Дванадесети клас 2019/20 - тема 78

• 65 620
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Моят не е споменавал и макар оценката силно да го касае, смятам, че ще се справи. Класната им е по БЕЛ и мисля,че доста сериозно ги подготвя, но ще видим. Ако се наложи ще мислим през годината. То и седмокласника така го зарязах, да решаваме в движение. Дано не ми се сервира двоен екшън и финансов колапс изневиделица.

# 511
  • Варна
Голямата дъщеря се готви за матурата сама, но има късмет с учителката по БЕЛ в училище. Резултатът е 5.96,  оценката беше много важна за кандидатстване.
Сега синът няма да ходи на курсове по БЕЛ, защото не е важно за него. От сестра си има две големи папки с материали, всичко е подредено, само да чете, но не мисля, че ше се стигне до там Simple Smile

# 512
  • No Line On The Horizon
Сама ще се готви и за двете матури, като втората ще е Филисофски цикъл. На финала може да вземе някой урок за увереност. Оценките са й важни, защото с тях се надяваме да вдигне общия успех. Учителката й по БЕЛ ги готви от миналата година. Правиха пробни и изкара 5.82.
Сега чака с нетърпение Comic Con. За началото на учебната година не мога да кажа, че е нетърпелива. За една година се застъпват със сестра й в едно училище. Ще са в различни сгради, но сутрин ще ходят заедно.

# 513
  • Пловдив
Тъкмо щях да ви попитам, какви втори матури са си избрали вашите деца? Синът ми още умува, защото какъвто и предмет да избере е възможно да му бутне оценката, тъй като няма да взима допълнително уроци за нея. Изборът му е ограничен между два предмета, по които не е бетонирал шестици, но пък логично не е непоклатим по тях. 🤷🏼♀🤔. Кога трябва да се заявят желанията? В началото на годината, май?

# 514
  • No Line On The Horizon
В края на миналата година ги накараха да направят избор. Неприятно в нейния случай е, че няма да ходи на ЗИП по ФЦ, а трябваше да избере География. Опитаха се да се организират към 15 деца от випуска да имат ЗИП ФЦ, но им отказаха.

# 515
При нас повечето си избират френски,за по лесно. Ако не друго,френски научават във фег

# 516
  • Пловдив
Матурите по География не са били сложни през годините, а и доста предпочитани. Ако желанието може да се смени, със ЗИП през годината си е не лоша опция.
Нашите ЗИП- ове са МАТ 🤦♀🤣🤣 (и ИТ май), затова синът ми го обмисля като вариант... (всъщност се въртеше и около ФЦ, обаче го посъветвах да не буди вече красиво “приспани” предмети- приключихме с ФЦ). И ФЕ е вариант за нас 👍🏻.

# 517
  • No Line On The Horizon
При нея втората матура е по метода на изключване. Да не е език, че нито испански, нито руски научи. Да не е и разказвателен предмет. Математика абсурд доброволно да запише. Но истината е, че на нея силата са и точно БЕЛ и ФЦ.

# 518
  • Варна
Уф, доколкото знам, ЗИПовете на моята ще са математика и информатика. Избора трябваше да се направи в момента на записването в гимназията след 7 клас. Детето тогава искаше история и философия ама аз настоях и го отчитам като грешка. Извиних се сега ама 'кел файда' както би казала баба ми.Simple Smile
Ама какво да правя като се е родила в семейство на инженери и за мен математиката е основа и фундамент без която нищо не става та ако ще с рисуване и музика да иска да се занимава цял живот. Rolling Eyes

Втората и матура ще е английски език, там е сигурна и спокойна. Обмисля дали да запише и трета матура история. Оценката от третата матура не влиза в дипломата, нали? Предполагам, че ще намери и допълнително учител по история за да е сигурна ако кандидатства в СУ право.

Момичета, а какво мислите за изборите на децата ви?
Аз съм ей тъй  Shocked и  Rolling Eyes ... иска да учи политика и международни отношения, това да работи, в това да се развива. Толкова ми е различна от мен ... . А с брат си са като деня и нощта.

# 519
  • нейде там, където ....
Сама ще се готви и за двете матури, като втората ще е Филисофски цикъл. На финала може да вземе някой урок за увереност. Оценките са й важни, защото с тях се надяваме да вдигне общия успех. Учителката й по БЕЛ ги готви от миналата година. Правиха пробни и изкара 5.82.
Сега чака с нетърпение Comic Con. За началото на учебната година не мога да кажа, че е нетърпелива. За една година се застъпват със сестра й в едно училище. Ще са в различни сгради, но сутрин ще ходят заедно.

И при нас се застъпват за една година. На мен ми е забавно, на тях - не знам.
За матурите - няма да ходи на уроци, но нямам идея каква да бъде втората, че да не си развали дипломата. Аз подхвърлям нещо за ФЦ, че със сигурност няма да му трябва, но ме отрязаха. Има време.
Все още се наслаждава на ваканцията и свиква с мисълта, че ще е последна учебна година. Тъгата от това и удоволствието, че е от най-големите, май са правопропорционални величини. И все така смята, че няма да си причини абитуриентски бал.

Изборът му е от десет години и става все по-осъзнат, с всеки ден. Аз не съм против, само настоявам да разгледа повечко места, на които може да се учи.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 14:53 от jd

# 520
Ми аз не знам дали се радвам или одобрявам. Поне избра нещо. Все е нещо, защото до скоро не знаеше изобщо какво иска

# 521
  • София
И моята още не знае на каква матура да се явява. Мисли за АЕ. За НЕ категорично отказа.
Нейните съученици масово щели да ходят на психология/философия, защото било лесно.

# 522
За втората матура, изборът е между МАТ, Физика и АЕ.Според мен ще е АЕ, защото няма да има време за нищо друго.
Той е в една драма с ФЕ, та по тази причина цялото свободно време ще е за ФЕ.
Ще му се наложи сериозно да помисли за втори вариант на университет, за специалността  е категоричен.
Стажа му свършва утре, сигурен е че това е неговото нещо, много бързо му били минали тези два месеца.

# 523
  • Пловдив
Официално втората матура се заявява на пролет. Така че още има време за размисъл. Моята логика е такава, че при 6 през годините по балообразуващ предмет за наш ВУЗ, не се рискува с ДЗИ по този предмет. Ако университетът няма такова изискване, но поне тези в БГ все още нямат.
Тази година ДЗИ като че ли бяха малко по-трудни от предните. Има си риск да се прецакат.

# 524
  • София
При моята втората матура ще е френски. След С2 -то ще и се стори песен. По БЕЛ имахме драма с учителката, че я цакаше с 4ки и 5ци и първия срок и остави 5, та почна да ходи на уроци при учителката си от 7 клас. Сега ще продължи да ходи при нея.

Изборът и е ясен отдавна - право, но във Франция, като се цели най-много в 2 университета в Париж, но ще кандидатства и в Страсбург, Лион, Монпелие и на още няколко места. Отделно ще кандидатства и в Люксембург. Аз имах притеснения до колко ще може да практикува ако реши да се върне, но няколко приятели завършили право в чужбина вкл. Франция, Англия и Германия си практикуват без проблем и ме успокояват.

План Б е право в СУ. Ще готви БЕЛ така или иначе за матурата. Тя е в паралелка с БЕЛ и история, та за историята ще разчита на ЗИПа и самоподготовка.

Общи условия

Активация на акаунт