Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 3

• 81 330
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Сиси, и аз му вярвам на доктора, като знам колко неща ми е спестил където в България щяха да ми направят и да си експериментират с мен... изчакай да видиш какво ще те посъветва.
А салпингитът не се ли вижда на ехограф? това е възпаление на маточните тръби и би трябвало да е видимо... а и възпалението си има и съответните кръвни изменения ЦРП, левкоцити...
Уф, дано да е само фалшива тревога...
Пиши какво е станало, защото ще те мисля!

# 76
Благодаря ти много, Dundiu86! Hug
Честно казано, нямам голям спомен какво ми каза точно докторът,
бях притеснена и мислех само за фоликула.
Като се вглъбя понякога, не чувам много какво ми говорят. Grinning
Имам спомен, че д-р Карликая, както гледаше фоликула,
изведнъж се втренчи странно в монитора и с по-притеснена физиономия
започна да ми натиска корема от ляво, няколко пъти.
Бях с Хюсние този път, много е любезна, тя ми обяснява какво казва докторът,
но такава диагноза не чух, за нещо като киста съм запомнила,
един бог знае какво ми е казал, аз нали си мисля за фоликула,
на другото хич не обърнах внимание. Grinning
Тогава не ме заболя, като ми натисна яйчника отгоре,
обаче днес ме заболя, лекарката каза, че се напипва, но не се вижда на ехографа.
Тя ме познава много добре, ходя при нея от години, доволна съм била досега.
Не ми изписа нищо, не ми и каза, на листа с диагнозата видях, че така е написала,
на мен ми каза, че има някакво възпаление на левия яйчник и е уголемен, подут.
Дано не е салпингит. Преди много години имах зверско възпаление на левия яйчник.
И като ме духне малко вятърът, ме заболява.

# 77
Сиси, първо искам да ти благодаря от сърце за насоката към д-р Хинев. Прекрасен човек, обяснява всичко, много ти благодаря ❤ Вече рядко попадам на такива лекари, дори и в частната сфера.
За фоликулите и аз като Дунди мисля, че този месец май не е твоя, наистина бавничко растат. За това възпаление потърси и второ мнение, задължително.
На една приятелка тук във Варна и видяха голям киста, а лекаря й в Сф каза че няма нищо такова, най- вероятно лекарката тук е объркала жълтото тяло с киста...
Стискам ти палци, Сиси ❤

# 78
Aby, благодаря ти! Hug
Много се радвам, че си останала доволна от доктора.
Посещавам го от 13 години, беше ми препоръчан той и д-р Славов,
от позната, болна от рак. Първо отидох при д-р Славов, който също е добър,
но се прехвърлих при д-р Хинев, защото повече ми допадна.
Така се случва, че през годините, все отивам в бившата окръжна болница,
там има огромна опашка и за 1 час докторът няма много време да обяснява,
но отделя нужното време и внимание, за да ме прегледа обстойно.
Досега каквото ми е казал, не е сбъркал, дори без ехография.
Във Варна се броят на пръсти, и то на едната ръка, лекарите, на които се доверявам,
той е един от тях. Вчера почти веднага ми отговори Фатме.
Докторът го няма, днес се връща, ще му предаде.
Аз мисля, че е обикновено възпаление, изстинах и по пътищата.
Едва ли е салпингит, ако д-р Карликая имаше такива съмнения,
щеше да ми изпише нещо, въпросната лекарка също.
Не знам, ще видим, чакам отговор от Фатме.
Много късмет ти желая! Flowers Four Leaf Clover
Стискам ти силно палци този път да се получат нещата! Hug

# 79
Благодаря Сиси 💛

# 80
Здравейте момичета, мина и моя първи преглед при др карликая.доктора беше мн сдържан каза че има шанс с партньора ми само 5 % и видя 1 фуликул на прегледа,каза да избирам да дойда сега в сряда или четвъртък да се проследи и извади и това ще ми струва около 1700 евро на естествен и после др месец 2400 евро с лека стимулация.посъветва ме да действаме веднага.трябва мн бързо да се организирам. Не ми се пътува сама с колата може ли малко инфо с кои автобуси и как пътувате до болницата

# 81
Ама защо сама? Щом ще правиш пункция, партньора ти трябва да е с теб, за да даде материал в същия ден. Пътуваме с Метро до Байрямпаша (автогара Есенлер). После хващаш метрото от автогарата посока Yenikapi, където се прекачваш на другата линия и слизаш на спирка Osmanbey. Имаш още 10 мин ходене до клиниката от там

# 82
Здравей, vibe! Hug
Не се притеснявай от процента, който ви е дал докторът, аз съм и с по-малък процент от твоя,
но с упоритост и добро желание от двете страни, постигнахме напредък.
Аз също съм само с 1 фоликул винаги, нещата се случват много трудно и бавно при мен,
защото и годинките са ми множко, но шанс винаги има, стига да не се отказваш!
Сигурна съм, че докторът ще направи всичко по силите си, за да ти помогне!
Дес вече те е посъветвала за пътуването, ще добавя, че трябва да си купиш карта - Истанбулкарт,
и да я заредиш. Купува се от лавки, където продават вестници, както и от метростанциите.
Успех! Стискам ти силно палци! Hug
Дес, съжалявам, че и втората стимулация не се е развила по най-добрия начин! Confused
Не се отчайвай! Нищо не се знае все още, в крайна сметка.
Дано следващия път да бъде по-успешна! Късмет, миличка! Hug
Аз съм със силно възпаление на яйчника.
Пия няколко лекарства. Ще правя задължително ЦС преди ЗЕТ,
каза докторът.
Dundiu86, забравих да ти кажа, че възпалението, както и тръбите,
не се виждат на ехограф, само може да се напипа при преглед с ръка.
Само на ЦС се виждат добре тръбите, има и други методи,
но те не са толкова надеждни и сигурни.
Успех желая на всички ви, момичета! Hug

# 83
Момичета, само някакви негативи напоследък Sad хайде да свършва вече тази серия...
Vibe, искрено ти пожелавам да изненадаш себе си и доктора с по-големи проценти от първоначалните Simple Smile
Des, миличка, направо не знам какво да ти каже, освен че се надявам да се получат нещата вече и при теб.
Дали пък не трябва да потърсиш и друго мнение или подход... не че се съмнявам в доктора, но в крайна сметка ние сме важни и трябва да сме сигурни в избора си...
Sisi, много неприятно е това възпаление, знае ли се какво го е причинило? може ли да е от стимулациите? Желая ти бързо възстановяване!

# 84
Благодаря, Dundiu86! Hug
Не, няма нищо общо със стимулациите.
Понеже досега са ми казвали само възпаление, а не салпингит, малко се обърках,
защото четох различно инфо в нета, върнах се отново за коментар при гинеколожката ми във Варна,
ходя при нея от дълги години, тя е запозната с проблемите ми, имам досие при нея.
Обясни ми, че грешно съм го изтълкувала, просто е възпаление на яйчника и тръбата,
а аз си имам предистория.
Преди 17 години от силна настинка получих зверско възпаление,
не можех да вървя, влачи ме месеци наред, след това ми казаха,
че има леки сраствания на тръбата от последствията,
но мислят, че не е за операция на този етап и тръбата не е запушена,
но се отделял някакъв секрет, който постепенно можел да я запуши.
Остана някак си недоизлекувано и стана хронично.
Когато бях в Турция нямах болки, започнаха да се засилват
с всеки изминал ден след това.
Докторът тогава натиска много пъти левия яйчник, но не ме заболя.
Аз и не му споменах за този проблем, защото не се сетих в първия момент.
Описах му после всичко подробно, каза да си пия лекарствата,
другият проблем ще го решим, като му дойде времето.

# 85
Des_123,идеята на доктора беше да дойда в четвъртък и да види дали фуликула се развива и ако вс е наред да отидем в събота с партньора за пункция тс на 10ден.Аз се обадих на Фатме да попита доктора не е ли по добре направо в събота и двамата така и така се стреля на сляпо ако има има ако не ще ми изпише ппотивозачатъчни

# 86
Des_123,идеята на доктора беше да дойда в четвъртък и да види дали фуликула се развива и ако вс е наред да отидем в събота с партньора за пункция тс на 10ден.Аз се обадих на Фатме да попита доктора не е ли по добре направо в събота и двамата така и така се стреля на сляпо ако има има ако не ще ми изпише ппотивозачатъчни
Трябва да се проследят фоликулите, тогава ще разбере докторът дали ще има пункция.
Не е на сляпо, по развитието на ф. - ще стане ясно. Сега няма как да се разбере.
Трудничко е на ЕЦ,  аз с месеци се следя, трябва да имаш търпение и воля, за да се получат нещата.
Докторът е много търпелив, за което съм му много благодарна,
не на всеки му се занимава с такъв тип пациенти.
Успех! Hug

# 87
Sisi345 тс ти смяташ че е по добре да отида първо сама в четвъртък ли? Той бие ли блокиращи инж като в бг

# 88
Момичета, само някакви негативи напоследък Sad хайде да свършва вече тази серия...
Vibe, искрено ти пожелавам да изненадаш себе си и доктора с по-големи проценти от първоначалните Simple Smile
Des, миличка, направо не знам какво да ти каже, освен че се надявам да се получат нещата вече и при теб.
Дали пък не трябва да потърсиш и друго мнение или подход... не че се съмнявам в доктора, но в крайна сметка ние сме важни и трябва да сме сигурни в избора си...
Sisi, много неприятно е това възпаление, знае ли се какво го е причинило? може ли да е от стимулациите? Желая ти бързо възстановяване!

Ми какво да му търся повече на подхода - Карлъкая ми предлага различни протоколи, пробва различни неща. Не вярвам, че ако ида другаде, ще ми кажат ей това направи и ще стане. Просто истината е, че си стрелят в тъмното и търсят да напипат правилното решение, което отнема време. Ще направя още една стимулация с Карлъкая и може би наистина ще пробвам друго (сигурно Мемориал). Но тръгна ли по други доктори, ще се изнервя още повече и направо не знам какво да направя.

# 89
Дес, ако питаш мен, като си започнала една работа на едно място,
остани там до последно, ако нищо не се получи, тогава смени клиниката.
Нищо, че ембрионът не е топ качество, пак може да се получи бременност.
Наистина трябва да се приложат различни протоколи,
за да се разбере какво ще проработи при даден пациент,
всеки организъм различно реагира,
никой лекар не може да знае точно как ще се развият нещата.
При мен е по същия начин. Става бавно и трудно, изисква време и търпение.
Не се товари излишно с много емоции, аз те разбирам напълно,
защото и аз съм като теб, ама започнах да не си го слагам толкова на сърце.
Всичко е в психиката ни, зависи от кой ъгъл ще погледнем на проблема.
Възприемам го все едно отивам на екскурзия, а не на процедура.
Наслаждавам се на Истанбул и не мисля за опита.
Даже вкъщи битовизмите ме изнервят повече от този проблем,
колкото и странно да звучи. Просто се абстрахирах от всичко.
Не се отказвай! Рано или късно ще се получат нещата!
Късмет, миличка! Hug Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт