Почивка на Малдивите /Тема 3/

• 73 587
  • 773
  •   1
Отговори
# 495
Мацки,супер тъп въпрос имам.Вс ички хотели ли на Малдиви са от този тип -като къщички над водата или това са т.н.резорти и те са адски скъпи?

Не съм от "мацките", но ще си позволя отговор. Wink
Къщичките над водата са в ризортите. Не всички къщички в ризорти обаче са над водата.

На островите тип "селски туризъм" хотелите са обикновено малки сгради най-често на 1-2 етажа и са с по 2-3-4 стаи на етаж. Има и изключения, но масата от хотелчетата, които зная са такива.

# 496
Благодарение на изчерпателното сравнение между островите от Манфред:blush:, избрахме Укулас. Резервирах това https://www.booking.com/hotel/mv/coral-reef-view-inn.bg.html
но е малко притеснително евтино, за 9 нощувки със закуски и включен трансфер в 2 стаи-510$, имам безплатно анулиране до 02.08, така че моля за мнение.
Срещнах въпроси за алкохола и ще помоля ако някой знае как бихме могли да си поръчаме, като не говоря за концентрат, а за биричка( според мъжът ми е нечовешко на 30 градуса, да не може да пиеш биричка на плажа)
Бих искала да попитам и от кои комплекти за шнорхелинг сте доволни, както и UV блузки(прочетох, че ще са ни необходими).

# 497
Благодарение на изчерпателното сравнение между островите от Манфред:blush:, избрахме Укулас. Резервирах това https://www.booking.com/hotel/mv/coral-reef-view-inn.bg.html
но е малко притеснително евтино, за 9 нощувки със закуски и включен трансфер в 2 стаи-510$, имам безплатно анулиране до 02.08, така че моля за мнение.
Срещнах въпроси за алкохола и ще помоля ако някой знае как бихме могли да си поръчаме, като не говоря за концентрат, а за биричка( според мъжът ми е нечовешко на 30 градуса, да не може да пиеш биричка на плажа)
Бих искала да попитам и от кои комплекти за шнорхелинг сте доволни, както и UV блузки(прочетох, че ще са ни необходими).

Ние бяхме в ризорт, но останахме един ден в Мале( т.е остров с местни, както ще е Вашият) и там алкохолът е абсолютно забранен дори и в хотелите. Бяхме в доста скъп хотел, но сервираха само безалкохолна бира вътре( за навът въобще недопустимо да го обмисляш даже). Алкохолът е разрешен само в ризортите( тоест само на островите, където има само хотел и никакви жилища на местни). Това е моя опит. В магазините също не помня да се продаваше алкохол.

# 498

Острова е отличен избор, но не съм много сигурен за хотела. Като обзавеждане и обстановка е супер. По-добре е от повечето хотели на острова, но разположението му не е ок. Прекарах една нощ в него и на следващия ден се преместих. Причините са две: 1. изключително близко до джамията - така ни "изтресе" сутринта в 4, че буквално наизкачахме от леглата. Данданията продължи дълго. Другата причина пак е шума - хубавите дървета, в които е хотела, са дом на доста кресливи птици. След джамията тези птици категорично не позволиха на никой да мигне.

Разбира се, не познавам всички хотели на острова, но аз лично имам фаворити - или ТундеИнн (с 4 стаи), който е непретенциозен с визията си, но пък локацията му е страхотна и има собствен плаж (което означава, че ще сте си сами на него), а и собственикът му има своя лодка, което е голям плюс при екскурзии. втория хотел е "Острова", който е на срещуположния край на острова (на цели 500 метра Simple Smile ), той е малко по-голям, но доста по-скъп и малко по-шумен, понеже има повече стаи.

Алкохол - НЯМА. Никакъв. Има 10 вида бири, но всички безалкохолни. Не се опитвайте да си носите. Това е Simple Smile

# 499

Ако не сте опитни в шнорхелинга препоръчвам онези ужасно грозни цели маски за лице, с които приличаш на телетъбис. Много са удобни за бавен шнорхелинг, където не плувате интензивно.  Аз лично не успях да се науча с нормален комплект, направо ми се гади от шнорхела който ми е в устата, факта че носа ми е стиснат ме подлудява, и накрая мисълта че в момента в който искам да поема въздух, трябва да издухам потенциално влязлата вода в шнорхела, или да я вдишам ми предизвиква панически атаки. А с маската си дишаш съвсем спокойно, през носа или устата, просто количеството въздух е леко недостатъчно ако плуваш интензивно.
Може да плувате до рифа с маската в ръка, и там да си я сложите, или просто бавничко да стигнете до рифа с нея. С нея дори може да се гмурне човек за малко, не влиза вода, после спокойно си изтича като се покажеш на повърхността.
За блузките всякакви ще ви свършат работа, хубаво е да са с дълъг ръкав. Моя опит белите на цвят изглеждат мн готино и не привличат слънцето, но се цапат необратимо от плажното мляко.
Хубаво е да си вземете и клинчета, или шорти до коляно, ако дълго ще сте във водата, защото се изгаря.
И задължително обувки, ако не сте с плавници.
Плавници сме вземали от хотела, за да не ни тежат.

# 500
Много ти благодаря. Гледам хотел Острова, предлагат вила с изглед към градината, дали случайно знаете какво представлява, защото ако са две отделни стаи ни устройва чудесно.

# 501
Много ти благодаря. Гледам хотел Острова, предлагат вила с изглед към градината, дали случайно знаете какво представлява, защото ако са две отделни стаи ни устройва чудесно.

Ами... няколко пъти съм ходил в този хотел, по-скоро в ресторантчето, което е залепено до него (страхотна тайландска кухня) и съм разглеждал хотела отвън, но не съм видял нещо да прилича на вила. Постройката е двуетажна и имаше около 7-8 стаи на етаж. Познат бил в хотела казва, че е добре да имаш късмет на тихи съседи, защото стените са били като от оризова хартия. Все пак, хотела е с хубав екстериор и приятен за окото. Източният плаж е точно пред хотела. Трябва да се има предвид, че това е наветрената страна на острова, която в същото време се явява и външна за атола. Това означава, че почти винги духа (което в горещи дни не е лошо), понякога има повечко вълни (което също не е лошо), но има и сериозен дефицит - няма риф. За да плувате в такъв, трябва да ходите на другия плаж - юг-запад. А на западния бряг е най-хубавия риф на този остров, по малдивски колоритен и пленителен - човек може да прекара часове в него, без да се усети.

УВ тениски - задължително. Мажете се със слънцезащитно без значение дали има слънце или не. Маски и шнорхели може да ползвате от хотелите. Целите маски изглеждат удобни, но за мен имат сериозен недостатък - не можеш да се потопиш на повече от 60 см с тях, защото налягането ти сплесква лицето. Нормалните маски със шнорхел са идеални за разглеждане на рифа.

# 502
Ако правилно съм разбрала от сателитната снимка на острова, рифа е точно пред любимия ти ТундеИнн. На плажа ли е самия хотел?

# 503
Не е на плажа. На около 200 метра от него. Минава се през една горичка и се стига до плажа.

# 504

Ако не сте опитни в шнорхелинга препоръчвам онези ужасно грозни цели маски за лице, с които приличаш на телетъбис. Много са удобни за бавен шнорхелинг, където не плувате интензивно.  Аз лично не успях да се науча с нормален комплект, направо ми се гади от шнорхела който ми е в устата, факта че носа ми е стиснат ме подлудява, и накрая мисълта че в момента в който искам да поема въздух, трябва да издухам потенциално влязлата вода в шнорхела, или да я вдишам ми предизвиква панически атаки. А с маската си дишаш съвсем спокойно, през носа или устата, просто количеството въздух е леко недостатъчно ако плуваш интензивно.
Може да плувате до рифа с маската в ръка, и там да си я сложите, или просто бавничко да стигнете до рифа с нея. С нея дори може да се гмурне човек за малко, не влиза вода, после спокойно си изтича като се покажеш на повърхността.
За блузките всякакви ще ви свършат работа, хубаво е да са с дълъг ръкав. Моя опит белите на цвят изглеждат мн готино и не привличат слънцето, но се цапат необратимо от плажното мляко.
Хубаво е да си вземете и клинчета, или шорти до коляно, ако дълго ще сте във водата, защото се изгаря.
И задължително обувки, ако не сте с плавници.
Плавници сме вземали от хотела, за да не ни тежат.
Може ли да сложиш една снимка на тези големи маски, подходящи за хора, които получават паник атака с простия шнорхел. Понеже и аз съм точно като теб, че и по- зле и въобще не мога да се гмурна. Буквално изпаднах в ужас първия път като слязох във водата. Не повторих въобще на дълбокото, а само на плиткото с най- прости очила задържах дъх, че да видя някоя рибка. Абе реших, че подводния свят ще го пропусна като не мога да дишам през някаква тръба в устата и с притиснат нос. Ужас е.

# 505
# 506
# 507
Маските са супер удобни

# 508
  • Бургас
Тези маски наистина са супер удобни, но категорично са за деца или много начинаещи в шнорхелинга. С тях можете  да гледате само на повърхността: не можете да се гмурнете надолу, където са красотите.
Аз лично препоръвам специално за тази дестинация да си носите собствени плавници, шнорхел и маска.
Не рискувахте с отдалечен остров или ризорт, щом полетът ви е в 10.20. Това означава да сте на летище в 8.20.
Задължително съгласувайте трансфер с мястото за настаняване, преди да резервирате, както вече са посъветвали тук.
Ех, как ми се ходи и на мен....

# 509
От скоро в Декатлон има и целолицеви маски за деца 6-10 год

Общи условия

Активация на акаунт