Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява индикацията за овулация и какви са възможните причини за високите нива на 17-ОН прогестерон?
Може ли киста да се образува преди ултразвуково изследване и какви са възможните причини за високите нива на 17-ОН Прогестерон?
Какво може да означава повишеният 17-ОН прогестерон и какви са възможните причини за него?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява индикацията за овулация и какви са възможните причини за високите нива на 17-ОН прогестерон?
Индикацията за овулация показва предстояща овулация, което е важно за успешното забременяване. Високите нива на 17-ОН прогестерон могат да бъдат причинени от лутеинизиращ хормон (LH) пик или поликистозен овариален синдром (PCOS), които могат да бъдат диагностицирани чрез кръвни тестове и ултразвук. Тези високи нива понякога могат да попречат на зачеването.
-
Може ли киста да се образува преди ултразвуково изследване и какви са възможните причини за високите нива на 17-ОН Прогестерон?
Да, кистата може да се образува преди ултразвуково изследване. Високите нива на 17-ОН Прогестерон могат да бъдат причинени от лутеинизиращ хормон (LH) или поликистозен овариален синдром (PCOS), които могат да бъдат диагностицирани с ултразвуково изследване. Тези високи нива могат да създадат проблеми при зачеване.
-
Какво може да означава повишеният 17-ОН прогестерон и какви са възможните причини за него?
-
Какви са препоръките за изследване на витамин D?
-
Какво показват резултатите от изследванията на глюкозата и инсулина?

Като съм диспансеризирана към ендокринолог ако не се лъжа се полагат само 2 прегледа годишно и явно се престарах в самолечението, съжалявам вече. Но дори без никакъв прием на хормон не съм преминавала 5 като стойност (имаше един момент, в който няколко месеца отказвах да го пия въобще, преди няколко години). Сега с хормон, и то стабилна доза, за един месец мина 6. Аденомът съм следила на ЯМР само 2014 и 2016, и сега ще ми плануват за 2019-та. Не растеше и не пия нищо за него (накратко).