Великобритания - Тема 75 Лятно - Морска Ваканционна

• 58 241
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • Истински се вижда само със сърцето.
Най добре е да се консултирате с лекар и да прецените. На знам в БГ дали е от безплатните ваксини. Може да се консултирате и тук също, ще ви обяснят всичко.

# 136
  • Scotland
Cpeщy пнeвмoĸoĸoв мeнингит ce пpилaгaт нaй-вeчe двe вaĸcини, cъдъpжaщи aнтигeни нa бaĸтepия Cтpeптoĸoĸyc пнeвмoниe. Toвa ca ĸoнюгиpaнитe вaĸcини Cинфлopиĸc и Πpeвeнap 13. Oт тяx caмo пъpвaтa ce изпoлзвa y нac и e зaдължитeлнa пo имyнизaциoнeн ĸaлeндap (въвeдeнa пpeз 2010 г.). Cинфлopиĸc e 10-вaлeнтнa вaĸcинa – oт cъщecтвyвaщи извecтни нaд 93 щaмa нa бaĸтepия C.пнeвмoниe, тя cъдъpжa caмo 10 oт тяx. A имeннo cepoтипoвeтe: 1, 4, 5, 6В, 7F, 9V, 14, 18С, 19F и 23F. Πpeвeнap cъдъpжa 13 щaмa нa бaĸтepия – 1, 3, 4, 5, 6A, 6В, 7F, 9V, 14, 18С, 19A, 19F и 23F. Heдocтaтъĸ и нa двeтe вaĸcини e, чe ca cepoтипoвo cпeцифични – ocигypявaт имyнитeт caмo cpeщy вĸлючeнитe в тяx щaмoвe нa бaĸтepия.

https://www.vaksinite.com/meningit/

Момичета, това е за България. Има ваксина срещу менингит в задължителния календар. На баткото, роден преди 2010, съм слагала тази Превенар, по препоръка на лекар. На малкия си е Синфлорикс, от задължителния календар.

# 137
Вчера се зачетох в календара, за бебета са направили от пет на шест валентна, като са включили и хепатит Б.

# 138
  • На острова
Против Men B е новата, три дози са май, първата се бие на 8 седмици. Аз сглупих и не я разделих от другата и малката я понесе тежко. Вдигна много висока температура, което е най-честия страничен ефект, но ние осъмнахме в болница и това ни беше с тази ваксина.

Против Men C предстои сега да се бие, но се зачетох кога сме я били на синът ми и се оказа, че е бил на 4 г., като сме дошли тук. Така че ще я задържа за малко, да порастне.

Сега се ослушвам за MMR, ще я слагам, де, но отлагам с няколко месеца.

# 139
Мен Б се слага в 8 и 16 седмица така е от както е въведена и тя е новата, в БГ не се слага. Шест валентните ги въведоха миналата години, 2016 набор бяха последните с 5 валентна.
Моята дъщеря вдигна единично темпертура 38 на тази в 16 седмица, като цяло я понесе леко, но всяко дете е различно и реакцията не може да се предвиди. Затова препоръчват да се даде панадол при поставянето и още 3 пъти мисля след това по схема. Ние си носихме панадола в деня на ваксинациата и така процедирахме и двата пъти.
Затова когато децата са родени в БГ, когато дойдат тук най-добре при лекар с имунизационния паспорт за да видят какво е сложено и да кажат какво трябва да се сложи от там нататък.

# 140
Илейн, тукашен лекар/сестра ли ти препоръча Панадол превантивно? По всички изследвания променя заложената реакция на тялото и от там може да доведе до усложнения от една страна, а от друга намалява драстично ефективността на ваксината. Пише го дори на сайта на NHS. Та за това съм 😲 на написаното от теб. Уж си следват препоръките тук...
На мен след ММР дори не ми разрешиха да му дам антихистамин от направения лек обрив около ободеното. Каза да го следя и да не предприемам нищо, освен ако не се задълбочи реакцията. За щастие отмина за времето, което сестрата каза, че ще стане.

Mrs. Turner, най-добре се консултирай с лекар в Бг. Доколкото знам не всички ваксини е възможно да бъдат поставен и се прави само на едно място в София.

Jinxey, а тея другите щамове на менингита за ваксината на 13-14г какви са, знаеш ли? 

# 141
  • Bristol
Илейн, тукашен лекар/сестра ли ти препоръча Панадол превантивно? По всички изследвания променя заложената реакция на тялото и от там може да доведе до усложнения от една страна, а от друга намалява драстично ефективността на ваксината. Пише го дори на сайта на NHS. Та за това съм 😲 на написаното от теб. Уж си следват препоръките тук...
На мен тук ми казваха да давам Панадол. Понякога не само за температура, а защото самото място, където е сложена ваксината, се подува и боли. За първи път чувам, че е противопоказно, освен ако не е нещо ново. Но и сайта на HNS тогава още не е обновен 🤔
Your child may develop a mild fever after the vaccination. If this happens, you can give them infant paracetamol or ibuprofen to bring their temperature down.
https://www.nhs.uk/conditions/vaccinations/vaccination-appointme … tips-for-parents/

# 142
Мери, това е друго. Ако се вдигне висока температура или се подуе, естествено, че ще се даде.
Аз говоря за превантивното даване на лекарство. Още пред поставянето или непосредствено след това. Ще се опитам да го намеря къде на сайта го имаше написано,че преди години ги четох тея изследвания (2010-2011) и ми беше направило впечатление, че и тук е опоменато.

П.П. Ей това намирам на първо четене. Помня, че като излязоха тогава изследванията дори имаше опаковки Панадол с текст отстрани, да не се дава превантивно при имунизации. Пазех преди такава снимка на компютъра, ама дали още я имам, не знам.

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 12:46 от Pampers

# 143
  • UK
Аз бих завела детето на стоматолог. Дори и да не сте се регистрирали при такъв - ще приемат детето и ще го регистрират.
Ladybird, миналата седмица бяхме на зъболекар, при нея всичко беше наред,  в сряда сме пак, но само аз и синът, сигурно нея няма да искат да я прегледат без час, а час за нея няма да прикачат към нашите, защото вече няма... така не обичам да обикалям по лекари и зъболекари, така е сложно всичко тук ...  Днес не се е оплаквала да я болят, но не съм и давала и ябълки да яде, та не знам. Аз мисля, че леко се удари, тя не падна директно по зъби, цялата е нажулена, колене, лакти, брадичка, основната тежест не е била там, дано и се размине.

По този повод, мисля че разказвах веднъж, но пак ще попитам - на сина му ще му вадят зъб, защото има абсцес, решихме, че няма друг вариант освен да се вади. Чета обаче в нета, че в такива случаи се слагат space retainers, за да запазят мястото, да не се разкривят другите зъби и да израстнат правилно постоянните под тях. Зъболекарката казва, че на деца тук такива неща не се слагат, слагат се само при изваден постоянен зъб, и нямало да има никакви последствия, тези млечните и да се разкривят, нямало да повлияят на постоянните после. Не знам сега кого да питам още и на каквода вярвам. Вие знаете ли нещо по въпроса?   

# 144
dejie, аз съм водила дребния с мен на мой преглед и са го преглеждали и него-оказа се, че няма нужда от час и за 1мин му оправи проблема. Звъняла съм и за счупен зъб и му запазиха час за същия ден.

# 145
Памперс това е официален съвет на здравната каса специално когато се поставя ваксина за менингит Б https://www.nhs.uk/conditions/vaccinations/men-b-vaccine-side-effects/, същото е описано и в червените кнички на децата и е написано и в писмото с което ни викат за ваксина. Не се прилага при останалите имунизации.

# 146
  • На острова
И ние дадохме Панадол веднага след ваксината, дадоха ни и на нас брошурата, в която беше обяснено и ходих до аптеката и и дадох. После след 6 ч пак. Специално след тази ваксина се вдига температура задължително и то доста висока.

# 147
Илейн, благодаря! Ще се запозная по-подробно. Явно е изработена на друг принцип. Надявам се с времето и нея да осъвършенстват и да се намали тоя висок процент реакции с температура.

# 148

Cpeщy пнeвмoĸoĸoв мeнингит ce пpилaгaт нaй-вeчe двe вaĸcини, cъдъpжaщи aнтигeни нa бaĸтepия Cтpeптoĸoĸyc пнeвмoниe. Toвa ca ĸoнюгиpaнитe вaĸcини Cинфлopиĸc и Πpeвeнap 13. Oт тяx caмo пъpвaтa ce изпoлзвa y нac и e зaдължитeлнa пo имyнизaциoнeн ĸaлeндap (въвeдeнa пpeз 2010 г.). Cинфлopиĸc e 10-вaлeнтнa вaĸcинa – oт cъщecтвyвaщи извecтни нaд 93 щaмa нa бaĸтepия C.пнeвмoниe, тя cъдъpжa caмo 10 oт тяx. A имeннo cepoтипoвeтe: 1, 4, 5, 6В, 7F, 9V, 14, 18С, 19F и 23F. Πpeвeнap cъдъpжa 13 щaмa нa бaĸтepия – 1, 3, 4, 5, 6A, 6В, 7F, 9V, 14, 18С, 19A, 19F и 23F. Heдocтaтъĸ и нa двeтe вaĸcини e, чe ca cepoтипoвo cпeцифични – ocигypявaт имyнитeт caмo cpeщy вĸлючeнитe в тяx щaмoвe нa бaĸтepия.

https://www.vaksinite.com/meningit/

Момичета, това е за България. Има ваксина срещу менингит в задължителния календар. На баткото, роден преди 2010, съм слагала тази Превенар, по препоръка на лекар. На малкия си е Синфлорикс, от задължителния календар.
Да, но менингит С е с причинител от групата на менингококите и в България не се поставя ваксина против него. Дъщеря ми е също 2010 и от България нямаше поставена ваксина против него. Затова и тук, когато на 4г и 8м я регистрирахме при jp веднага ни предложиха менС и ММР, за последната тук реимунизацията е доста по-рано, не както в Бг. Отказах да ѝ ги слагат едновременно и започнахме с ММР, след която много ѝ падна имунитета, боледува и дори пи АБ. Много след това се съгласих на ваксината против мен С. Както казах, на племенникът ми тийн също му слагаха ваксина против менС.
И тъй като разговора за ваксините тръгна от въпрос на майка с деца на 10 и 12 ( ако правилно съм запомнила), предполагам, че точно за ваксината против мен С са притесненията ѝ. Може да принтира тукашния имунизационен календар и да се консултира със специалист по имунизациите в нейното РЗИ в България.
Иначе винаги преди поставяне на ваксина ми е много притеснено, но тук има хора от всякъде, постоянно пътуващи до знайни и незнайни места, с лична хигиена далеч под моите критерии за добра, леко се неглижира високата Т като симптом и... не смея да откажа по-сериозна ваксина. Отказвам сезонните противогрипни.

# 149

dejie аз бих звъннала, обяснила за какво става въпрос - приемали са ни без час.

Общи условия

Активация на акаунт