Великобритания - Тема 75 Лятно - Морска Ваканционна

• 58 305
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Прочетох,че трябва да получа временна карта и писах на посочения меил,но не могат да доставят мейла,тъй като,,пощата на получателя е пълна,опитайте отново,,:scream:

# 211
  • Истински се вижда само със сърцето.
Обади се утре по телефона, от друга страна си мисля, че след като се осигуряваш тук а детето е под 18, може би не се плаща, не съм сигурна разбира се. От болницата какво ти казаха?

# 212
  • София
За сега нищо,дадоха ми да попълня декларация за детето и поосле ме питаха за картата и за застраховката,обясних ситуацията и това е.Казаха,че трябва да я подадът към съответната служба....

# 213
Ясно, дано всичко се разреши по най -добрия начин. Друг път не рискувай така Simple Smile, поне травъл иншурънс е задължително да имаш дори и за 2 дни да си някъде.

# 214
Утре е понеделник и офисите ще работят...дано издадат временна карта.
А тук най-малкото може да питаш на регистратурата,за да знаеш.Ако ли не те ще ти пратят писмо на домашния адрес с пълен опис на дължимото...
Дължиш ли им нещо- ще те намерят, няма да те пропуснат.

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 23:05 от Zhani

# 215
  • На острова
Сън в лятна нощ, бързо възстановяване на детето! А и на теб де, предполагам е било голям стрес..

Иначе кой пък ти е казал, че за деца под 18 г не трябва карта, чудно ми е? Да не са имали предвид под 1 г? Малкият имаше такава карта издадена в БГ, преди да дойдем тук. Бяха със снимки. После ги подновихме и са без снимки сега.

Зимата като ходихме на почивка и малката нямаше година, но беше включена в застраховката (която ни се наложи да ползваме). Сега се обадихме да я подновим и вече е включена.

Баща ми сега идва на гости - винаги като идват роднини ги карам да правят застраховка. За една, две седмици, за месец, задължително. Няма защо да се рискува срещу неголяма сума, голямо главоболие.

Това разбира се, не персонално за Сън в лятна нощ, но понеже и доста хора четат само темата. Важно е доста ✌🏻

# 216
http://www.ezok.bg/Zaiavlenie.html
Вади се карта за дете, в линка пише как се подава заявление. Дано все пак съдействат от НЗОК и да не се наложи да плащате. И бързо да се оправя детето!

# 217
  • София
Каза ми дамата на гишето на банката.И аз като глупачка се доверих,трябваше да погледна сайта.Прочетох всичко,което намерих,утре ще се обадя за ,,временна,, карта и ще видим...Благодаря на всички,живи и здрави да сте....

# 218
Като съвет по отношение на застраховките да вметна още нещо, така и така отворихме разговор Simple Smile Ако по-възрастни роднини ви идват на гости (говоря за над 70г.) и някой им мрънка че не може да им направи пътна застраховка да знаете че няма такъв филм Simple Smile Баба ми на 90 г дойде когато се роди дъщеря ми. Вярно само една застрахователна компания ни направи застраховката и е по-скъпа от останалите такива, но не мисля че 100 лв са разход на фона на това какво би ти коствало ако се случи нещо. Бяха се опитали да кажат на майка ми че няма как да и направят застраховка, на 69 беше, преди година и половина, но с малко повече разговори се оказва че не е така. Винаги проверявайте по няколко пъти когато някой ви каже че не може или няма нужда.

# 219
  • UK
Сън, косите ми настръхнаха като прочетох, дано се наредят нещата, бързо оздравяване на девойката.

# 220
  • След завоя в дясно
Сън в лятна нощ - бързо възтановяване на детенце. Дано и другото се нареди.

# 221
  • София
Благодаря момичета,с перфорация е била....просто късмет,тук в болницата я гледкат кат писано яйце....ще се оправи.Вчера говорихме със НЗОК,ще ни изпратят временна карта на мейл/факс на болницата.Ще пиша,после със информация,може да помогне на някого/дано не се налага...пу,пу,пу/ .

# 222
  • на малък остров в океана
Бързо възстановяване на твоето момиче Simple Smile

# 223
Много неприятно. Бързо възстановяване и лесно да се наредят проблемите с документацията!

# 224
  • Пловдив
Здравейте на всички! Накратко за мен - бременна съм и се върнах в Бг, докато се роди бебка. С мъжа ми живеем в Англия, само аз се върнах в Бг.
Може ли за съвет - нужно ли е да направя Превод и Легализация с Апостил на Свидетелство за сключен брак, също и Акта за раждане на новороденото, преди  да се върна в Англия?  Ще ми трябват ли тези документи преведени? И изобщо по принцип какви документи бихте ме посъветвали да взема със себе си?
И според вас, на колко месеца е необходимо да стане бебчо, за безопасно пътуване със самолет?

Общи условия

Активация на акаунт