Кралски работи и клюки - 14

• 67 060
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
Уж следя темата от доста време, но нещо не мога да схвана s11s11 какво се опитва да каже. Може ли да разясниш?

Разбира се. Четейки други форуми, попаднах на теми, в които се коментират исторически връзки, символики и т.н. Допадна ми този поглед на нещата. Явно пишещите са успяли да ме убедят, че няма случайни неща.
Включвайки се в този форум, споделям информация, която ми е направила впечатление в тази посока. Мисля си, че така става по-интересно и за тук пишещите и четящите. Същевременно ако някой друг се интересува и иска да сподели, би могъл и на мен да ми е от полза. Няма да се обидя ако ми кажеш, че писаниците ми са ти досадни. Не се мисля за "голяма работа". Не се притеснявай ако е така, да го напишеш.

# 421
Уж следя темата от доста време, но нещо не мога да схвана s11s11 какво се опитва да каже. Може ли да разясниш?
Признавам си, че и аз не схванах. Ама толкова дълги мнения ги чета по диагонал. Пък и не ми е особено важно защо Хари се е облякъл баш в тая униформа, та сега всява смут в темата

Приемам критиката ти, че съм многословна. Така е.
Понеже малко хора пишат, не съм разбрала, че "всявам смут". Защо ме търпите да ви досаждам? Реагирайте.

# 422
  • Sydney
Да, то пък много интересно да се коментира над двайсет страници роклята на Мегън...

s11s11 сега ще го намеря и ще публикуван сайта, къде пише, че това е унгарска униформа...

# 423
  • Бургас
Е, то темата не е само за Мегън.
Можем за много неща да пишем.
Например за люксембургският престолонаследник и съпругата му, които се местят да живеят в Лондон. И за кофти развода на брат му.
Или за това как зетя на Фелипе влезе в затвора.
Ако се сетя ще допълня

# 424
Е, то темата не е само за Мегън.
Можем за много неща да пишем.
Например за люксембургският престолонаследник и съпругата му, които се местят да живеят в Лондон. И за кофти развода на брат му.
Или за това как зетя на Фелипе влезе в затвора.
Ако се сетя ще допълня

Виж, това ме интересува. Моля те, сподели инфо и линкове.
За зетя на Фелипе и за сестра му, дето Фелипе я лиши от почести след скандала, мисля, че прочетох всичко важно. Там ставаше въпрос за финансови измами, ако не се лъжа. Няма конспирация Grin Обаче, ако имаш инфо за наличие на такава и я споделиш, ще ти бъда много благодарна!

# 425
  • На ръба на нервната криза
На мен не ми е чак досадно, беше ми интересно да прочета, просто в един момент загубих нишката и не разбрах накъде биеш. Иначе темата се казва Кралски работи и клюки все пак Mr. Green

Меган не успях да я харесам, има нещо, което не ми допада в погледа и излъчването ѝ. Смятам, че не е подходяща за кралското семейство и беше меко казано странен избор.
Кейт ми беше в началото безразлична, но рязко ми стана доста по-симпатична откакто се появиха хлапетата. Невероятни сладури са, а на нея ѝ отива да е майка.
Иначе между двете сватби няма база за сравнение, едната беше баш си Кралска, а другата по-скоро симпатична и добре организирана семейна сватба. Нормално е всичко да е по-постно във втората, включително и облеклото на младоженците и на гостите, йерархия все пак.

# 426
Скрит текст:
На мен не ми е чак досадно, беше ми интересно да прочета, просто в един момент загубих нишката и не разбрах накъде биеш. Иначе темата се казва Кралски работи и клюки все пак Mr. Green

Меган не успях да я харесам, има нещо, което не ми допада в погледа и излъчването ѝ. Смятам, че не е подходяща за кралското семейство и беше меко казано странен избор.
Кейт ми беше в началото безразлична, но рязко ми стана доста по-симпатична откакто се появиха хлапетата. Невероятни сладури са, а на нея ѝ отива да е майка.
Иначе между двете сватби няма база за сравнение, едната беше баш си Кралска, а другата по-скоро симпатична и добре организирана семейна сватба. Нормално е всичко да е по-постно във втората, включително и облеклото на младоженците и на гостите, йерархия все пак.

Съгласна съм напълно с твоето мнение и усещане за Меган.
Ето линк, че то не е само наше. Пол Бърел също мисли така.
https://www.thesun.co.uk/news/6339940/paul-burrell-meghan-markle … the-firm-trouble/
Е, как да не мисля за конспирация и да не се опитвам да намеря отговори. Извинявам се на инакомислещите.

# 427
  • София
Покрай сватбата бяха казали, че целенасочено не са канени кралски особи и държавни глави. А Опра е поканена, защото имали общи убеждения/ дейности.Мисля, че нещо свързано с правата на жените.

# 428
Покрай сватбата бяха казали, че целенасочено не са канени кралски особи и държавни глави. А Опра е поканена, защото имали общи убеждения/ дейности.Мисля, че нещо свързано с правата на жените.

Може. Обаче пък не вярвам ако са отказали, това да бъде огласено. Ще бъде представено на широката общественост по друг начин. Не се инатя. Допускам възможност да е така, както казваш и да греша. Просто споделям аргументите си.

# 429
  • Sydney
Намерих го: The strange-looking horizontal slaps on the uniform jacket are really a cavalry uniform detail, inherited from Hungarian national costumes, which historically became a European cavalry uniform.

Ето и статията...

https://www.google.com.au/amp/s/www.rbth.com/document/5b0d5e9185 … 00a2e687e4ed1/amp

# 430
Според мен много височайши особи не са били поканени заради значително по-малкия мащаб на сватбата.

# 431

Мисля, че s11s11 искаше да каже в дългия си постинг, че сватбата на Хари е била един огромен компромис в кралските среди и това е демонстрирано подобаващо на самата церемония.

# 432
  • На ръба на нервната криза
Ясно е, че е прецедент и е компромис. Много ме съмнява единствената причина да се състои този брак да е, че Хари е влюбен и е далеч от престола.
Имали са причини да го разрешат, не е само залитането на принца, но какво точно е няма как да знаем, а само да си предполагаме Mr. Green

# 433
С изключение на първият брак на Чарлз и текущия брак на Уилям, всички други са далеч от кралски и протоколни.
Маргарет, Ан, Андрю и бившата му луда жена, Едуард, браковете на децата на Ан и Андрю...
Хари не прави нищо по-различно от чичовците си, лелите си и братовчедите....
Правилата се следват и наследяват само от първородните... Laughing

# 434
Във видеото какво разказва за Даяна?

Chicci,
За Даяна говори със симпатия и разбиране. Смята, че е била унизена от лъжите на цялото кралско семейство. Не само на Чарлз. Казва, че психическото й състояние не било адекватно, но се изрази сякаш е докарана умишлено до това. Била на границата на самоубийство и не било ясно какво може да реши да направи.
Много я харесвали хората от обкръжението, защото с нея можело да се говори като с равен, независимо от много високия й статус. Била много "аристократична" и с "точка пред Уиндзорите по произход". Станала персона № 1 вместо кралицата. Била "като бяла врана". Били готови да умрат за нея. Никой не разбирал защо е така близка с обикновените/персонала. Пратила децата в обикновено училище. Елизабет 2 побесняла като гледала интервюто, в което казала, че Чарлз не заслужава да бъде крал. 

Общи условия

Активация на акаунт