Великобритания - Тема 75 Лятно - Морска Ваканционна

• 58 221
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз съм ги поставила, детето ги понесе нормално, не е вдигала Т. Не знам кои трябва да се сложат за вашата възраст, при едната се даваше панадол още при поставянето и още няколко пъти по схема. Ще проверя ако искаш за кой вид менингит беше.
Да си призная, преди години, дете на колега на мъжа ми почина от това, чужденец беше, дошъл със семейството си на работа в България... останала ми е тази мисъл и си имам страх...
Преди да тръгнем за Англия към съпружието, реших да заведа децата за седмица на море в Северна Гърция - тук е потоп, студ, порой, вятър, че и земетресение имало в Солун, добре че не сме усетили и няма повторни трусове  ... а на всичкото отгоре имало било тук епидемия морбили ... ужас. Замислих се за ваксините и от там се присетих и за тази въпросната за менингита.
Звучи смешно, но се оказа, че за да намерим слънчево и топло време, ще се наложи да дойдем при вас:)

# 106
Може ли да ми кажете как стоят нещата с менингитната ваксина, задължителна ли е, какво е вашето мнение и на вашия ЛК за нея?
Сложих я и ако имах възможност, щях да сложа и другата, която не се поема от NHS. Всяка зима има смъртни случаи на деца от минингит.

Ronka12, всеки с късмета си Grinning Покрай бебето може и да забрави да мрънка за времето. Стискам плаци всичко да се развие по план!

Ujasia, много е неприятна сенната храна. Мъжът ми е така и тази година е много зле положението. 100 елексира пие, но без много успех. И той следи полените от години и казва, че не помни да е виждал някога толкова високи нива. На лекар водихте ли я да изпишат нещо облекчаващо?

# 107
  • Bristol
Моите и двамата имат тази ваксина. Синът беше по-голям, като я въведоха в календара тук и ги канеха с писма за ваксинация. Тук ваксините са по избор и е много лично решение това, да се слага или не, коя да се сложи и коя, не. Живи и здрави да сме само!

При нас прогнозата го дава горещо и следващата седмица, 27-28 градуса 😜 Май трябва да си сложим вентилатор в стаята, нощем най ми тежат тези жеги.

# 108
  • някъде в орбита...
Мъжът ми е така и тази година е много зле положението. 100 елексира пие, но без много успех. И той следи полените от години и казва, че не помни да е виждал някога толкова високи нива.
Един от бонусите на живота ни тук беше, че всички подобни гадости ни се изчистиха. Климата е такъв, че за нас си беше направо рай. Сега заради жегата обаче си разказа играта Unamused

Ваксини слагаме каквито можем.

# 109
  • Bristol
За полена забравих да кажа, мъжът ми също страда. Втора година вече ползва това
http://www.lloydspharmacy.com/en/lloydspharmacy-allergy-reliever
Казва, че не държи толкова дълго както хапчетата, но ако ти трябва за няколко часа било ок и съответно по-малко лекарства пиеш.

# 110
И на мен сенната хрема ми разказва играта, всяка година. Излизам с малката в парка и се започва кихането, дори вкъщи да си стоя пак кихам, носът ми е целия в рани. Много е неприятно Sad

# 111
  • на малък остров в океана
    Ujasia, много е неприятна сенната храна. Мъжът ми е така и тази година е много зле положението. 100 елексира пие, но без много успех. И той следи полените от години и казва, че не помни да е виждал някога толкова високи нива. На лекар водихте ли я да изпишат нещо облекчаващо?
    Водихме я на очен. От там лекарката ни даде писмо за фармацевта за капки за очи. Първо на мъжа ми му дали Отривин.Но прочетох, че не се препоръчват за деца под 12 години и ги върнах. И ми казаха, че нямат нищо подходящо за деца и трябва рецепта от лекар. Та лекарят й предписа някакви капки Содиум нещо си, но не й помагат изобщо. Повече й помага сиропът Пиритон, който й остана от варицелата
    Ако продължи така, другата седмица ще я водя да й сменят капките.
    Нея много я болят очите и я сърбят. И сълзят невероятно много. И носът се запушва. Ад някакъв. В България никога не е имала проблем. Нещо от местните треви я мъчи. Днес даже си говорих с една колежка на мъжа ми и тя каза, че за имунитет към местните полени, тук вземали мед от местни производители. Не знам дали ще помогне, но тя предложи да вземе и за нас, та се съгласих да опитаме.Ако не помогне, поне е мед.
    В аптеката видях много таблетки за деца против алергията, но моята калпазанка не може и отказва да се научи да гълта хапчета.

Променили са прогнозата и при нас 😔
    Сутринта обещаваха дъжд през уикенда, сега пак е слънце и жега.

# 112
      Водихме я на очен. От там лекарката ни даде писмо за фармацевта за капки за очи. Първо на мъжа ми му дали Отривин.Но прочетох, че не се препоръчват за деца под 12 години и ги върнах. И ми казаха, че нямат нищо подходящо за деца и трябва рецепта от лекар. Та лекарят й предписа някакви капки Содиум нещо си, но не й помагат изобщо. Повече й помага сиропът Пиритон, който й остана от варицелата
      Ако продължи така, другата седмица ще я водя да й сменят капките.
      Нея много я болят очите и я сърбят. И сълзят невероятно много. И носът се запушва. Ад някакъв. В България никога не е имала проблем. Нещо от местните треви я мъчи. Днес даже си говорих с една колежка на мъжа ми и тя каза, че за имунитет към местните полени, тук вземали мед от местни производители. Не знам дали ще помогне, но тя предложи да вземе и за нас, та се съгласих да опитаме.Ако не помогне, поне е мед.
      В аптеката видях много таблетки за деца против алергията, но моята калпазанка не може и отказва да се научи да гълта хапчета.

Променили са прогнозата и при нас 😔
      Сутринта обещаваха дъжд през уикенда, сега пак е слънце и жега.

Ако искаш помощ с лекарствата питай, засега съм на линия да отговарям на въпроси. Като цяло особено и за деца няма кой знае какъв избор от капки.

# 113
      • някъде в орбита...
      Нея много я болят очите и я сърбят. И сълзят невероятно много.
      Като мен в Бг. Да не ги пипа! Не просто да не търка, а да не ги пипа! Става зле, защото са чувствителни към всичко. За избягване на "конците" ми помагаха студените компреси. Дано скоро й нацелят подходящото лекарство и да се подобри Mask

# 114
      • Bristol
      В Англия с английски бабини илачи. Аз махах крадци по поляните веднъж с един местен naturalist & conservationist. Показва ни треви, дървета, търсихме прилепи 🦇 😜 От всичкото обикаляне едно от нещата които запомних е, че чаят от коприва облекчавал симптомите на сенната хрема. Пуснах в гугъл и ми излезе това и за меда пише, Ujasia:
      http://www.naturalhealthstar.com/general-wellness/hay-fever-remedies/

# 115
      Ронка, аз като видях, че Отривин, който са дали, не е подходящ за дете под 12 години, отидох да питам да питам дали може да се ползва от дете на почти 11. Но фармацевтът така се смути и се извини, че е помислил, че е за мъжа ми (въпреки, че очната лекарка беше написала ясно, че се касае за дете, родено 2007 година). Веднага върнаха парите и казаха, че нямат нищо, което да взема без рецепта и трябва Джипито да предпише.
      Ти какво би дала без рецепта за дете на нейната възраст?
      NHS препоръчва и мазане с вазелин за блокиране на полените. Та и това ще пробваме.

Благодаря на всички за помощта, съветите и линковете. Ще ги прегледам пак утре на свежа глава и ще направя план за действие Simple Smile
      Дано да свършат скоро тия полени, че да си отдъхнем. Като валеше и беше хладно нямаше никакъв проблем. За това и се надявам да захладнее.

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 01:44 от Ujasia

# 116
      Ронка, аз като видях, че Отривин, който са дали, не е подходящ за дете под 12 години, отидох да питам да питам дали може да се ползва от дете на почти 11. Но фармацевта така се смути и се извини, че е помислил, че е за мъжа ми (въпреки, че очната лекарка беше написала ясно, че се касае за дете, родено 2007 година. Веднага върнаха парите и казаха, че нямат нищо, което да взема без рецепта и трябва Джипито да предпише.
      Ти какво би дала без рецепта за дете на нейната възраст.
      NHS препоръчва и мазане с вазелин за блокиране на полените. Та и това ще пробваме.

Благодаря на всички за помощта, съветите и линковете. Ще ги прегледам пак утре на свежа глава и ще направя план за действие Simple Smile
      Дано да свършат скоро тия полени, че да си отдъхнем. Като валеше и беше хладно нямаше никакъв проблем. За това и се надявам да захладнее.

Както Ина е писала, да не ги пипа, защото може и по-зле да станат. Студени компреси за оток и по малко облекчава сърбежа. Капки като алтернатива е содиум кромогликат, те са противоалергични и облекчават сърбежа. И антихистамин през устата задължително, ако Пиритона я успива, има опция на цетиризин на сироп. Той не успива толкова, дава се веднъж на ден и става за деца над 6г. Това е на първо време, но е добре и доктор да изпише нещо, там може и спрей за нос да даде или да препоръча по-висока доза от противоалегичното (понякога така правят, въпреки че в листовката друго пише, но е нормално).

# 117
      Благодаря ти много. Точно тези капки за очи ни предписа джипито. Пиритонът е ок, досега няма оплаквания.
      Търка ги очите, говоря й, ама не слуша.

# 118
      • UK
      Много неприятно това със сенната хрема.

Моята щерка днес падна на тротоара със зъбите напред, уж всичко беше наред, сега казва, че я болят като яде ябълка, да не вземат да и изпадат сега зъбите? Mask

Ние се възползваме от жегата максимално, всеки ден сме в басейнчето на двора, метър и половина на метър, въртим се с децата като кебабчета вътре. Joy

# 119
      Моята щерка днес падна на тротоара със зъбите напред, уж всичко беше наред, сега казва, че я болят като яде ябълка, да не вземат да и изпадат сега зъбите? Mask

Дъщеря ми си счупи двата горни резци като беше на година и половина. Удари се със засилка в ръба на маса.
      Зъболерката я прегледа, установи че малко се клатят и ни посъветва десетина дни да избягваме твърди храни, като ябълки и моркови.
      Така че давай й поне седмица меки за отхапване храни, или настъргани или пасирани.

Общи условия

Активация на акаунт