволни?

# 8
  • Сливен
Не се заплаща. Има си телефон в стаята, от който се звъни на - "Детска стая", "акушерки" и "консултанти по кърмене". Влиза си в цената, като жените са две - една по-млада и една по-възрастна.

# 9
  • до най-прекрасния мъж

А, колко се заплаща консултация по кърмене и дали сте доволни?
Не се заплаща. Консултантката минава всеки ден и показва как да се слага детето на гърда. Аз не съм особено доволна, при мен не се получи, може и да е специфика някаква в моята анатомия. Когато аз раждах, беше само Запрянова, възрастна ми се видя.

# 10
  • Сливен
Така е - всеки ден минават, дори в денят на изписването, пак помолих да ми покажат. То и при мен не се получи за жалост,макар че съм с доста едър бюст.. 🙄

# 11
  • до най-прекрасния мъж
Така е - всеки ден минават, дори в денят на изписването, пак помолих да ми покажат. То и при мен не се получи за жалост,макар че съм с доста едър бюст.. 🙄
Аз съм също доста пищна, но пред дни бях на профилактичен ехограф и докторката ми каза, че нямам особено развити жлези. Питах изрично, понеже исках много да кърмя, но не се получи изобщо и ми беше любопитно каква е причината. Така че, едър бюст не е равно на много кърма.

# 12
  • Сливен
Определено, уверих се и аз, макар да не съм ходила на профилактичен ехограф.

# 13
Момичета, сърдечно благодаря за споделената информация относно кърменето!

# 14
Аз имах запушен канал 10 дни след раждането и по спешност ходих до моя АГ да ми изпише антибиотик, след което ме прати при консултанта по кърмене. Останах изключително доволна от съветите и насоките и не се наложи спиране на кърмата, какъвто вариант имаше. Учудващо за мен, не ми взеха пари за прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт