Шести клас - 2018/19 - тема 1

• 57 965
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Моята мързелува, чете си "Хари Потър", гледа клипове на телефона и излиза с приятелките си. Все още не сме приключили с пианото и танците, ходи и на художествена гимнастика. На лагер отива на 6 юли за седмица на планина, море с нас през август. Може и друго море да я огрее с леля й, но не се знае кога точно.
...няма да усети как ще се изтърколи ваканцията.
  - много точно казано!

# 76
  • София
Здравейте,
Моята бъдеща шестокласничка захвана да чете Под игото. Хич не ѝ спорѝ заради архаизмите, но знае че трябва да го прочете. На моменти ѝ става интересно. Пита ме по няколко пъти за някои думи, които на мен ми е странно, че не знае - чардак, игумен, антерия...

Ето един сайт, който мисля, че ще бъде полезен на всички през предстоящата учебна година, и ако Бети реши, може да се сложи на първа странчка.
https://sixthgradebg.wordpress.com/

# 77
  • София
renni79, благодаря!

Моят син още на 16.06. замина на лагер на моренце. Всеки ден се чуваме, много са доволни децата - всеки ден са на плаж, организират си турнири, гледат мачове, пълен релакс. Сложих му в багажа и 2 тънки книжки, ако има желание да почете малко, но ще видим. Нека си почива сега, че като се върне, работа го чака. Laughing

# 78
  • у дома
Моето е от четящите деца по принцип-например Автобиорафията на Нушич ,Принцът и просякът,Малкият принц и Моето семейство и др животни на Даръл ги е чел предишни години,та сега му остава само Под игото-ще прочете двете глави,които се разглеждат и толкова-от опит с големия въобще не разглеждат цялостното произведение,а само тези две глави и не виждам смисъл вместо наистина да чете каквото му харесва да се мъчи-лично мнение...Моето е фен на фентъзи романите и си чете такава литература...

# 79
  • София
И аз мисля моят син да прочете само двете изучавани глави на “Под игото”. Няма смисъл да го насилвам сега да чете целия роман, ако не му допада, вместо да се наслади на някоя друга книжка.

# 80
Хммм, странно ми е това само главите. Да бяха разкази ...
А то и в двете глави са всички герои. Ако не си чел книгата, ще ти е странно защо така се държи Стефчов, или Огнянов, или коя е Рада. И взаимовръзките между тях. Но аз съм си по старата школа Simple Smile

# 81
  • у дома
Аз след прочитането на двете глави мисля да изгледа и филма-просто това е толкова далечно от тях,поне от моето ,че нямам желание да си късаме взаимно нервите...
От баткото намерих един сборник Полезната математика за 5кл-виж него мисля да си го изреши целия...Тези дни ще го сканирам и кача,че ми е съвестно само моето да тормоза,който го хареса да го използва-по старата учебна програма е,но то се учи същото,а и задачите са тип като за втори модул за НВО-7 клас.
Търся същия сборник-Полезната математика,но за 6 кл-дали случайно някой го има от по-голямо дете и може да го сканира,защото нашия не го намерих къде е.

# 82
И аз мисля да го тормозя лятото да решава задачи. Тази седмица се е отдал на мързел, нали е първа от ваканцията, но после ще има малко стройка. Нищо няма да му стане, ако реши няколко задачи през деня. Ако протестира, ще му прибера лаптопа. И без това отдавна съм му вдигнала мерника.

# 83
Момичета, кои са двете глави от " Под игото", които ще се изучават в шести клас? ИМаше ги напред в темата, но не ги намирам.

# 84
Точно това щях да питам и аз Simple Smile

# 85
Радини вълнения и Представлението.

# 86
Радини вълнения и Представлението.

Благодаря ти! bouquet

# 87
  • Велико Търново
Моята дъщеря чете целия роман/писах по-горе за онова издание на Византия, с обясненията на думите/, даже вече го е преполовила. Смятам, че от две глави няма да придобие никаква представа за книгата; вярно, че в гимназията пак ще я учат, но тогава не знам дали бих могла да й въздействам да я прочете, докато сега слуша и изпълнява Wink Търсех филма, но е доста стар, почти нищо не се разбира, озвучаването е кофти, разбира се, затова изтеглих Капитан Петко войвода и гледаме него. "Време разделно" , "Записки по българските въстания" също чакат, поне някаква визуална представа да придобие ако щеш как са изглеждали българите и турците по него време, откъде да го види иначе, в учебниците информацията е оскъдна, вече не се пускат такива филми като едно време....
Математиката мисля да я оставя за от средата на юли или август...пазим учебната тетрадка от 5 клас, мисля да я дам за пререшаване.

# 88
  • София
Нашият младеж набляга на почивката. Гледам да му осигуря около месец, в който да изключи, защото през учебната година е много натоварен. После ще чете и ще решава задачки, разпределени във времето.

# 89
Ако иска да чете, моля, но да я карам да учи и да решава задачи - не.
Имат с кака й един езиков лагер и това е. Другото е ваканция 😀

Общи условия

Активация на акаунт