Почивка на Малдивите /Тема 3/

• 73 686
  • 773
  •   1
Отговори
# 330
Имам един въпрос Simple Smile
Колко пари са ви били нужни, отивайки на ризорт ол инклузив? Не искам точни суми, а само да си сверя часовника.

# 331
  • Бургас
Зависи на колко екскурзии ще отидете. Ние харчим за 2-3 (шнорхелинг с лодка задължително, мъжът ходи на big game fishing.). За дайвинг също се дават пари. Аз отивам и 1-2 пъти на масаж.

# 332
Да де, това ми е ясно. Затова попитах за ориентировъчна сума, която сте взимали вече ходилите. Горе - долу.

# 333
зависи в какъв тип, клас хотели искате да отседнете. Има значение дали е ол инклузив на 3 или 5 звезден хотел, цените на масажите, екскурзии, частни вечери и други глезотии са също различни.

5 звезди - 8-9 дни без проблем е 15-17К за двама

# 334
Явно не съм се изразила правилно. Ние отиваме в ризорт след 3 дни, платили сме ол инклузив. Въпросът ми е колко пари допълнително да си вземем? 500? 1000? 1500 евро? Ризортът е Курамати, ако има значение.

# 335
не съм запозната с този ризорт. Аз бих взела повече, но имай предвид, че навсякъде може да се плаща с карта.

Масажите са към 100на долара, екскурзии, дайвинг също. Разходка с хеликоптер е към 500. Частните вечери започвсат от 200 долара само храната. базовите активности като шнорхелинг, каяци и тн са безплатни навсякъде.

В сайта на ризорта трябва да има ценоразпис на допълнителни услуги, така ще ти е най-лесно да си направиш сметката. Тук всеки ще пречупва през неговата призма

# 336
  • Бургас
 Взимам пари в брой за всеки случай: около 1500 евро.
Никога, обаче, не плащам в брой: всичко записваме на номера на стаята и при напускане плащам с кредитна карта.
В брой: около 50 долара на дребно, за бакшиши.
Масажите вече са написали: около 100-130 долара, екскурзиите за шнорхелинг: около 550 долара за лодка за 3 семейства. Риболовът е около 90-100 долара на човек. Дайвингът се движи около 90 долара на гмуркане.
В Интернет можеш да намериш цени за всеки един резорт.
За храна традиционно не сме давали пари допълнително. В момента сме на Малдиви, за втори път: AI. не ходим дори на обяд. Плащаме го, заради алкохола.

# 337
Явно не съм се изразила правилно. Ние отиваме в ризорт след 3 дни, платили сме ол инклузив. Въпросът ми е колко пари допълнително да си вземем? 500? 1000? 1500 евро? Ризортът е Курамати, ако има значение.
Ида , влез в сайта на Курамати   , в него има цените и доплащанията в различните заведения .Ако сте на олинклузив там има какво влиза в него .Също така има цени на спа центъра , той е много хубав и предлага разнообразие от глезотии .
Никъде не плащаш в брой , всичко е за сметка на вилата и накрая когато си тръгваш плащаш .Не купувай от ризорта магнити и сувенири , вземи си от аерогарата .
Във всяко заведение в ризорта има менюта в които е отбелязано какво е безплатно и кое се доплаща за всеки вид изхранване .
Пари в брой ти трябват за бакшиш , всеки ден оставяхме във вилата в заведенията .Обслужването е много добро .Има мед.център и лекар 24 ч.( ако сте с деца ) .
Трудно е да се каже сума защото зависи освен масажи и какво друго ще си поръчаш .Ние извън селект олинклузив поръчвахме по - висок клас вина така че накрая доплащането беше ...добро .

# 338
Благодаря!
Така като чета, май ще ми трябват пари само за бакшиш. Алкохол не пием, имаме включен шнорхелинг в пакета, имаме и по 1 масаж. Само ми се иска да сменя вида на вилата, ако има свободни, защото когато резервирах, от агенцията нямаха тази, която искам. Без децата ще сме.

# 339
  • Бургас
Обикновено в пакета включват безплатен 15мин масаж, колкото да те зарибят. Поне в резортите, които сме посетили, е така. Не само на Малдиви.
Шнорхелингът също е за хоум рифа безплатен, еднократно.
Хубав шнорхелинг, обаче, като цяло става с лодка, извън резорта.
За вилата: съветът ми е първо да ви настанят, да поогледате и след ден, даже два, ако не ви хареса вилата, да говорите с рецепция има ли възможност да ви преместят.
При нас първият път като ходихме, имах голямо желание за водна вила, бяхме платили за плажна вила, но ни настаниха в джакузи плажна вила. , която се оказа на най-хубавото място. Последните 2 дена ни преместиха безплатно във водна вила и установих, че всъщност плажните вили са много по-добри от водните. Поне на нас ни харесва повече да сме на плажа и с хубава зелена, плътна сянка. Така, че първо вижте, може да сте късметлии и без да доплащате да ви настанят на най-хубавото място! Simple Smile

# 340
LaDiDa, и аз съм платила плажна вила, а искам джакузи плажна вила Simple Smile
Не искам водна, защото си имам мои страхове и фобии, и настанявайки се във водна, почивката за мен ще се превърне в мъчение.
Значи да не питам веднага, а да изчакам?

Това за шнорхелинга е добре, че го сподели. Определено това е нещо, за което бих платила.

# 341
Не искам водна, защото си имам мои страхове и фобии, и настанявайки се във водна, почивката за мен ще се превърне в мъчение.

Това за шнорхелинга е добре, че го сподели. Определено това е нещо, за което бих платила.
Аз на Курамати предпочитам делукс бийч  вила с джакузи .Препоръчвам 215 и 214 с много хубаво плажче и до осн.ресторант .

# 342

Преди да тръгнем за Курамати писах на мейла им да ми изпратят ценоразпис на водни спортове, ресторанти и сватбената им агенция- реагираха много бързо и получих  отговор  още същия ден. Изпратиха ми и менюто в ресторантите с ценовите листи.
Помня само цената на дайвинга- 90- 100 евро за гмуркане.

# 343
  • Бургас
Изчакай, да! Плажните вили и джакузи бийч вилите са еднакви, с тази разлика, че в джакузи вилите има джакузи в открития двор, където е тоалетната и банята. Обикновено се на по-хубавите места, само там е разликата! Самото джакузи ние не го ползваме. В момента сме платили пак джакузи бийч вила, само защото исках да съм в определена част на резорта. Ще имам аз Индийския океан отпред и да стоя в джакузи в задния двор или пък басейн, молИм...! Simple Smile
Харчете пари само за океана, по наше мнение, само това си струва! Simple Smile

# 344
  • София

Никога не сме носили пари в брой, но трябват, ако ще си оставите багажа на летището на съхранение. Мисля, че беше по 5 долара на куфар.
На Курамати сме доплащали само и единствено за масажите. Около 150 долара мисля, че беше на масаж. За нищо не се налага друго да се доплаща, щом сте на ол инклузив. (ако не сте на Селект, може да трябва да си плащате за някои напитки).  Има срещу заплащане шампанско и омари. Всичко друго си е включено (дори последно ни подариха екскурзия, масаж за двама, както и шампанско с хапки, та може и за това да не ви се наложи да доплащате)

Общи условия

Активация на акаунт