Великобритания - Тема 75 Лятно - Морска Ваканционна

• 58 228
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • Истински се вижда само със сърцето.
Голяма жега Simple Smile като гледам в неделя ще е най-горещо, но и после го дават около 27-28 гр. Ние нали сме много умни с ММ днес се сетихме да поръчаме басейн на детето  Joy

Дежи дано да са добре зъбките, но наистина е добре да избягва твърди храни за известно време.

# 121
Здравейте от мен, включвам се в темата с един въпрос. Сестра ми от 2 години работи в Англия, и, на работно им място (в един хотел) са им казали, че след Брексит, тези, които са без постоянно пребиваване или гражданство, трябва да пускат някакви молби за разрешително за работата, и да плащат някакви пари. Никой там не е наясно, казах й да разпита в полицията, та реших да питам и тук тези, които живеят в Англия, дали знае някой нещо за тези неща?

# 122
  • Манчестър
Здравейте от мен, включвам се в темата с един въпрос. Сестра ми от 2 години работи в Англия, и, на работно им място (в един хотел) са им казали, че след Брексит, тези, които са без постоянно пребиваване или гражданство, трябва да пускат някакви молби за разрешително за работата, и да плащат някакви пари. Никой там не е наясно, казах й да разпита в полицията, та реших да питам и тук тези, които живеят в Англия, дали знае някой нещо за тези неща?

Полицията няма общо с имиграцията.....ще има нещо подобно...

# 123

Съвсем скоро в темата се публикува и линк, с официалната позиция по този въпрос. До Декември 2021, се запазват пълни права. Ако до тогава не прави 5 години и не може да кандидатства за перманент, кандидатства за пре-перманент. Ако и за това не може - по общия ред за работна/студентска виза. Всички са наясно вече и ги знаят тези неща.

Аве в Румъния се пътува много спокойно Simple Smile няма нищо общо с преди.

Момичета пускам ви последната информация около Брекзит за тези които се интересуват. Предполагам сте я чели вече но все пак Simple Smile

Скрит текст:
As Home Secretary, I take immense pride that so many EU citizens like you have made your home here.

Safeguarding the rights of EU citizens in the UK has always been our first priority and the agreement we reached with the EU earlier this year did just that. The rights that you and your family currently have are protected which include access to healthcare, benefits and pensions.

Away from the negotiations, my team in the Home Office have been working hard to develop the service that you’ll use to get your settled status. This work will continue as we make sure that the system and processes are rigorously tested and meet every requirement ahead of the launch.

Today I am able to announce in more detail what this system will look like.

Most importantly, the application process is designed to be simple. Most people will only need to complete three sections to prove their identity, show that they live here and declare that they have no serious criminal convictions. We will also check employment and benefits records we already hold in government which for many people will mean that their proof of living here is automatic.  We hope therefore most people will not need to do anything beyond typing in personal details.

What’s more, settled status will cost less than the fee for a British passport - £65 and £32.50 for children under 16. For those who already have valid permanent residence or indefinite leave to remain documentation, they will be able to exchange it for free.

There will be support for the vulnerable and those without access to a computer, and we’re working with EU citizens’ representatives and embassies to ensure the system works for everyone.

I should stress that you do not need to do anything just yet. The scheme will open later this year and we are on track to open the scheme fully by 30 March 2019. The deadline for applications to the scheme will be 30 June 2021 so there will be plenty of time for you to apply and there are absolutely no quotas for applications.

In the meantime, please do share this message with your friends and family so that they too can stay up to date through our mailing list.

I hope you will agree with me that this is an important step towards the commitment we made to you and your families so that you can continue your lives here.   

Yours sincerely,

Sajid Javid
Home Secretary

Веджи ме е изпреварила Simple Smile но сега ми дойде мейла от Хоум офис с новината Simple Smile

# 124
Ave, Salsisha, благодаря. Обърках се, исках да напиша миграция, понеже говорих със сестра ми по телефона, и се разсеях. Тя не е по форумите, та ме помоли да питам. Септември 2021 година трябва да направи 5 години.
Не всички са наясно с тези неща, има и хора, които тепърва разбират за тях, поради една или друга причина.
Благодаря за линка и инфо.

# 125
Ave, Salsisha, благодаря. Обърках се, исках да напиша миграция, понеже говорих със сестра ми по телефона, и се разсеях. Тя не е по форумите, та ме помоли да питам. Септември 2021 година трябва да направи 5 години.
Не всички са наясно с тези неща, има и хора, които тепърва разбират за тях, поради една или друга причина.

Ето и официалната информация на страницата на правителството https://www.gov.uk/guidance/status-of-eu-nationals-in-the-uk-wha … -you-need-to-know

# 126

Ето и официалната информация на страницата на правителството https://www.gov.uk/guidance/status-of-eu-nationals-in-the-uk-wha … -you-need-to-know
Благодаря Simple Smile

# 127

Моята щерка днес падна на тротоара със зъбите напред, уж всичко беше наред, сега казва, че я болят като яде ябълка, да не вземат да и изпадат сега зъбите? Mask

Аз бих завела детето на стоматолог. Дори и да не сте се регистрирали при такъв - ще приемат детето и ще го регистрират.

# 128

И да не прави, ако работи, учи, има дете, което учи там, мъжа и работи - все ще отговаря на определени критерии. Да не се притеснява, да не дава пари на самозванци.

# 129
  • Варна
Тук няма задължителни ваксини. Моето дете ги има по календар, но тя е родена тук. Предвид че страната е е ендемичен район за менингит на ваше място бих прочела и претеглила нещата и да взема решение тогава, не на базата на форума Simple Smile Говорете ако трябва и с лекаря си в БГ, прочетете и тук информацията в  NHS.
Благодаря, Илейн! До момента съм поставяла на децата всички задължителни ваксини тук. Четох за страната, че е ендемичен район, в понеделник имам среща с педиатъра на децата и ще попитам. Исках да ви помоля за вашето мнение и опит дали сте поставили тази ваксина на децата...

Каква е тази минингитна ваксина за която говорите. Гледам има за бебета и за 14 годишни. Моите също нямат. Като дойдохме тук бяхме сложили тези по БГ календара, но нея я няма там. На голямата явно края на годината ще и сложат защото прави 14, но се чудя за малкият той е на 9.

# 130
Тук няма задължителни ваксини. Моето дете ги има по календар, но тя е родена тук. Предвид че страната е е ендемичен район за менингит на ваше място бих прочела и претеглила нещата и да взема решение тогава, не на базата на форума Simple Smile Говорете ако трябва и с лекаря си в БГ, прочетете и тук информацията в  NHS.
Благодаря, Илейн! До момента съм поставяла на децата всички задължителни ваксини тук. Четох за страната, че е ендемичен район, в понеделник имам среща с педиатъра на децата и ще попитам. Исках да ви помоля за вашето мнение и опит дали сте поставили тази ваксина на децата...

Каква е тази минингитна ваксина за която говорите. Гледам има за бебета и за 14 годишни. Моите също нямат. Като дойдохме тук бяхме сложили тези по БГ календара, но нея я няма там. На голямата явно края на годината ще и сложат защото прави 14, но се чудя за малкият той е на 9.

Ако не се лъжа, тя е отскоро в календара, преди беше само пожелание и на частно. Мисля я въведоха само няколко месеца преси да трябва да я слагам на дъщеря ми. Мисля за нея се отнсяше това.

# 131
Има ваксина за менингит Ц и друга ваксина за менингит Б.
За менингит Ц е може би от 2014 или '13 в календара, като я слагат и на малки, и на по-големи деца и тийнове. На дъщеря ми я сложиха, беше на 5. Племенникът ми, който дойде тук в уни, също си сложи.
Ваксината за менингит Б е още "по-прясна" и се препоръчва за по-малки деца само, но тъй като моето не го касаеше, може и да греша. Вижте актуалния имунизационен календар на страницата на НХС.

# 132
Значи за Б си мисля аз. Защото тя е отскоро и дъщеря. И тъкмо я “хвана”.

# 133
Да за менингит Б е новата и се слага само на бебета в 8 и 16 седмица. Ето календара кое кога се слага и срещу какво https://www.nhs.uk/conditions/vaccinations/

# 134
  • срещу двата комина :)))
с тоя менингит леко се стреснах, ако ние дойдем в близките месеци в страната , първоначало за няколко месеца, после за постоянно, добре ли я да сложим предварително ? Сина ни сега става на 3 години  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт