Прахосмукачка робот- 15

• 137 150
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Бях се решила на робот, но онзи ден ми подхвърлиха идеята за парочистачка. Според вас кое повече си заслужава?

# 616
Робот!
Прочистачки няколко имам- вадя само 2 пъти годишно.Не са ми удобни за ежедневно почистване.
Така или иначе,преди парочистачката, трябва да се изчисти с прахосмукачка.

# 617
  • Стара Загора
Бях се решила на робот, но онзи ден ми подхвърлиха идеята за парочистачка. Според вас кое повече си заслужава?

Ами преценете си сама. Така или иначе прахосмукачка /обикновенна /,парочистачка и тем подобни уреди ,перящи и на супер високи цени ,винаги трябва да ходиш след тях. А робота си го пускаш и излизаш на кафе с приятелки ,въщаш се той изчистил и се прибрал на мястото си. Ако се сетиш мини покрай него благодари му че е свършил работата вместо теб,докато си била на кафе. Simple Smile
А иначе зависи . Все пак му трябва мясо да се мушка тук и там. Ако обстановката ти не позволява да тостига до повечето места които трябва да се почистят и после след него отново да минаваш да почистваш. Тогава не си заслужава.
Аз например сутрин саморазмествам или вдигам някои столове и местя леко масата за да може да се пъхне под дивана. Като се прибера по някое време ,минавам за 5 мин с моп и само си намествам столовете и съм готова.
Това е направи си ти сама за себе си преценка кое,как и колко работа ще ти върши. После ще дойде въпроса какъв да си купя.
Определяш си бюджета . Влизаш в един сайт и четеш какви функции има даден робот. Нареждаш си преоритетите,след това можеш или да увеличиш или да намалиш бюджета. Това е

# 618
Робот. Настоила съм го  2 п ти дневно да чисти цялата площ, отделно чисти Н на брой пъти, когато синът ми нахвърля храна по пода (на 9 м.е). Незаменим помощник!

Сега ще си купя парочистачка, но за да си улесня почистването на баня, кухня и тн.

Дебна и миещ робот.

# 619
Благодаря,бихте ли ми писала на лично,от кой сайт е закупена вашата?

Моята е от www.dedal-robot.com, с касова бележка, упътване и гаранция Simple Smile

Хубаво, някои не искат да купуват от бг, аз лично си държа на гаранцията, но ако ще е от бг не бих пазарувала от някакви измислени търговци от olx примерно, които нито бележка ще ми дадат, нито фирма имат... Ако получа такъв продукт веднага ще го върна! Не знам вие какво мислите ...

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 21:53 от mamma-85

# 620
Здравейте, вече доста изчетох и доста се обърках. Моля за съвет. Разполагам с бюджет 600-650 лв., насочила съм се към  iRobot Roomba 616 и XIAOMI Mi Robot Vacuum Cleaner. Може ли някой да ми каже какви са разликите между двата модела и кой е по-добър. Живея в къща на 2 етажа по 80 кв. плочки и ламинат. Проблем ли ще е ако местя прахосмукачката от единия на другиия етаж.

# 621
  • Русе
Не е проблем местенето. Сравнете батериите и времето за чистене и ще Ви стане ясно коя да изберете.

# 622
Не е проблем местенето. Сравнете батериите и времето за чистене и ще Ви стане ясно коя да изберете.
И на двете пише 2 часа време за работа. Румбата е с батерия NiMH -2200, а Ксиоми е литиево йонна 5200. Не разбирам коя е по-добра, те са различни.

# 623
  • Русе
Да, различен тип са.

Пристрастна съм и затова препоръчвам Шиоми-то  Peace

# 624
Това кето повече ми допада на румбата е че е с две четки в средата и може би ще чисти по-добре. Моля, споделете който ползва от тези модели.

# 625
Да, различен тип са.

Пристрастна съм и затова препоръчвам Шиоми-то  Peace
И аз така съм пристрастна към същото. Като цяло батерията на Xiaomi е много голяма. Чисти у нас 45-50 минути на 3-та степен (има максимум 4) и батерията е паднала с около 27%. Тоест като свърши чистенето той си има пак батерия от около  над 70%. Румбата не знам как е.
По отношение на смукателната мощност - много малко роботи са по-мощни от Xiaomi-то - 1800 Ра в максимален режим. Тази румба е около 600 Ра.
Предимството на Румбата за мен е системата Dirt detect, с която засича по-замърсените места и минава 2 пъти.
Аз я нямам тази екстра, но не съм отчела и липсата й.
Малко надценени ми се струват Румбите заради по-слабите параметри в областта батерия и смукателна мощност. Обаче последното важи при климите. За твърдите подови настилки мисля, че всяко роботче се справя горе-долу равностойно.
С една дума.... която ти е на сърце, ако не ти е проблем малко по-слабата батерия и смукателната мощност.

# 626
Благодаря за отговорите , значи ще бъде Ксиоми-то, ще изчакам само черния петък дано го пуснат на по-добра цена. А вие с кой точно модел сте?

# 627
  • Русе
Първа генерация. Втората има и моп а такива ходещи парцали не са мина сърце.
Сега пуснаха някакви други модели но са с името  Xiаowa (или нещо такова)

# 628
Благодаря за отговорите , значи ще бъде Ксиоми-то, ще изчакам само черния петък дано го пуснат на по-добра цена. А вие с кой точно модел сте?
Аз също съм с първата генерация - Xiaomi Mi Robot. Водят го Mijia.
След това има един Roborock 50 - той е втората генерация, които е с моп, но и аз като колежката не искам моп.
Тези два изброени модела са ги направили Xiaomi в колаборация с една друга фирма -Роборок, които си се занимават само с роботи.
Преди това обаче имат един самостоятелен модел Xiaomi Xiaowa. Той реално е най-старият. Ще го познаеш по това веднага по много по-малкият сензор отгоре - като едно стърчащо палче е. По-новите модели имат много  голям кръгъл сензор. Той е стар този модел и няма за какво да си го взимаш него. Един от другите два си избери според бюджета и дали искаш моп или не.

# 629

Общи условия

Активация на акаунт