Кралски работи и клюки - 14

• 66 848
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Също не мога да повярвам как Елизабет на 94 години има тази форма, желание и разум и работи това!!! Да знаеш, че всеки един момент може да си заминеш от Земята и Кралството си и да не искаш да се оттеглиш и това около теб е да толкова изискващо и поглъщащо времето.
Властта е наркотик, от който май никой не иска да се откаже доброволно.

# 646
  • До морето
Абе все ме напира да питам, но не искам да съм груба, защото авторката на темата много се е постарала - ама къв е тоя Георг???? Английските крале се зоват Джордж Трети, Пети, Десети......

Само мен ли ме дразни?

Извинявам се, прието е наистина Джордж да се казва, но наскоро прочетох някаква статия, че имената при превод трябва да по-близо до национално звучащите имена, а и при търсенето на снимки ползвах и руски статии, та и затова...
Ако толкова те дразни, ще помоля модератор да ги преименува.

Ами то в такъв случай трябва да е Георги, а не Георг! А на Уилям, Вильо ли ще му казваме?
В Русия си ги кръщават как си искат - Наоми Кембълова и прочие,  а ако питаш някой испанец кой е принц Чарлз ще има да се чуди, там си му викат Карлос по испанско му. В България, обаче не е прието да се транслитерират собствени имена, пишем си ги както са си , а особено име като Джордж ми се струва абсолютно ненужно да се променя  на Георг! А и в темата пишем за принц Джордж, а пък тиарата на баба му от крал Георг Трети 😀
Да повторя, че го казвам с най- добри чувства, защото темата и анкетата в началото са много интересни.

# 647
  • До сърцето...
Не се обиждам, аргументите ги разрах, но не разбрах - искаш ли да се сменят имената в първият пост?

# 648
Да, това с транслитерациите е смешно на български. Ние най-коректно си ги пишем със звученето на оригиналния език. Иначе цяла Европа си ги превежда: испанци, руснаци, поляци.  С приятелка от Франция преди време обсъждахме кралските клюки и тя ми вика: “Много хубави жени си взеха Гийом и Анри”. Пет минути ми трябваха да зацепя за кого говори. Германци не познавам, но вероятно там са Вилем и Хайнрих или нещо от сорта Rolling Eyes
Роклята Шошана ми харесва много. Обожавам каре и райе.

# 649
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Да, това с транслитерациите е смешно на български. Ние най-коректно си ги пишем със звученето на оригиналния език. Иначе цяла Европа си ги превежда: испанци, руснаци, поляци.  С приятелка от Франция преди време обсъждахме кралските клюки и тя ми вика: “Много хубави жени си взеха Гийом и Анри”. Пет минути ми трябваха да зацепя за кого говори. Германци не познавам, но вероятно там са Вилем и Хайнрих или нещо от сорта Rolling Eyes

Гийом и Анри са Уилям и Хари ли? 😀

# 650
Да, Уилям и Хари. Това са френските еквиваленти. Те, французите, не могат да произнасят Х, просто нямат такъв звук и това съвсем ги отказва да пробват с оригиналните имена.

Елизабет не е ли на 92 години? Малко я състарихте май, а тя жената е свежа и млада още. Изглежда на 70.

# 651
Да, Уилям и Хари. Това са френските еквиваленти. Те, французите, не могат да произнасят Х, просто нямат такъв звук и това съвсем ги отказва да пробват с оригиналните имена.

Елизабет не е ли на 92 години? Малко я състарихте май, а тя жената е свежа и млада още. Изглежда на 70.

Не е копала на нивата Елизабетчето все пак Grinning

# 652
  • На топло
Не се обиждам, аргументите ги разрах, но не разбрах - искаш ли да се сменят имената в първият пост?
На всяка цена 🤣

Boho chic - заради добрите чувства можеше да напишеш ЛС на Радика.

# 653
  • София
Хора бемзислено е да сравнявате Кейт и Мегън... Кейт е обучавана с години, за да застане до Уилям официално, освен това тя самата е от богато семейство и е учила в престижни университети. Докато Мегън е дъщеря на семейство от средния клас, арт натура, феминистка, актриса и най-вече американка, която имаше няколко месеца, за да навлезе в нещо, в което Кейт години.

# 654
  • До морето

В знак на добри чувства ще ти отговоря на ЛС, че смутихме Hello♡J тук 😀

# 655
  • До сърцето...
Чакай да поясня Grinning
Наистина, не се притеснявам от забележки и препоръки, аз все още се уча и за мен са полезни. Пък и който го е страх от мечки, да не ходи в гората (така де, да не пуска тема Hug ).
Когато правих първия пост, други неща ми бяха в приоритет, не обърнах особенно внимание на името,
прозвуча нормално за име на тиара (живяла съм известно време в Русия, ако това е извинение). Сега го отчитам, че при нас е прието да се казва Джордж.
Освен това, ако не беше тази забележка, никога не бих разбрала за сладкото "Анри", посмях се.

# 656
На мен лично това с феминизма на Меган ми е малко странно, тъй като в момента ролята й е всичко друго, но не и феминистична. Няма никакви права - само задължения. Та за какъв феминизъм можем да говорим при това положение?

# 657
Наистина ли е феминистка Мегън? Не виждам борбеност и решителност в характера й. Изглежда ми доста свита, никонфронтираща се, без мнение. Но аз знам за нея от съвсем скоро, та може да са ми грешни впечатленията

# 658
  • На топло

В знак на добри чувства ще ти отговоря на ЛС, че смутихме Hello♡J тук 😀
Не си ме смутила 😁
Но си противоречиш. Хем го казваш с добри чувства, хем подклаждаш и другите да си напишат негативното мнението по въпроса  : "Абе не ви ли дразни и вас ? "....

# 659
  • До морето
Въобще не смятам, че подклаждам каквото и да било. Зададох нормален въпрос и получих нормален отговор. Включиха се още един - двама, които се изказаха по темата и дадоха забавни примери за другите страни. Нито е имало обиди, нито нещо негативно Първото изказване с лека нотка на заяждане беше твоето, но пък за сметка на това не беше по въпроса с транслитерирането, а с това, че си решила, че можеш да даваш акъл кой кога да пише на лс.

П.П. Отговарям ти тук, а не на лс, но не е поради липса на добри чувства😁

На мен и тази рокля на Мегън не ми харесва ( Шошанската). Пак й е широка и й стои като взета на заем. Отказвам да повярвам, че сама си ги избира, преди сватбата си се обличаше много добре. Да не би да са й назначили някой дворцов стилист и тя послушно да се съобразява с него????

Общи условия

Активация на акаунт