Частна клиника на д-р. Мазнейкова.

• 261 289
  • 998
  •   1
Отговори
# 660
напълно сте прави, момичета. Какво ще кажете и за случея с починалата майка от страс и притеснение, след като са я лъгали, че е бременна с урод, за да се правят ненужни процедури и да се касират парички??? Money Money Money Money Money Shocked Shocked Shocked #Crazy #Crazy #Crazy

Виолета Липчева, майка на починалата през 2005 г 29-годишна Люба Липчева се опитваше да запази спокойствие, разказвайки за смъртта на дъщеря си по времето, когато Валентина Мазнейкова е все още лекар в "Майчин дом". Люба страда от бъбречно заболяване, което следи специалист от ИСУЛ. Цялата бременност протича леко до седмия месец, когато по думите на Виолета Липчева д-р Мазнейкова вижда на ехограф "дупка в очните кухини на детето", което означавало, че детето е сляпо.
Според почернената майка и до днес все още техниката не може да постави подобна категорична диагноза по време на бременността. В резултат от притесненията бременната жена повишава нивото на креатенин, заради което д-р Мазнейкова предприема незабавно секцио. След раждането на малката Марги лекарката завежда бабата в неонатологията, където друг лекар и съобщава, че бебето е сляпо и със затворен череп, което означавало, че ще е "ненормално". Жената забранява да се съобщава каквото и било за състоянието на новороденото на родилката. Междувременно Люба Липчева получава кървене и е вкарана за втора операция, която д-р Мазнейкова обявява за успешна.
Фатален се оказва обаче фактът, че лекар от болница все пак съобщава на майката, че детето е с малформации. От шока родилката прави еклампсия, оперирана е още 3 пъти, но не оцелява. Виолета Липчева показа снимки на внучката си, която няма проблем със зрението и е напълно нормално дете.

# 661

Тромбофлебитът е много често усложнение след секцио (не че и след нормално раждане не е възможно, но е по-често след секцио!!!). Това един уважаващ себе си гинеколог не може да не го знае!!!
И ако пациент, на който му е правено секцио, дойде с такива оплаквания, какво се прави? Праща се вкъщи да си почива ли? smile3527
Тромбофлебитът е често усложнение на една бременност бих казала.При секцио се среща по-често ,от колкото след нормално раждане ,с оглед на това,че тези пациентки се раздвижват по-късно,че е работено в малкия таз.Не след всяка хирургична интервенция е необходима антитромбозна профилактика,niko-leta./отново разбирачите по медицина се изказват.../.Пациентите се разделят в рискови групи-нисък,умерен и висок риск от възможност  за венозна тромбоза.Пациент под 40 -годишна възраст,претърпял неусложнена оперативна интервенция,без допълнителни фактори,като предшестващи заболявания на съдовете и т.н. спада към пациентите с нисък риск.При тях основната профилактика се състои в ранното раздвижване....както се действа след секцио.При липса на усложнения от операцията,още вечерта пациентките са захранени и раздвижени.И за това писах,че дали ще се включи антикоагулант или не е въпрос на лекарска ПРЕЦЕНКА.За всяка терапия си има индикации.При по-възрастни родилки,при такива с наднормено тегло,при усложнения от операцията,които биха били предпоставка за по-късно раздвижване,при ре-секцио,при данни за заболявания на сърдечно-съдовата система и т.н. и т.н. мисля,че всеки един лекар БИ включил антикоагулант.
Конкретният случай трудно коментирам,защото не съм запозната....единствено от форума/а това е крайно недостатъчно като информация/ и бегли обсъждания с колеги,но доколкото знам антикоагулант Е бил включен следоперативно.
Нелина,отговорих ти къде трябва да бъде изпратен такъв пациент-на съдов хирург.Тази пациентка е лекувана в Трета градска,нали?

# 662
родилката е била под 40 години, не е имала наднормено тегло  и други здравословни проблеми. След като е имала проблем, не е била приета отново в МБАЛ Св. София, а е изпратена да си почива.
Мир на праха й.
За повече информация прочетете постингите на дъщеря й Йоана Димитрова по-горе.
За разлика от вас не съм медицинско лице, но здравият разум ми казва, че има нещо гнило.
Не казвайте пак,че държавната болница, погрижила се по-късно за родилката е била виновна. Не е сериозно.

# 663
Нелина,отговорих ти къде трябва да бъде изпратен такъв пациент-на съдов хирург.Тази пациентка е лекувана в Трета градска,нали?

Да, тази е починала в Трета градска, Запряна - във ВМИ, друга - в друга болница...Ние знаем, че при вас не се умира. Обаче не можем да не направим и връзката, че всичко тръгва от вас...
    Изобщо не мисля, че някой вече ви вярва...

При нас, в дълбоката провинция, родилките с усложнения се лекуват в АГ отделения. Ако има нужда от хематолози, интернисти, съдови хирурзи, те идват на място, при родилката. Не ходи тя при тях. Ама какво ли разбираме ние, от прованса...

Последна редакция: нд, 26 юли 2009, 16:54 от Nellina

# 664
родилката е била под 40 години, не е имала наднормено тегло  и други здравословни проблеми. След като е имала проблем, не е била приета отново в МБАЛ Св. София, а е изпратена да си почива.
Мир на праха й.
За повече информация прочетете постингите на дъщеря й Йоана Димитрова по-горе.
За разлика от вас не съм медицинско лице, но здравият разум ми казва, че има нещо гнило.
Не казвайте пак,че държавната болница, погрижила се по-късно за родилката е била виновна. Не е сериозно.
Конкретно за този случай-нищо не казвам.Постовете на Йоана не са ми достатъчни,това не е достоверна медицинска информация.Йоана,искрено съжалявам за загубата ви....това е единственото,което мога да кажа.
Има неща,които ..просто се случват....Никой от нас незнае съдбата си.
Нелина,а нима пациент със съдов проблем ,трябва да бъде приет в АГ-отделение според теб?

Ок.Благодаря,че го каза.Спирам да си губя времето тук с вас......

# 665

Да, тази е починала в Трета градска, Запряна - във ВМИ, друга - в друга болница...Ние знаем, че при вас не се умира. Обаче не можем да не направим и връзката, че всичко тръгва от вас...
Моля ви се, при Мазнейкова хора не умират, те умират заради нея, после биват изхвърляни да се оправят сами #Crazy
за да се обвинят държавните болници - гадните, с лошите хора там, който по случайност нямат средства за PR и платени хора да им пишат по форумите. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 666
вижте клипчето, неизлъчвано по медиите, качено от „комитет за защита на д-р Мазнейкова„. Забележете на коя медия е микрофона на „журналистката„.Излиза, че с данъците си плащаме за рекалама на „чудесната болница„
http://www.vbox7.com/play:2880a2f0

# 667
Нелина,а нима пациент със съдов проблем ,трябва да бъде приет в АГ-отделение според теб?

Ок.Благодаря,че го каза.Спирам да си губя времето тук с вас......

Ако съдовият проблем на пациентката се е появил до 42 ден след раждане - да, пациентката трябва да бъде приета в АГ отделение, където да я лекуват. И то да бъде приета там, където е родила!!!

# 668
на 37-мия ден, Емилия се е споминала. Пациентите на М. явно не живеят отлкова дълго.

# 669
  • София и там където не се пуши
http://www.vbox7.com/play:39c1ff61

# 670
http://www.bulpress.net/article/11171
“ИЗВАДИХА ЕДИН БУРКАН С ВЪТРЕШНОСТИ ОТ ПЛОДА, МОЖЕШЕ И АЗ ДА УМРА“,
казва Весела. По думите й имало много такива случаи, включително и на нейни близки, на които Мазнейкова е навредила.

Д-р Стоян Стоянов, зам.-министър на здравеопазването, коментира: “Запознат съм със случая на пациентката Запряна Христова. Близките й ми съобщиха за случилото се и по мое разпореждане тя беше преместена от столичната АГ болница “Майчин дом” във Военномедицинска академия.

Ведомството ни и аз лично нямаме нищо против частните болници. Но за да извършват определен вид дейност, тези здравни заведения трябва да са обезпечени с необходимите екипи. И то в продължение на 24 часа", заяви д-р Стоянов. Той е на мнение, че не може болница, в която на бял свят идват деца, да не разполага примерно с неонатолог или педиатър при раждането. “Това е абсурдно! А още по-абсурдно е после бебетата да обикалят цяла София в кувьоз, докато някоя от утвърдените АГ болници ги приеме”, каза още зам.-министърът. #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Според лекари наистина това е проблемът на частните клиники. Те не поддържат екипи на 24-часови дежурства, за да пестят пари. Според медици в случая Запряна е трябвало да бъде насочена веднага към голяма болница. "Ама за да се вземат едни 4000 лв., са го държали момичето", коментира гинеколог. newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy #Crazy

При откриването на лечебното заведение през 2006 г. д-р Мазнейкова обяснява, че в него са вложени пет милиона лв. В медицинските среди се споменават и двойно, и тройно по-големи суми. Говори се също, че болницата е задлъжняла на групировки - любители на силовите методи. Затова трябвало на всяка цена да се изкарват все повече пари. Money Money Money

# 671

Тромбофлебитът е много често усложнение след секцио (не че и след нормално раждане не е възможно, но е по-често след секцио!!!). Това един уважаващ себе си гинеколог не може да не го знае!!!
И ако пациент, на който му е правено секцио, дойде с такива оплаквания, какво се прави? Праща се вкъщи да си почива ли? smile3527
Тромбофлебитът е често усложнение на една бременност бих казала.При секцио се среща по-често ,от колкото след нормално раждане ,с оглед на това,че тези пациентки се раздвижват по-късно,че е работено в малкия таз.Не след всяка хирургична интервенция е необходима антитромбозна профилактика,niko-leta./отново разбирачите по медицина се изказват.../.Пациентите се разделят в рискови групи-нисък,умерен и висок риск от възможност  за венозна тромбоза.Пациент под 40 -годишна възраст,претърпял неусложнена оперативна интервенция,без допълнителни фактори,като предшестващи заболявания на съдовете и т.н. спада към пациентите с нисък риск.При тях основната профилактика се състои в ранното раздвижване....както се действа след секцио.При липса на усложнения от операцията,още вечерта пациентките са захранени и раздвижени.И за това писах,че дали ще се включи антикоагулант или не е въпрос на лекарска ПРЕЦЕНКА.За всяка терапия си има индикации.При по-възрастни родилки,при такива с наднормено тегло,при усложнения от операцията,които биха били предпоставка за по-късно раздвижване,при ре-секцио,при данни за заболявания на сърдечно-съдовата система и т.н. и т.н. мисля,че всеки един лекар БИ включил антикоагулант.
Конкретният случай трудно коментирам,защото не съм запозната....единствено от форума/а това е крайно недостатъчно като информация/ и бегли обсъждания с колеги,но доколкото знам антикоагулант Е бил включен следоперативно.
Г-жо доктор,мога да се съглася със вас по някой ваши твърдения.Много ми е интересно обаче откъде знаете,че и е бил включен антикоагулант.Да не би да сте запозната от близо със случая?Щом казвате,че дали да се включи или не е преценка на лекаря добре нека бъде така вие сте мед.лице не аз.Обаче след като е била 5 дена след изписването си на контролен преглед и се е оплакала от болки и оток в крака вие казвате,че трябва да бъде изпратена при съдов хирург не да се правят изследвания в гинеколкогично отделение.Добре може и така да е,но на майка ми е беше казано,че това е нормален ефект от упойката,никой не и каза,че има вероятност от нещо такова и я изпратиха вкъщи да лежи.Нормално ли е това според вас?Да тя беше лекувана в 3та градска,но чак след като болките станаха нетърпими се обърнахме към лекарите там.Причината е,че до момента незнаехме,че може да е нещо такова и имахме безрезервно доверие в тази клиника.Дали ако й бяха казали тогава да посети такъв специалист,а не когато вече беше късно нямаше още да е сред нас?Вие кажете,вие сте лекар?И смъртта на моята майка ли е банален случай според вас?

# 672
явно си имаш вземане–даване с човек от болницата на М. newsm78

# 673
Доколкото е разбрала е била включена на антикоагуланти.Как пък разбра това никаде не съм го твърдяла и темата се дискутира за първи път...интересно...

# 674
Доколкото е разбрала е била включена на антикоагуланти.Как пък разбра това никаде не съм го твърдяла и темата се дискутира за първи път...интересно...

интересно. Или са Мазнейкови, или чернокосата докторица от протеста, която се е хилила на снимките на починалите.

Общи условия

Активация на акаунт