април си замина и вече всички са двамина

• 13 691
  • 314
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Браво, Мимка, страшна си!!! Свалям шапка на всички, които взимат изпити! Аз имам една дипломна да напиша, а съм такава лигла, че не мога да се трая.

И аз скоро си мислех дали трябва да сменям бибероните на шишетата  newsm78, но пък сега с номер едно не се е отказала и да суче, а ако взема по-голям номер дали ще иска!?
Абе, да се надяваме, че няма да се откаже, макар че то дали ще е единичка или двойка бибата, се съмнявам, че ще повлияе много на цокането; по-скоро самото хранене с шише. То и това не е чак толкова определящо, че като гледам 2 мои приятелки и двете бяха луди фенки на кърменето и дори вода даваха с лъжичка, че да не се отбият малчовците, а сега само аз все още кърмя, хем, че родиха след мен; много бързо им спря кърмата.
Ама мен друго повече ме притеснява - четох някъде из форумите, че   хлапето като пораства почва да дърпа много яко, а ако дупката е много малка  и тогава може да се получи възпаление или нещо друго май беше, на вътрешното ухо от голямото усилие. Да сте чували подобно нещо? Аз май да взема да се обадя на педиатърката, да я питам, че да не вземе да стане фал.

И на нас почнаха да ни изпускат Памперс-ите. Аз си мислех, че може да са ни станали малки вече, макар че нямаме 6 кг, ама като чета, че на вас и големите ви пропускат, се замислям да пробваме някоя друга марка като ни свършат тези.

# 106
  • София
За лампата, имах впредвид вечерното осветление, а не през нощта. Ние нощес спим на тъмно, като, ако се наложи да го погледна го осветявам с GSM-а, а ако случайно сменям памперса, пускам телевизора. Ставаше въпрос за вечерното осветление, защото ние досега бяхме сложили едно парче плат върху лампата, за да не блести. Та си мислех дали да не го махна вече...От вчера вече сме без него, но по мои наблюдения светлината не му пречи.
Браво на Мимка!  bouquet
И аз уж учех, пък нещо напоследък май ме домързя, а мога да взема още някой изпит. Само че при мен проблемът е, че няма на кого да оставя малкия newsm78

# 107
Ko6nicata e gotino ne6o, no mi se struwa, 4e e sgynat w neq. Ot 6ezlonga ne move da padne, nali ima kolani ako e tolkowa 6awliwo bebeto. Kazwat, 4e ko6nicata e za kola, za kratko wreme t.e., ne za 4asowe nared w neq.

Така zнам и аz, тук каzват максимум един 4ас. Ние го полzваме само, когато ходим някъде с колата, което не се слу4ва много 4есто. Мисля, 4е много оби4ат коШниците, zаЩото в тях йм е тясно, 4увстват се по zаЩитени може би....но това е моя теория и мога и да греШа.

Памперсите и на нас ни пропускат  #Cussing out  и ве4е не купувам от тях. Купувам от един магаzин тяхната собствена марка, хем по евтини, хем много добри.

За пъпките, и ние ги имаме и е абсурд да е от претопляване, след като тук е голям бахър, парното сме пуснали  Sad  Това е бебеШкото акне, ние го имаме по цялата глава и на врата  Sad  но ниЩо не предприемам, Ще минат от само себе си един хубав ден  Wink

# 108
Здравейте от нас Simple Smile
anna. r и ние сме така с акането- ака на 4-5 дни, все още е само на кърма. Аз вече не се притеснявам толкова, лекарката каза че е нормално едно кърмаче да ака както няколко пъти на ден, така и на 10 дни веднъж. Изписа ни Дуфлак и давам от него по веднъж на ден. Важното е да не се запича, да се напъва много или акото да не е много гъсто или на барабонки, мислиа че тогава е проблем.

# 109
Здравейте мами, чак сега се включвам, откакто времето се развали и сме си вкъщи малката ме побърква, а и коликите и изведнъж пак се увеличиха  Cry Едвам издържам на моменти.

аз също ползвам шишетата на Авент и вече смених бибероните с 2-ри размер, защото от първият размер когато сучеше постоянно се получаваше някакъв звук като вакуум и така разбрах, че трябва да се сменят, сега с 2-рия размер не се получава.

Мале, миличка, много е далече от истината това с този "вакуум" - не знам кой те е подвел. На листовките на шишетата Авент пише черно на бяло, че звук трябва да се чува - това показва, че си подала шишето правилно и бебето не гълта въздух. Нали така намаляват коликите.  Пак там пише че биберон 1-ца е от 1 до 3 месеца, ако си спомням правилно. Така или иначе навсякъде в литературата се препоръчва бебето да пие от най-малкия възможен биберон, от който изобщо успява да изсуче нещо, който иска най-много усилие за сучене.  Хранещите смесено мами - на прав път сте, точно това е начина да не се отбие бебето. Познавам майки които караха с най-малката дупка до 6-7 месец, без проблем.

# 110
  • София
Така или иначе навсякъде в литературата се препоръчва бебето да пие от най-малкия възможен биберон, от който изобщо успява да изсуче нещо, който иска най-много усилие за сучене.  Хранещите смесено мами - на прав път сте, точно това е начина да не се отбие бебето. Познавам майки които караха с най-малката дупка до 6-7 месец, без проблем.
Това не го знаех... newsm78 Даже мислех да му вземам вече следващия размер. Добре, че стана дума!

# 111
Привет.И ние сме на pampers 4-9 и пропускат понякога,но мисля че просто ги поставям по свободно и за това.
За бибата : ние сме на 1 дупка и ще е до 3 месеца с нея даже и се дави понякога.
За акането:когато бяхме на НАН ХА акото ни беше тъмно зелено а сега сме на Аптамил 1 и си е нормално.Моя съвет е когато имат запек пробваите с съпунче а не с термометър,резултата е до 40мин.
Ние сме с кошница за кола и Мадлен много обича в нея.Специално питах ортопеда дали има ограничение в времето което да прекарва и тои ми каза че е напълно безопасно,не им се натоварват грабчетата.Нали ви се оплаквах че се писпиваме само на раце , е вече се приспиваме в кошницата.
Честито Мимка.

# 112
  • Русе
Привет и от нас!

Абсолютно права е mama mecaPeace И ние сме на Авент 1-ца и ще го ползвам докато кърмя (то едва ли ще отиде повече от 3 месеца, де).

За осветление нощем ползавм балконската лампа (през щорите), а вечер лампата в стаята изобщо не и пречи, даже май и харесва да се кокори в нея, ако попадне в подходяща позиция.

Ние още сме на памперс 3-6 (въпреки че стартирахме с тегло 4 кг) и са и супер - без пропуск!

Слънчев ден и спокойни бебчета!

# 113
ДаниСлавкова и ние имахме много пъпчици но аз я мазах с ТРИДЕРМ и на третия ден нямахме нищо много съм доволна от мехлема и гарантирам че ще ти свърши работа-има го по аптеките и струва 10лв.

Мами аз съм много притеснена защото Викито май неиска да яде кърма-когато и давам АМ яде без проблем а когато и дам кърма се започва едно мятане и реване направо ужас Sadвечесе чудя дали да пробвам АМ вместо с вода да го правя с кърма newsm78дали ще мине номера newsm78
Даите ми съвет моля Praynig

# 114
Здравейте мили мами:)
Черпя ви виртуално, днес имаме годишнина.  beer beer3 beer2
Вчера си наточих 130 гр. кърма и днес ще ме извеждат на кино и кръчма:) без вечерен час за кърмене:)
Благодаря на всички за отговорите за кенгурото. Нашето няма твърдо гръбче - само на кръстчето е с нещо твърдо така че сигурно ще изчакам.
Отивам да се разкрасявам, че трябва да го храня в 19, а после да се правя красива:)
Приятна вечер на всички:)

# 115
Me4o Puh, честито! Още дълги години да се обичкате и уважавате и да се радвате на детенцето! Heart Eyes

мама меца, благодаря за разяснението за бибероните, засега ще си карам значи на единичката на Авент, а иначе за звука - много сладко излизат балончета Crazy

# 116

аз също ползвам шишетата на Авент и вече смених бибероните с 2-ри размер, защото от първият размер когато сучеше постоянно се получаваше някакъв звук като вакуум и така разбрах, че трябва да се сменят, сега с 2-рия размер не се получава.

Мале, миличка, много е далече от истината това с този "вакуум" - не знам кой те е подвел. На листовките на шишетата Авент пише черно на бяло, че звук трябва да се чува - това показва, че си подала шишето правилно и бебето не гълта въздух. Нали така намаляват коликите.  Пак там пише че биберон 1-ца е от 1 до 3 месеца, ако си спомням правилно. Така или иначе навсякъде в литературата се препоръчва бебето да пие от най-малкия възможен биберон, от който изобщо успява да изсуче нещо, който иска най-много усилие за сучене.  Хранещите смесено мами - на прав път сте, точно това е начина да не се отбие бебето. Познавам майки които караха с най-малката дупка до 6-7 месец, без проблем.
Мама меца, мерси за инфото, може и да греша.
Аз сега намерих моята листовка на шишетата и там никъде не пише, че 1-цата е от 1 до 3 месеца, на моята пише, че 1-цата е за новородено, 2-ката е от 1 до 3 месеца, 3-ката е от 3 до 6 месеца.
За по сигурно ще питам и нашата педиятърка.
Мечо Пух, честита ви годишнина.  bouquet

# 117
Рина за номерацията може и да си права, аз хвърлих листовката  и затова писах "ако не бъркам", но по принцип ако бебето приема да яде от единицата няма медицинска причина да я сменяш, доколкото знам. А какво даваш с него - кърма или АМ? Кърмата е по-рядка. Впрочем аз съм хранила от единица с АМ което е по-гъсто от другите и изобщо не изтичаше при навеждане на шишето, дори и на капки не. Нямахме проблеми, а и като се измори от сукането по-бързо заспива бебчето  Peace А за шума, пишеше или в листовката на самото шише, или в листовката на помпата която върви с шише "Свирещият звук показва, че въздухът отива в шишето, а не в коремчето на бебето" - за това съм 100% сигурна  Simple Smile разбира се, ти си питай лекарката, в Англия кърменето се подкрепя доста повече отколкото у нас и сигурно ще ти дадат компетентен и успокояващ отговор.

# 118
Мама меца, ние сме на смесено хранене, кърма и АМ.
За това, че в Англия кърменето се подкрепя повече си права, опитват се да накарат майките да кърмят, но не ми се вижда да има особен успех. Аз лично съм много разочарована, защото много исках да кърмя, но бебка не засукваше правилно на гърдата, стоеше там дъвчеше зърното, но не ядеше, а акушерката( тази, която беше най-голямата привърженичката на кърменето) идваше вкъщи всеки ден през първата седмица и като гледаше бебето как суче, казваше че яде, всичко било ок, но не беше, малката си беше постоянно гладна и аз си мислех, че не ми стига кърмата и така започнах дохранване с АМ. Изобщо не ми помагнаха когато имах нужда, а само провеждат разни капмании за насърчаване на кърменето, дрън-дрън.
Затова сега сме на изцедена кърма, защото от това дохранване с АМ и лесното сучене от шише се отказа от гърдата (макар, че днес при поредният опит от моя страна, сука около 5 мин. от гърдата, което си е постижение при нас).
Тук много от майките не кърмят или се отказват след първата седмица, даже мой познати направо ми се чудят как още не съм се отказала от това постоянно цедене(цедя дори в 2 и 4 часа през ноща), те избират лесното и минават направо на АМ.

Извинявам се, че стана толкова дълго, но много ме яд на тези англичани и техните кампании за насърчаване на кърменето.

# 119
браво Мимка  bouquet
Честита годишнина на Мечо пух
и на мойте биби пише 1 трябва ли да ги сменям на 2?

иначе при нас нищо ново цял ден вкъщи полудях дано утре не духа толкова вятър да изляза #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт