Шести клас - 2018/19 - тема 1

• 58 032
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
zvanche, в бившето училище на детето почти всички стаи до 4 клас са оборудвани вече със шкафчета от нас родителите, естествено.. Интересно е дали ще ги преоборудват или просто ще отчетат на фактура има-няма 4*5*24 = 480 шкафчета, както и сменените от нас дограми и решетките на прозорците, за да могат да се отварят...
Не знам за шкафчета, но за климатизация трябва да се помисли сериозно след удължаването на учебната година

# 511
  • софия
При нас е същата работа. Всички шкафчета, които има са купувани от родителите. В стаите на децата до 4 клас със сигурност са здрави.
През изминалата година в стаята на 5 и 9 клас, в която учи детето, шкафчетата бяха най-малкият проблем. Имаше и ги ползваха, но стаята беше Кербала.

# 512
И нашето училище е в списъка. Имат хубави шкафчета, но само до 4ти клас, ако сега осигурят и за останалите класове, ще е голяма благодат. Тази година много негативно се отразяваше, че вече си няма шкафче.

# 513
  • София
И нашето училище е в списъка! Много съм доволна, тъй като те са на кабинетен режим, и сега няма да им се налага да разнасят постоянно връхни дрехи и 1 тон учебници.

# 514
  • София
https://www.dnes.bg/obrazovanie/2018/07/14/uchilishtniiat-zvynec … ia-po-kysa.382204 започнали са обсъжданията за ваканциите догодина.Ето предварително ино- неокончателно, за всички, които се вълнуват

# 515
  • у дома
https://www.dnes.bg/obrazovanie/2018/07/14/uchilishtniiat-zvynec … ia-po-kysa.382204 започнали са обсъжданията за ваканциите догодина.Ето предварително ино- неокончателно, за всички, които се вълнуват

Аз съм възмутена от започването на 2 януари и от по-кратката пролетна ваканция...

# 516
  • София
Може и да бъркам, ама не почнаха ли и тази година от 2.01 след зимната ваканция?

# 517
  • София
не виждам да е по-кратка
 тази година беше слята с великден,но догодина  се пада в края на април, така че ще имат и тогава още 4 дни.
 КАжете докога ще учат нашите последно че съвсем се обърках.....

# 518
  • София
В 6. клас ще учат до 15.6.,  а в 7. клас до 30.6.

# 519
Е, нали Дидева каза, че не засяга сегашните петокласници и шестокласници, поради заварено положение.

# 520
Е, нали Дидева каза, че не засяга сегашните петокласници и шестокласници, поради заварено положение.
Ако става дума за увеличаването на броя на учебните седмици за седми клас, няма как да съм казала такова нещо.
Промяната в броя на учебните седмици за седми клас е утвърдена с наредба още през 2015. Лично аз съм се старала навреме да пускам информация във форума, за да може да се реагира в едномесечния срок за обществено обсъждане.
Учебната година е с продължителност 12 месеца и започва на 15 септември, а в спортните училища – на 1 септември. В случай че 15 септември, съответно 1 септември е почивен ден, тя започва на първия следващ работен ден.
Между другото, няма фиксирана дата за край на втория учебен срок. Такава се определя със заповед на министъра на образованието заедно с датите за ваканциите. Промените в тези дати се налагат поради факта, че началото на учебната година е фиксирано в ЗПУО, а за всеки клас е предвиден точно определен брой учебни седмици в наредбата за учебния план. Учебната седмица е с продължителност 5 учебни дни и съвпада с работната седмица, съгласно наредбата за организация на дейностите. Така примерно за шести клас трябва да има 34х5=170 учебни дни. Обикновено в МОН се опитват така да наместят ваканциите и неучебните дни, че вторият срок да завърши на познатите ни дати или близо до тях.

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 20:30 от Анонимен

# 521
Напротив. Те са по новия закон.
Последните заварени бяха завършилите сега 7 клас.

# 522
Оффф! Аман!

# 523
Момичета, в пети клас в нашето училище се проведе лекция ( със писменото съгласие на родителите) за момичетата по тема свързана със съзряването . БЯха подарени комплекти с дамски превръзки на известна марка.
При вас проведоха  ли се такива лекции?( за мен си беше чиста проба рекламна кампания)

# 524
  • София
Имаше абсолютно същата кампания информационна и при нас.Не виждам нещо лошо.Най-много да им е влязло нещо в главите допълнително

Общи условия

Активация на акаунт