Кралски работи и клюки - 14

• 67 084
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
За униформата от сватбата аз смятам, че с избора си чистят името заради бруталното убийство на Николай Втори и отказа на тогавашния крал дядото на баба да у даде убежище...
Абсурд.
Кой ще се занимава с такива неща?

# 406
  • София
Какви немци убиват руското императорско семейство? Убиват ги болшевиките.

# 407
Даа, болшевиките, не немците. Сменят си фамилията, за да се разграничат от Хитлер и немската част от семейството, която е била с Хитлер, както и ние между впрочем. Даже има слухове, че Едуард са го абдикирали заради Хитлер, а не заради разведената бездетна американка, за която е искал да се ожени.

# 408
Скрит текст:
О, имат и още как... защото  са били с немска фамилия, а именно германците избиват цялата руска аристокрация... те после за това сменят на Уиндзор, за са се разграничат и заради това е голям скандал когато абдикиралия Едуард отива с Уолис на среща с Хитлер...

benitabeni, много благодаря за коментарите!
От смъртта на Николай II до сватбата на Хари има навършени 101 години....
Много е вероятно "там да е заровено кучето".  Вече споменах, че съм любител на конспирациите. Казват, че договори, програми планове и т.н се пишели в период от 100 г. напред. (Димитър Недков във "Въпрос на гледна точка")
Още не мога да подредя нещата, които прочетох и видях и  нищо не е придобило някакъв оформен вид в главата ми.
Отбелязвам за желаещите да се заяждат, че никого искам да накарам да мисли като мен. Всеки има право на своя гледна точка и своя истина.
Това видео е на руски. Има информация за Едуард, Уолис, Елизабет, Даяна и др. За тези, на които им се занимава  https://www.youtube.com/watch?v=ndPBo5Bh9s0
Понеже има няколко интервюта със Соколов, дано не съм сбъркала в бързината линка и да е това, в което говори, че Едуард е давал информация на Хитлер и че това е всъщност истинската причина за абдикацията му, а не любовта към Уолис, която освен всичко известно ни, е била и любовница на висш немски военен.
Интересно е и това, което разказва за Даяна.

# 409
  • София
Историята около император Николай II  съвсем не е толкова проста и елементарна. Битката срещу Русия съвсем не почва с болшевиките и Путин, тя е почнала още преди векове.

# 410
S11s11, и в The Crown имаше един епизод посветен на връзките на Едуард с немците. Но все пак във филма не знам каква част е художествена измислица.

Във видеото какво разказва за Даяна?

# 411
  • Sydney
А че английският крал тогава е отказал на руския убежище след като преди това са се разбрали... и после, за да се разграничат правят какво ли не... няма случайни неща, всичко е символика, пък било и избора на униформа... да не забравяме, че Хари се ожени за американка, пък там с Русия отношенията и, и, и още сто неща... от къде на къде в такъв случай Хари ще избира тази униформа (която всъщност е унгарска, оказа се), а не британска? Ако е било по протокол би следвало да бъде с подобна на тази, с която беше на сватбата на К & У... баба му е разрешила да носи тази, не мисля че случайно...

Както и да е, малко по-встрани дискусия от хиляда страници роклите на Меган... Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 04:11 от benitabeni

# 412
Колко прозаично би било да приемем, че черната униформа е най-близко до черния смокинг, с който жени „простолюдието”.

# 413
Скрит текст:
S11s11, и в The Crown имаше един епизод посветен на връзките на Едуард с немците. Но все пак във филма не знам каква част е художествена измислица.

Във видеото какво разказва за Даяна?

Това е най-краткото представяне на Соколов, подходящо да го копна тук.
Скрит текст:
Геннадий Евгеньевич Соколов родился в Москве в 1950 году. Окончил факультет международной журналистики Московского государственного института международных отношений МИД СССР. Работал в Лондоне по линии АПН в разное время, начиная с 1974 года, а такжев Дании и Швейцарии по линии ООН. Командировался более чем в 30 стран мира.
Подробнее на livelib.ru:
https://www.livelib.ru/author/194013-gennadij-sokolov
В интервюто, към което дадох линк е интересно също, че посочва източниците на информация, които ползва, както британски, така и руски. Ако не доверие, то поне внимание заслужава информацията, представена по такъв начин.
Искам да ти бъда максимално полезна за Даяна и затова ще прослушам отново интервюто преди да ти отговоря. Не върви хронологично, а се преплитат различни моменти, случили се по различно време.

# 414
Скрит текст:
А че английският крал тогава е отказал на руския убежище след като преди това са се разбрали... и после, за да се разграничат правят какво ли не... няма случайни неща, всичко е символика, пък било и избора на униформа... да не забравяме, че Хари се ожени за американка, пък там с Русия отношенията и, и, и още сто неща... от къде на къде в такъв случай Хари ще избира тази униформа (която всъщност е унгарска, оказа се), а не британска? Ако е било по протокол би следвало да бъде с подобна на тази, с която беше на сватбата на К & У... баба му е разрешила да носи тази, не мисля че случайно...

Както и да е, малко по-встрани дискусия от хиляда страници роклите на Меган... Rolling Eyes
benitabeni, ще ми бъде от полза да дадеш линк към инфото за унгарският произход на униформата. Не ми е известно, а е много интересно. Намерих инфо, че е руска и го споделих. (https://doing-business-with-russia.rbth.com/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D … -na-nikolai-vtori )
По повод сватбата, няма спор, че е извън протокола за кралска сватба. Такава беше сватбата на Уилям (според компетентните). Тази ако следва някакъв протокол, то той е друг.  
Не присъстваха политици и кралски особи. Дали не са били поканени? Можем ли да обърнем внимание на информацията, че били отказали? Ако допуснем такава възможност, тогава можем да предположим, че не е можело да се спази кралския протокол. Това обяснява (може би) "постната" откъм отличия униформа на Хари. Ако трябва да сме честни, то и Уилям, като престолонаследник можеше повече да се окичи, но и той не го направи. Скриха всички роднини на Меган, освен майка й. И в роял диш коментихара (в темата за сватбата на Хари, горе-долу по средата на 137-те страници), че Дория не може да няма някоя близка, която да е до нея, че някак много тъжно било да е самичка. Също там, членки на форума от УСА коментираха, че не им е известно Меган да е близка с Опра Уинфри. Може би имаме основание да обърнем внимание (на твърдения в нета) на  възможността да са поканени известни личности, на мястото на отказали.  Нямало журналисти. Всичко се предавало от поставени предварително камери на определени места. При това излъчването беше страхотно.
Четох мнения, че нито на Чарлз, нито на Камила било приятно Меган да бъде заведена от свекъра си до олтара. Имаше някакво разстояние, което тя премина сама. Чарз и на мен ми направи впечатление, че е доста червен. Да, може и от жегата и задуха в цървата да е. Баба Бети не беше на централно място. Катрин беше в облекло, обличано и преди това.
И последно, че сигурно много съм досадила вече.
До сега не съм го писала, защото не можах да намеря статията в дейли мейл, в която принцеса Юджийн преди няколко години искаше да се омъжи пак за този, за който ще се омъжва сега. Обаче Уилям не й разрешил. В този момент тя била 6-та в реда на наследяване на престола и той имал думата. Та тя трябвало да изчака да отпадне от тази позиция, за да може сама да си взема решения и да не се съобразява. Та в този ред на мисли, Хари като 6-ти излиза че хем е назад, без шансове за престола, хем пак трябва да се съобразява. Не съм никак навътре в тези неща, пак някъде четох какви титли и привилегии ще получат родителите на Катрин, даже и сестра й и брат й, заради това, че са се сродили с кралските. Вероятно това се отнася и за други, не само за нейните родители и роднини от първа линия. Преди години се бъркаха и Пипа с кой ходи. Наричаха ги с брат й "новите кралски". Не го почувствах в положителна светлина. Та явно не е толкова проста тази работа. И да, добре се връзва с избора на Меган като "нова кралска"...

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 11:09 от s11s11

# 415
Колко прозаично би било да приемем, че черната униформа е най-близко до черния смокинг, с който жени „простолюдието”.

Хареса ми! Може да е така, разбира се.
Обаче пък вторачвайки се в облеклото на Хари, равностойно го коментираме наред с булката.
Той също заслужава внимание, все пак Smiley А и ние се разнообразяваме.

# 416
Масони и илюминати няма ли да включим в картинката? Rolling Eyes

# 417
  • На ръба на нервната криза
Уж следя темата от доста време, но нещо не мога да схвана s11s11 какво се опитва да каже. Може ли да разясниш?

# 418
Масони и илюминати няма ли да включим в картинката? Rolling Eyes

Видимо аз нямам нищо против и виждам някаква връзка. Grin

# 419
  • Бургас
Уж следя темата от доста време, но нещо не мога да схвана s11s11 какво се опитва да каже. Може ли да разясниш?

Признавам си, че и аз не схванах. Ама толкова дълги мнения ги чета по диагонал. Пък и не ми е особено важно защо Хари се е облякъл баш в тая униформа, та сега всява смут в темата

Общи условия

Активация на акаунт