Милано - 10

• 67 602
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
Реджи, бих искала да попитам, ако имаш представа, разбира се. Има ли място в Италия, където да мога да плувам с делфини. Ровя вече една седмица и не мога да открия нищо освен шоу с тях в Ричоне, или пък с лодка да те разходят и да ги гледаш в Портофино.

# 301
  • Варна
Здравейте,купихме билети и ще летим за Милано 14.12- 17.12 за първи път.Моля за съвет за приличен хотел в централната част на разумна цена,както и някаква примерна програма за трите дена.Знам,че дните ни са малко,но все пак  какво не бива да пропуснем за това време.Ценители сме на хубавата кухня

# 302
  • Milano
Изчезнаха полетите на Раян от София до Малпенса и обратно през целия ноември и декември до около Коледа.

пп. оправиха ги.

Не вярвах, че ще доживея да го кажа, но добре че купих с Уиз (по чиста случайност, защото цените на Раян станаха двойни докато си свърша работата).

Алия, ще ти отговоря по-късно по-подробно, но няма тази възможност в Италия от това което прочетох.

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 16:05 от regina di cuori

# 303
  • София (Възраждане)
Реджи, бих искала да попитам, ако имаш представа, разбира се. Има ли място в Италия, където да мога да плувам с делфини. Ровя вече една седмица и не мога да открия нищо освен шоу с тях в Ричоне, или пък с лодка да те разходят и да ги гледаш в Портофино.
Аля, Малта опция ли ти е? Почти Италия...

# 304
  • Milano

От това, което прочетох не може - забранено е със закон, после уж разрешено с нов декрет от януари тази година с последвалите полемики и т.н.
Засега това което се предлага е курс от няколко часа, като треньор на делфините в някои от тях:

https://www.acquariodigenova.it/a-tu-per-tu-con-i-delfini/#/esperienza

https://www.oltremare.org/programmi_interattivi.php

https://www.zoomarine.it/Attrazioni/Delfini

Както каза  Mooimeiske, в Малта може.

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 16:55 от regina di cuori

# 305
Момичета, имам огромна молба към някоя от Вас, на която и предстои пътуване до Милано близките 10 - на дни!
Бях преди 2 седмици там и съм си забравила торба с дрехи в хотела. Моля някоя от вас или да ми ги вземе, или да ми даде името на хотела, в който ще отседне да се опитам да помоля моя хотел да ги прати с куриер до нейния за да стигнат до бг. Една малка торбичка е. Ще си платя за услугата колкото поискате. Очаквам някой мила и добра мацка да ми помогне. Предварително благодаря

# 306
А не би ли могло да се обадиш до хотела и да ги помолиш те да ти ги изпратят. НА мен са ми изпращали забравени вещи.( не от Милано).

# 307
Проверих че  ще ми излезе около 60 лв доставката затова реших да пробвам други варианти.

# 308
Проверих че  ще ми излезе около 60 лв доставката затова реших да пробвам други варианти.

Да , но това е най- сигурния начин да си върнеш забравените вещи.

# 309

От това, което прочетох не може - забранено е със закон, после уж разрешено с нов декрет от януари тази година с последвалите полемики и т.н.
Засега това което се предлага е курс от няколко часа, като треньор на делфините в някои от тях:

https://www.acquariodigenova.it/a-tu-per-tu-con-i-delfini/#/esperienza

https://www.oltremare.org/programmi_interattivi.php

https://www.zoomarine.it/Attrazioni/Delfini

Както каза  Mooimeiske, в Малта може.

Реджи, много ти благодаря, че се занимаваш с това мое желание. Очертават ни се две ходения до Италия, и исках да ги съчетая с това, но явно няма да може.
Иначе за Малта ще се замисля, там не съм и ходила.
Много благодаря още веднъж!

# 310
Една завърнала се пътешественичка, очарована от Милано и околности и все още в плен на огромната емоция. Първо  с големи благодарности към Реджина, Брадли, Мимии и всички от форума. Безценни сте с вашите съвети. Много по-точни от всякакви пътеводители сте !
Излетяхме безпроблемно в петък 28.09. в 7,35 ч. за Милано Малпенса, в деня на стачката на Райънер. Рискът беше риск, защото имахме закупени билети за влакове, платени нощувки, всичко. Но... късметът беше с нас и 15 минути по-рано кацнахме. С шатъл около час пътувахме до Милано Чентрале и после в 11,10 ч. ни беше бързият влак за Генуа. На обяд в 12,40 ч. пристигнахме. Там имахме три нощувки в апартамент. Препоръчвам района- в близост е до по-малката гара на Генуа Бриньол, метростанция и пешеходно на около 15 минути от центъра. Апартаментът- чист, спретнат, с всички удобства и на много разумна цена. Първият ден се поразмотахме из Генуа. Хареса ми. Много хора не я харесват, но за мен е един очарователен град. Вечерта ходихме в квартал Bocadasse да вечеряме. Много ни впечатли. Ден втори- Чинкуе тере. Не е никак невъзможно да се отиде. С влак от Генуа до Ла Специя е около час и 20 минути. После с корабче на принципа hop on hop off на цена 35 евро разгледахме селцата. Красиво е. Беше неописуемо горещо в края на септември. А лятото не знам какво ще е. Може и с влак да се отиде до селцата, обаче чарът е несравним да ги видиш откъм морето. Ден трети- до обяд малка разходка из Генуа и обеден влак до Санта Маргерита Лигуре и Портофино. Пътува се около 40 минути с влак по Ривиерата.Място за ценители. Стил, красота, подбрани туристи. Добре че предния ден бяхме на Чинкуе тере, че тук така се омагьосах и ако след Портофино бях оставила Чинкуе тере, нямаше да се впечатля така. Привечер отидохме и до Camogli- очарователно  селце. Там ядохме много вкусни лазани, талиатели и фокачи. На четвъртия ден отидохме в Милано. Пристигнахме към 10 ч. на Милано Чентрале и после с метро до хотела. Доволни сме- спахме в Atahotel Linea Uno на няколко спирки с метрото от центъра. Хотелът е с много добра цена с включена закуска. Не ни настаниха веднага, затова си оставихме багажа и тръгнахме на обиколка в града. Разгледахме Катедралата, успяхме да влезем в Музея на Миланската скала, после до Замъка Сфорцеско и Триумфалната Арка и вечерта да отидем на каналите. Много ми хареса Милано, независимо, че много хора не го харесват. За мен е очарователен, стилен и модерен град с много отзивчиви и мили хора. Последният ден от нашата обиколка беше за Лаго ди Гарда. Сутринта пътувахме с влак до Десенцано дел Гарда и после с корабче до Сирмионе и Бардолино по езерото. Много, много ми хареса. В края на сезона- разкошно време, няма толкова наплив от туристи, настроение, емоция. Въобще цялата Италия е емоция. Поне за мен.

# 311
clevermary, няма разписание до Малпенса от април натам, смяна на летището явно.

охо, regina честито с малко закъснение Stuck Out Tongue

Мерси, Брадли.

Пропусна това лято да разкажеш къде си бил.

Когато кажеш, разрешавам ЛС. hahaha

Скрит текст:
Любимото Саленто и любимият Крит, ще сигнализирам тия дни за пощата Smiley

# 312
Здравейте, в края на месец октомври ще пътуваме до Милано и ще включим и езерото Комо . С молба съм някой завърнал се скоро  да ми каже  по добрият вариант Милано - Варена , ферибот Беладжио - Вила Карлота - Комо или в обратния ред . Хотелът който сме запазили е в близост до централната гара на Милано , затова и се насочих към Варена .  По точно въпросът ми е фериботите от Варена по удобни ли са като връзки за набелязаните обекти . Благодаря предварително !

# 313
Не знам дали е по-добрия вариант, но ние го направихме така: Милано-Комо-Беладжио-Вила Карлота-Вила Балбианело-Комо-Милано. Хванахме влак в 8:10 от Милано Чентрале до Комо С.Джовани. Изпуснахме първия ферибот, защото имаше огромна опашка за билети, и хванахме този в 9:50. От Беладжио към Вила Карлота се качихме на този в 13:30, а от там до Лено в 14:56. До вилата ходихме пеша и в двете посоки,не е много, но не видяхме нищо интересно по пътя, така че спокойно може да се отиде с лодките, които са на последния кей, преди паркинга (мисля, че беше 7€ отиване и връщане и 5€ в една посока). Към Комо тръгнахме пак с ферибот в17:05, а влака хванахме в 19:13. Доста стегната ни беше програмата и през цялото време гледахме часовника, но искахме да видим и двете вили и успяхме Smiley

# 314
  • София (Възраждане)
Задължително проверете зимното разписание и си направете точен тайминг. Имам опасения, че програмата е твърде амбициозна за края на октомври Thinking

Общи условия

Активация на акаунт