Препоръчано и изпробвано от магазини DM - тема 9

• 114 860
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Какво съдържат тези прахчета? Аз правя дезинфекция с белина с празен курс на пералнята на най-високи градуси (при мен 95).
Белина не слагам никога, и високата температура- 90С , също , всички тези неща съсипват гумата на вратата.

# 166
Белина не слагам никога, и високата температура- 90С , също , всички тези неща съсипват гумата на вратата.
Пералнята е на 10 години, не е мръднала, не знам.

# 167
  • София
Пералнята е на 10 години, не е мръднала, не знам.
Най-вероятно е от годините, предишната ми беше на 12 години и имаше леко неприятна миризма , все пак отлаганията от 10 години са си казали думата. Пробвай с прахчетата дано помогнат, май и аз ще взема да купя.

# 168
Май нещо не се разбрахме. Simple Smile Нямам миризма в пералнята. Дезинфекция съм правила само с белина. Гумите са добре, ремонти не сме правили. Стана ми интересно какво има в прахчетата, ако си заслужава, да сменя метода.

# 169
При всички положения смени метода. Има препарати за почистване на пералня, а има и медоти с прах за пране или лимонтозу.
Белина в никакъв случай

# 170
При всички положения смени метода.
Заради гумите ли?

# 171
На прах,две прахчета са вътре,с тях се чисти г/д на 40 пранета.
Около 5 лева.

Такова купувам, и тема има тук https://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s& … =1530551896558528

Белината е алкален продукт. Отделя атомен кислород, който унищожава органични замърсявания. Алкалната среда дава предпоставки за гъбично развитие. Ползвайте препарати по предназначение.

# 172
Май нещо не се разбрахме. Simple Smile Нямам миризма в пералнята. Дезинфекция съм правила само с белина. Гумите са добре, ремонти не сме правили. Стана ми интересно какво има в прахчетата, ако си заслужава, да сменя метода.
Препаратите за почистване на пералня не са само за дезинфекциране от бактерии и плесени или само против котлен камък или само против налепите от перилни препарати и омекотители... водят се че вършат всичкото на куп. Не си заслужава експерименти с белини, лимонтозу и какво ли не, за които и количествата обикновено са "на око" и предимно само си мислим че нещо сме направили както трябва. Че и няма контрол в колко вода се разтварят тия неща като се пусне пералнята, те сигурно една с една не пълнят еднакво когато са празни.
Кафемашината и каната за гореща вода с чиста съвест си ги чистя от котлен камък само с лимонена киселина, за тях не виждам смисъл от специални таблетки и прахчета. В пералнята обаче не е само това което се отлага, а по-неприятното е че тези неща се наслагват заедно. По-добре ми звучи да си купя препарат който е предназначен точно с такова нещо да се справя, отколкото да правя някакви неща дето вероятно ще свършат работата само донякъде. Цените им не са в някакъв много голям диапазон, предимно между 4 и нещо и 6 и нещо срещам, буквално вземам каквото в момента ми е под ръка, според мен все чистят.

# 173
Благодаря за насоките, момичета. Със сигурност не съм ползвала белина от икономия, така ми казаха да правя преди години и повече не съм се интересувала, предвид това, че не сме имали видими проблеми за толкова години. Добър техник на перални ми е казвал, примерно, че Калгон е пълна глупост. Сега се зачетох за тези прахчета.

# 174
На мен техник ми каза да пускам пералнята на по-високи градуси, но с някакъв бял парцал вътре. Това по повод натрупаните перилни препарати.

# 175
Дайте линк да видя как изглежда. Скоро имам рожден ден и смятам да понапазарувам.

# 176
Ето ги прахчетата,и преди съм ги пускала в темата.
Доволна съм и от течния препарат от Лидл-W5,той има и аромат Simple Smile

# 177
Като стана дума за w5, НСЧ, ако четеш, би ли показала кърпите за чистене на под. Не мога да ги намеря и това е.

# 178
  • София
Какво съдържат тези прахчета? Аз правя дезинфекция с белина с празен курс на пералнята на най-високи градуси (при мен 95).
Белината е ефективна макс до 40 градуса. Освен да си скапваш уплътненията, друг ефект няма. По-добре ползвай прах за бяло вместо белина.

# 179
Леле, вече се чувствам голяма късметлийка, че не съм повредила или вмирисала пералнята. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт