Частна клиника на д-р. Мазнейкова.

• 261 363
  • 998
  •   1
Отговори
# 615
Познатата ми от Труд беше там, каза че са им свили крилата, защото гн. Мазнейков е посетил кабинета на зам.шефката на вестника преди дни, с пликче и добри намерения ..И след тръгването му е последвала заповед по случая да не се пише или само сухо и обективно, когато не може да се пропусне, и то без да се дава страна на потърпевшите....Така или иначе, тя е уникален човек и ще помага с каквото може на Христо.
Такива са лайната в медийната система, и не само там........за съжаление.
А защо според теб,когато Мазнейкова обяви,че ще даде пресконференция пред медиите за случая и насрочи дата дори,се явиха точно трима журналисти?Нима медиите не се интересуват от мнението на другата страна?Нима пресконференцията не е достатъчна сензация за тях?Единствената клиника,осмелила се да даде извление за случая и никой да не се заинтересува?Мдааа.....някой плаща,но кой ли????????

# 616
nadeto7, ти наистина ли питаш защо и не знаеш? Ами на всчики медии и техни представители е ясно, че тя е виновна, те имат достъп до широк спектър от информация, както вярвам знаеш. Последните, които имат интерес да плащат са медиите(това в отговор на въпроса ти -нпкой плаща, ама кой?!), това е смешно:) За съжаление, обаче, тук няма такова животно като свобода на словото, заяото ако си приятел на Бойко си приятел на Тошо, ако си в друг цвят боя - насреща ти е Блъсков и т.н... А ако нямаш приятели из "върхушките" и си просто поредния опечален от загубата на близък и любим, гражаданин - кучета те яли...
И какво значи пресконференция и съгласила се да даде?! Тя да не е богопомазана, длъжна е да отговаря за постъпките си, а не да се крие като палестинец в повечето случаи, когато се домогват до нея близки и жутрналисти, включително и онзи ден - когато отпред я чакаха доста хора, останали без отговор.....
Вчера съседка роди там, в 9-ти месец, бебето е закарано в 1-ва градска...
По въпроса за тропическата треска - още едно светило - доцент Никола Василев е измислил диагнозата, срещу поощрение, разбира се. И да - това също не е тайна за искащите да знаят истината журналисти, но какво от това?! Казва ти го доверен човек (министър), но те предупреждава да не се официализира и че няма да го потвърди официално, ако го попитат от друго място.
МОга още много да пиша за "истините" и плащачите, но не това е темата....
И все пак - трябва и вярвам, че има начин да се спре тази гнус, но вероятно няма да е лесно, защото изначално сме за геноцит. Не гражданско общество, а стадо..........."овце" Съжалявам за дългото излияние

# 617
Ами на всчики медии и техни представители е ясно, че тя е виновна, те имат достъп до широк спектър от информация, както вярвам знаеш.
ShockedНа мен,като лекар-специалист не ми е ясно,как така на вас и на медиите са ясни тези неща????Един уважаващ себе си журналист е длъжен да представи дадена информация преди всичко безпристрастно и да даде свободата и на двете страни да се изкажат по даден въпрос.Далеч съм от мисълта,че медиите плащат за нещо,точно обратното....дадени са им пари да не се явят на тази пресконференция,проблемът продължава да се разглежда едностранчиво ,целта на този организиран протест е НЕ да излезе истината на яве,а да се срине имиджа на една частна клиника.Защото на въпросите,които бяха зададени в Петицията има експерти,които трябва да отговорят и те НЕ се намират на бул.България,а в МЗ.И...между другото аз познавам д-р Мария Лекова и това НЕ беше жената излъчена в репортажа на БНТ.Поредната журналистическа грешка или какво????
А къде в поста ми видя да съм употребила думата "съгласила се"???Да .чувства се длъжна и иска да даде обяснение за действията си,но явно някому е по-изгодно тя да остане виновна....Прочети отвореното й писмо,има доста въпроси,над които си струва да се замислиш....

# 618
Протестът беше пред болницата,защото за нас пострадалите тя има вина!Вие бихте ли си задала вапроса защо случаите за толкова много?Всичките са консултирани лично от Др Мазнейкова.Моля запознайте се хубаво с фактите.Вие сте специалист аз не съм.

# 619
Prilagam 4ast ot statiqta vuv vestnik "Trud" ot 24 jli 2009 g. ".......доц. Николай Доганов (той оперира два пъти Запряна и отстрани инфектираната й матка) доцентът от “Майчин дом” заяви пред “Труд”: “Това е гинекологично неграмотна докторка! Вместо да дойде и да ни целува ръцете, дето сме я учили... Но за съжаление не сме я научили! Тя сама не може да извади една матка. Лично аз знам за два такива случая - едната жена почина...”".

V predvid na tova, 4e lekarite sa gildiq, koito mnogo mnogo rqdko ska4at edin sre6tu drug tova izkazvane na d-r Nikolai Doganov dulboko me vpe4atli. Taka trqbva - da se kazva istinata i da ne se prikriva, dori i da e gre6ka ot kolega.

Mili bg doktori trqbva da se zamislite kude ostavihte onova, zaradi koeto ste stanali takiva. Molq Vi nedeite da rabotite po smetka, a po du6a i po prizvanie. Dai boje skoro da ne 4etem po vestnicite za momi4eta zdravi i pravi,  po4inali sled broeni dni, sled kato sa rodili svoqta rojba. Neka tezi deca na Bulgariq ne budat otglejdani ot svoite babi. Neka budat 6tastlivi do svoite maiki, koito 6te gi obi4at i zakriqlt po na4in, po koito nikoi ne moje.

S muka pi6a tezi redove, tui kato i az i semeistvoto mi zagubihme 4ovek obi4an mnogo ot nas, blagodarenie na vseizvestnata doktorka.  Po4ivai v mir sestra mi.

# 620
Човек сам избира на какво да вярва...щом сте решили да вярвате на пресата....ваш избор.Аз вярвам на познанията си и на заключението на патоанатомите от ВМА,където е починала Запряна.Аз знам директната причина за смъртта й,и незнам от какво е била болна.Директната причина за смъртта й не е в Света София.Защо от Майчин дом не дадоха изявление пред обществото,защо са махнали матката?Какви са им  "късните " индикации?Необходимо ли е било това?След като е инфектирана матката,кой е бактериалният причинител,който са изолирали?/защо ли няма такъв?/Защо при една инфекция махаш матка,а оставяш яйчник....реже се до здраво....?И дали въобще е имало инфекция?Всички тези въпроси мазнейкова ги е поставила в отвореното писмо,но не четете....Отговорът е скрит между редовете.Заслепени сте и не виждате истината.Не сте обективни просто,водени от лични чувства,предубеждения и незнание...

# 621
Защо при една инфекция махаш матка,а оставяш яйчник....реже се до здраво....?

Изобщо не е задължително да се премахнат и яйчниците. Peace

# 622
Защо при една инфекция махаш матка,а оставяш яйчник....реже се до здраво....?

Изобщо не е задължително да се премахнат и яйчниците. Peace
Е,нали всички органи са били "сварени"от "инфекцията",дори и черва.Яйчникът е бил по изключение здрав,така ли?Помислете.
Освен това ,в отвореното писмо,Мазнейкова пише за причните за смъртта и резултатите на патоанатомите:ЕТО:

"В заключение искам да кажа, че съдебномедицинската експертиза на пациентката Запряна Коледарова постановява, че смъртта се дължи на ДИК синдром, мозъчен кръвоизлив и шокови промени във всички вътрешни органи. "

Никъде не фигурира инфекция,а ДИК и шок.От какво ли?Часове преди това,Запряна е претърпяла две оперативни интервенции,с 4 литра и половина кръвозагуба.Дали пък "животоспасяващата" хистеректомия не е причината?
Поискайте обяснение де...Защо си затваряте очите пред факти и се водите като стадо овце.
Аз искрено съжалявам за това,което се случи със запрянка и не по-малко от вас искам истината да излезе. Peace

# 623
А ДИК синдромът се дължи на?
Ето на какво:
Причините за развитие на ДИК синдром могат да бъдат различни. На практика не съществува болестно състояние, усложнението от което да не може да доведе до ДИК. Някои от болестите и патологичните състояния са:

Усложнения в акушерството и гинекологията — септичен аборт, пуерперален сепсис, отлепване на плацентата, задръжка на мъртъв плод, амнионна емболия, токсикоза на бременността.
При всички видове шок.
Кръвопреливане на несъвместима или стара кръв.
Неопластични процеси — левкоза, белодробен карцином, стомашен карцином и др.
Тежки инфекции и усложенията им, водещи до сепсис - стрептококов, менингококов сепсис и др.
Масивна увреда на тъканите — травма, синдром на затрупаните, изгаряния.
Автоимунни заболявания
Аортна аневризма
Гигантски хемангиом
Отравяния с гъби
Ухапвания от отровни животни
От тук: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B … D1%86%D0%B8%D1%8F

# 624
Prilagam 4ast ot statiqta vuv vestnik "Trud" ot 24 jli 2009 g. ".......доц. Николай Доганов (той оперира два пъти Запряна и отстрани инфектираната й матка) доцентът от “Майчин дом” заяви пред “Труд”: “Това е гинекологично неграмотна докторка! Вместо да дойде и да ни целува ръцете, дето сме я учили... Но за съжаление не сме я научили! Тя сама не може да извади една матка. Лично аз знам за два такива случая - едната жена почина...”".

V predvid na tova, 4e lekarite sa gildiq, koito mnogo mnogo rqdko ska4at edin sre6tu drug tova izkazvane na d-r Nikolai Doganov dulboko me vpe4atli. Taka trqbva - da se kazva istinata i da ne se prikriva, dori i da e gre6ka ot kolega.

Mili bg doktori trqbva da se zamislite kude ostavihte onova, zaradi koeto ste stanali takiva. Molq Vi nedeite da rabotite po smetka, a po du6a i po prizvanie. Dai boje skoro da ne 4etem po vestnicite za momi4eta zdravi i pravi,  po4inali sled broeni dni, sled kato sa rodili svoqta rojba. Neka tezi deca na Bulgariq ne budat otglejdani ot svoite babi. Neka budat 6tastlivi do svoite maiki, koito 6te gi obi4at i zakriqlt po na4in, po koito nikoi ne moje.

S muka pi6a tezi redove, tui kato i az i semeistvoto mi zagubihme 4ovek obi4an mnogo ot nas, blagodarenie na vseizvestnata doktorka.  Po4ivai v mir sestra mi.

ЕТО ЧЕ ИМА И ТАКИВА ЛЕКАРИ. БЛАГОДАРИМ ИМ   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 625
ЗАЩО МАЗНЕЙКОВА Е ВИНОВНА

Преди седмица все още си мислих, че хората твърде много шумят около една лекарска грешка, та нали те се случват и тук, в Германия, в една страна славеща се с много добрите си медици.

Днес отворих сутрешния вестник и ето  - Pfutsch bei Krebs - OP, 15-Jähriger tot. (в превод  - Пфутш (немците вече си имат и специална разговорна дума за лекарска грешка!) при операция, 15-годишен мъртъв. http://www.abendzeitung.de/panorama/120985

Ще разкажа накратко, за незнаещите немски. При операция на 15-годишен пациент в крайна фаза на мозъчен тумор, хирургът инжектира 100 пъти повече от опасен медикамент. 3 часа по-късно лекарят осъзнава грешката и се опитва да я поправи. Момчето умира.

КАКВО СЕ ПРАВИ В ГЕРМАНИЯ?

В Германия лекарят знае, че ще има разследване, ще му се отнеме лиценза и той не само ще трябва да плати определено обезщетение ( същност скромна сума), но ЩЕ МУ СЕ ОТНЕМЕ ЛИЦЕНЗА ЗАВИНАГИ.
В Германия има хиляди подобни случеи (повече от 1500 годишно официално).

Но лекарят и не мисли да премълчава и да се стига до процес. Той има доблестта да си признае, да излезне пред близките и пред медиите с името и лицето си и да се извини, да разкаже какво точно е сбъркал. Не му идва през ум да обвини близките или момчето, защото е било болно.

Момчето остава мъртво, но близките знаят защо, трудно им е, но ВИЖДАТ ЧЕ ЛЕКАРЯТ ВИЖДА ГРЕШКАТА СИ И В БЪДЕЩЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ Я ПОВТОРИ.
Не му се отнема накрая лиценза, но едва ли в немската държавна болница (тук такива частни като на Мазнейкови и без това не съществуват) ще го оставят в близката година да оперира сам.

КАКВА Е ВИНАТА НА МАЗНЕЙКОВА?

Тя също прави лекарска грешка, всъщо умира човек, който за мен лично не е по-важен от момчето горе. Аз не съм лично инволвирана и в двата случея, моята майка, сестра и приятелка са живи.

КАКВА Е РАЗЛИКАТА ТОГАВА?

РАЗЛИКАТА НАЙСТИНА Е В БЪЛГАРИЯ.

Тук Мазнейкова знае, че ще и се размине. Разминало й се е и при Емилия Георгиева и при други случеи (чети тук http://bgpetition.com/Emiliq/index.html). В България може да се подкупят медиите, прокурорите, съда....В България да те осъдят за лекарска грешка практически е невъзможно. Напротив, там може ти да съдиш близките за клевета. (виж б. Монитор 22.07.09 http://www.monitor.bg/article?id=207099

КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ?

Проблемът е в това, че тя не осъзнава грешката си, напротив, обвинява други или дори близките на починалите. На майката на Емилия е казала, че дъщеря й е виновна, защото е искала да има много деца. (според разказа на сирачето Йоана Д.).

ВИНАГИ МАЗНЕЙКОВА НЕ Е ВИНОВНА.

Проблемът е в бъдещето. Ако не осъзнаеш грешката си и ако останеш безнаказан, ЩЕ Я ПОВТОРИШ. Следващата жертва е сигурна.

Така се случва и със Запряна, която издъхва от сепсис, чийто съпруг обаче не мълчи и става неудбен.(виж предаването „Горещо„ с Христо http://www.youtube.com/watch?v=mTR9AMewEk4)

Мазнейкова е виновна не като доктор. Там тя може и да е перфектна. Международно е призната и има много трудове, конгреси, членства в организации и т.н.
Но „доктор„ си остава университетска титла.

За мен Мазнейкова е виновна като ЛЕКАР, ЛЕЧИТЕЛ И КАТО ЧОВЕК. За разлика от немския си колега, тя няма доблестта да излезне пред близките и пред обществото, да разкаже за грешката си и да се разкае искренно. Тогава всеки би знаел, ЧЕ ТЯ БИ НАПРАВИЛА ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ТОВА ДА НЕ СЕ ПОВТАРЯ. НО ТЯ НЕ ГО Е НАПРАВИЛА И ПРИ ЕЛЕНА преди това. Страшното е, че е искренна и найстина не вярва, че може да направи грешка. Това се оказва смъртоносно и  сега Запряна също е мъртва.

ЧЕТИРИ ДЕЦА СА СИРАЦИ.

Ако Христо не беше говорил и се беше потопил в мъката си подобно на близките на Елена, сега аз също можеше да отида при нея, чела за трудовете й  в областта и това да се повтори.

ЕТО ТОВА Е ВИНАТА НА МАЗНЕЙКОВА. ТЯ Е В МОРАЛА, не в лекарската й грешка.

ВСЕКИ ГРЕШИ, ЗАЩОТО СМЕ ХОРА.

Всеки от нас може утре да смачка човек на улицата и да отнеме живот. Оставайки ненаказан и нямайки доблестта да си признаеш грешката, ставаш обаче опасен шофъор (1500 мъртви в България на пътищата).
 Утре пак ще убиеш, ЗАЩОТО НЕ СИ ПРОМЕНИЛ НИЩО В ПОВЕДЕНИЕТО СИ.

ТОВА Е ВИНАТА НА МАЗНЕЙКОВА!

МИСЛЕЙКИ СЕ ЗА БЕЗГРЕШНА ТЯ СТАВА ОПАСЕН ЛЕКАР.

Затова Христо не може да мълчи. Утре и аз ще легна на операционната й маса и ако ми се случи нещо, ТОЙ БИ БИЛ ТОЧНО ТОЛКОВА ВИНОВАН КАТО НЕЯ.

ПЕТ ДЕЦА БИХА БИЛИ СИРАЦИ.

Ето, и Мазнейкова и немският лекар накрая ще запазят лекарските си права и ще останат на пръв поглед ненаказани. Мазнейкова ще бъде и официално обявена за невинна. Вие обаче при кой лекар бихте отишли да се лекувате - при виновния немец или при „невинната„ Мазнейкова???

В Германия не винаги е било така. Има лекари, убили милиони еврей. Но немците са извървели много голям път докато възпитат такъв морал и създадат такава система.

КАКВО МОЖЕ ДА НАПРАВИМ НИЕ? НИЕ СМЕ ОБИКНОВЕННИ ХОРА, ДЪРЖАВАТА Е ВИНОВНА?

Ние може да променим системата, така както  немците са го направили. На тях са им трябвали 50 години за това. Всеки от нас може да направи нещо.

Нека да започнем от тук, нека „невинната„ докторка (не лекарка!!!) Мазнейкова вече няма възможност да прави грешки, защото например няма да има пациенти. Никой не може да ви задължи да ходите при нея на лекар, нито сестра ви, дъщеря ви, приятелката ви.

Предупредете ги, дискутирайте с тях, подкрепете групата на Христо във фейсбук http://www.facebook.com/group.php?gid=100746399517, разкажете във форума БгМама.

НЕ МЪЛЧЕТЕ!!!

Ако сте прокурор, депутат, съдия, тяхна близка или съпруга - говорете им, разкажете им. Няма да е лесно, но ще стане, вярвайте ми!

Ако сте лекар или експерт, не мълчете, не се оставяйте да Ви подкупят, а кажете истината.

Елате другия път на протеста пред болницата http://dnes.dir.bg/2009/07/23/news4810606.html Нека обществото се сензибилизира за подобни случеи и жертвите им да разкажат.

Тук не става дума за Мазнейкова или за „баналния случей„ Нейски или за „болната от тропическа треска„ Запряна.

ТУК СТАВА ДУМА ЗА ВАС, ВАШАТА СЪПРУГА, СЕСТРА, МАЙКА ИЛИ ПРИЯТЕЛКА.

Аз лично бих предпочела много повече една виновна Мазнейкова, отколкото една „невинна„ Мазнейкова. При виновната бих се чувствала спокойна, защото тя признава вината си и знам, че ще внимава. При невинната не бих отишла на лекар, защото ме е страх от съдбата на Запряна.

ТАКА СЕ ПРОМЕНЯ СИСТЕМАТА.
С КАКВО НЕМЦИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ НАС?

Величка Пеева

PS: горното есе не цели да оклевети или да обиди някого. Става дума за хипотетични събития, мой мисли и лично изразено мнение. Всяка прилика с действителни лица и събития са напълно случайни.

# 626
Nellina,от изброените от теб причини за ДИК,в случая най-вероятно е да се касае за инфекция и сепсис.Е,кой е причинителят на тази инфекция?Какво изолират микробиологичните изследвания?Нищо.И защо пациентката не се повлиява от тройна антибиотична терапия?И какво се случва на 5-тия ден от престоят на Запряна в М.Д,че предприемат хистеректомия?За всяка операция си има индикации.Какви са били техните?И защо не е направен кюретаж,като се съмняват за задържани плацентарни части?Всъщност какво са правили 5 дни в М.Д.?Аз имам много въпроси към доц.Доганов,на когото благодарите....

# 627
Ами задай ги, nadeto7!
И аз зададох неведнъж много въпроси, относно поведението на лекарите от "Света София", но, уви, отговор нямам...

# 628
Nellina,от изброените от теб причини за ДИК,в случая най-вероятно е да се касае за инфекция и сепсис.Е,кой е причинителят на тази инфекция?Какво изолират микробиологичните изследвания?Нищо.И защо пациентката не се повлиява от тройна антибиотична терапия?И какво се случва на 5-тия ден от престоят на Запряна в М.Д,че предприемат хистеректомия?За всяка операция си има индикации.Какви са били техните?И защо не е направен кюретаж,като се съмняват за задържани плацентарни части?Всъщност какво са правили 5 дни в М.Д.?Аз имам много въпроси към доц.Доганов,на когото благодарите....

явно си лекар, ами питай Мазнейкова, нали ти е колежка. Ама тя и без това всичко е описала в до болка познатото ни писмо http://www.mbal-sofia.com/news.php?newsid=9. Кажи ни нещо, което тя не го е казвала вече.

# 629
Ами задай ги, nadeto7!
И аз зададох неведнъж много въпроси, относно поведението на лекарите от "Света София", но, уви, отговор нямам...

какъв отговор  newsm78
чакай да се покаже някой, който е гузен на този протест http://dnes.dir.bg/2009/07/23/news4810606.html. Йоана, дъщерята на една от жертвите ми писа, че там е имало жени, явно платени от М., който са се смели на снимките на жертвите и са им се подигравали, за да ги провокират.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт