Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Мнения: 659
Денис, не знам дали правилно изследвах ТSH ( преди менструация, която закъснява, но няма бременност т.е
около 18 дни след овулация) и е завишен 2.83....за ендокринолог ли съм или да изследвам след цикъл...нормално ли е да са такива нивата по това време от цикъла?

# 16
  • Мнения: 16
Денис, може ли да коментираш тези резултати

# 17
  • София
  • Мнения: 26 905
Денис, може ли да коментираш тези резултати
http://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/0gul/ovsjj.png
Предполагам са правени на 2-3 ден от МЦ?!
Имаш ИР, провери ТСХ, Т3 и Т4 /ако не си/.
ФСХ е висок, показва че нещо потиска функцията на яйчниците.
17ОН Прогестеронът е висок, но тъй като другите андрогени са добре, може да показва киста /лутеинова/ или ЛУФ - това се установява с УЗ преглед и лекаря трябва да прецени.
Ако няма проблем с яйчниците, трябва да се консултираш с Ендокринолог.
Ще чакам да пишеш Peace
Не се притеснявай - всичко се коригира /контролира.

ПП. Провери и Пролактина./ на чист ден, около О./

# 18
  • Мнения: 16
Денис, благодаря за бързия и полезен коментар. Има проблем с я. -СПКЯ.
Весели празници!❤

# 19
  • Мнения: 659
здравей Денис,
1) Явно пак поликистоза, но да кажеш и ти мнение (на 3-4 ден от цикъла са)
LH                       11.07       U/l     2.40 - 12.60    
FSH                     6.16       U/l     3.5 - 12.5   
Естрадиол       23.3       pg/ml     12.5 - 166   
(за Естрадиола съм си записала, че е добре да е на долна граница, правилно ли съм разбрала)

2) при закъснение на цикъла онзи ден пуснах ТСХ и беше 2.83 (пак ще го изследвам на чист ден, това до колкото знам  е високо при опити за бебе), какво друго да пусна -ТАТ МАТ....?!

3) миналия цикъл изследвах мъжките хормони като Тестостеронът и Андростендионът бяха в норма, а ДХЕА-С и 17-алфа ОН прогесетерон бяха леко завишени - Ендокринологът каза да изследвам отново, защото много зависело от лабораторията (според него е грешка, тъй като ако наистина били завишени и Тестостеронът щял да е над норма, а той е в норма)
днес изследвах  в Бодимед     DHEA-s  6.6       µmol/l     1.65 - 9.15   - излиза, че е ок...очаквам резултата и на 17 алфа ОН прогестеронът .

# 20
  • Мнения: 194
Здравейте и честита нова година на всички! Момичета може ли да ме препоръчате добър ендокринолог в София.Трябва ми лекар ,който наистина ми следи нещата и казва кога да пускам изследвания .

# 21
  • Where I am Happy
  • Мнения: 53
Здравейте!
Може ли да погледнете и моите изследвания,положението много ли е зле?
Според ендокринолога съм в ранна менопауза и нищо не може да се направи и ме прати на гинеколог.На 36 съм.За пролактина пия половинка достинекс на 10 дена.
Изследванията са правени на 4 ден от цикъла.

# 22
  • София
  • Мнения: 26 905
Здравейте!
Може ли да погледнете и моите изследвания,положението много ли е зле?
Според ендокринолога съм в ранна менопауза и нищо не може да се направи и ме прати на гинеколог.На 36 съм.За пролактина пия половинка достинекс на 10 дена.
Изследванията са правени на 4 ден от цикъла.

Здравей!
ЛХ и ФСХ са високи и може да показват проблем с ЯР. Добре ще бъде да изследваш и АМХ и Инхибин В / на 3 ден от МЦ - те, много по-точно, ще покажат какво е моментното състояние на ЯР/.
Пролактинът е висок, трябва да е около 10-12. Провери и всички останали хормони - посочени са на 1 стр. на темата. Може да има някой, който да потиска функцията на яйчниците, т.е проблема да не е само в ЯР.
ТСХ трябва да е под 2.0
Не губи време и посети клиника по репродуктивна медицина. Peace

# 23
  • Where I am Happy
  • Мнения: 53
Благодаря ти много,Денис!
Hug

# 24
  • Мнения: 659
Денис може ли и моите резултати да видиш ..по-горе пост 19...
Благодаря...

# 25
  • София
  • Мнения: 26 905
здравей Денис,
1) Явно пак поликистоза, но да кажеш и ти мнение (на 3-4 ден от цикъла са)
LH                       11.07       U/l     2.40 - 12.60    
FSH                     6.16       U/l     3.5 - 12.5   
Естрадиол       23.3       pg/ml     12.5 - 166   
(за Естрадиола съм си записала, че е добре да е на долна граница, правилно ли съм разбрала)

2) при закъснение на цикъла онзи ден пуснах ТСХ и беше 2.83 (пак ще го изследвам на чист ден, това до колкото знам  е високо при опити за бебе), какво друго да пусна -ТАТ МАТ....?!

3) миналия цикъл изследвах мъжките хормони като Тестостеронът и Андростендионът бяха в норма, а ДХЕА-С и 17-алфа ОН прогесетерон бяха леко завишени - Ендокринологът каза да изследвам отново, защото много зависело от лабораторията (според него е грешка, тъй като ако наистина били завишени и Тестостеронът щял да е над норма, а той е в норма)
днес изследвах  в Бодимед     DHEA-s  6.6       µmol/l     1.65 - 9.15   - излиза, че е ок...очаквам резултата и на 17 алфа ОН прогестеронът .
Извинявай, пропуснала съм го.
1. да, показват ПКЯ
2. ТСХ е висок, трябва да го смъкнеш под 2.0 и да следиш да не се повишава. Изследвай ТАТ и МАТ, ако не си  Peace
Е2 е добре
3. за ДХЕА, добре е, но след като си засякла по-високи нива е добре да го следиш, все пак това са хормони, не са константа - може да е било грешка, но няма как да си сигурна

# 26
  • Мнения: 659
Благодаря много Денис, да пуснала съм ги пак този месец, за да засечем и след цикъл отново ще пусна ТСХ с ТАТ и МАТ , надявам се, че с правилно лечение бързо се коригира, до сега беше под 2.00...не знам какво е провокирало това покачване...благодаря още веднъж.

# 27
  • Мнения: 318
Привет, Денис!
Майка ми много се е притеснила относно високи стойности на витамин Д, който е на горна граница. Понеже резултатите й не са при мен, но бяха нещо подобно - 120 при реф. 35 - 125.
ПКК, ТСХ, калций, магнезий - в норма. Не приема лекарства и  добавки.
От какво може да толкова висок този витамин Д ? Джипито й казал, че няма повод за притеснения, но незнам, аз поне не съм чула някой да има с такъв резултат, повечето хора обикновено са с дефицит...

# 28
  • Мнения: 48
Здравей, Денис
Би ли коментирала изследванията ми.
Глюкоза 0 м - 4,73 mmol/l  (3,3 - 6)
Глюкоза 60 м - 3.98 (<10)
Глюкоза 120 м - 4,25 (<7,8)

Инсулин 0 м - 8,5 uU/ml (3,0 - 25,0)
Инсулин 60 м - 24,7 (18-276)
Инсулин 120 м - 14,0 (16-166)
Мисля че са добре, но захарта на първия час не трябва ли да е по-висока от тази на гладно? Плюс това понякога имам симптоми на ниска кръвна захар - често съм гладна, яде ми се постоянно сладко и понякога ми прилошава и прималява, разтрепервам се и след като хапна нещо сладко бързо ми “просветва”. По време на изследването през първия час ми беше лошо, зави ми се свят и ми се повръщаше. Но пък инсулинът е много добре...
Благодаря предварително Simple Smile

# 29
  • Мнения: 129
Здравей Денис!
Би ли коментирала изследванията ми?
Д3 - 6.10 ng/ml
Референтни :10-20 латентен дефицит
20-100 оптимално ниво
>100 предозиране
Б12 -258 pg/ml
Референтни:187-883
<300 латентен дефицит
Пуснах и за ИР,но глюкозата и инсулина все още не са излезли!
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт